Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

Tanap, Socar'ın Yurt Dışında Yaptığı En Büyük Proje"

Güncelleme :01.06.2017

 Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Başkan Yardımcısı Hoşbaht Yusifzade, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın (TANAP) Yunanistan sınırına kadar uzanan kısmının 2019'da tamamlanacağını belirterek, "TANAP, SOCAR'ın yurt dışında şimdiye kadar yaptığı en büyük proje." dedi.

 Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Başkan Yardımcısı Hoşbaht Yusifzade, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın (TANAP)  Yunanistan sınırına kadar uzanan kısmının 2019'da tamamlanacağını belirterek, "TANAP, SOCAR 'ın yurt dışında şimdiye kadar yaptığı en büyük proje." dedi.

Yusifzade,  Bakü’de  düzenlenen Uluslararası Hazar Petrol ve Doğalgaz Konferansında yaptığı konuşmada,  Azerbaycan doğalgazını Avrupa’ya   taşıyacak Güney Gaz Koridoru'nun son durumuna ilişkin bilgi verdi.

Güney Gaz Koridoru'nun üç boru hattından oluştuğunu hatırlatan Yusifzade, projenin ilk ayağı olan Güney Kafkas Boru Hattı'nın genişletildiğini ve iki yeni kompresör istasyonunun daha inşa edildiğini bildirdi.

Yusifzade, koridorun birleştirici halkası olan TANAP'ın Şahdeniz doğalgazını Türkiye  ve Avrupa’ya  transfer etmek için inşa edildiğini belirterek, "TANAP'ın taşıma kapasitesi ilk aşamada 16 milyar metreküp olacak. Daha sonra 31 milyar metreküpe kadar çıkartılacak. Hattın Eskişehir’e  kadar olan kısmı gelecek yılın ortalarında faaliyete başlayacak ve ilk aşamada Türkiye’ye  yıllık 6 milyar metreküp doğalgaz satılacak. TANAP'ın Yunanistan sınırına kadar uzanan kısmı ise 2019'da tamamlanacak. TANAP,  SOCAR 'ın yurt dışında şimdiye kadar yaptığı en büyük proje. Bu projede işlerin yüzde 72,4'ü tamamlanmış durumda." diye konuştu.

Yusifzade, Şahdeniz doğalgazının 2020'de, projenin üçüncü ayağı olan Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP) ile Avrupalı müşterilere ulaştırılacağını kaydetti.

Bu haber 4890 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
18. ‘Türkiye Enerji Sektöründe Birleşme ve Satın Almalar Raporu’nun sonuçları açıklandı... 26.01.2026
Rosatom, Çin’deki Tianwan NGS’nin Yeni Güç Ünitesi İçin İlk Yakıtı Teslim Etti... 26.01.2026
ABD petrol yaptırımlarıyla İran'ın ekonomik direncini kırmak istiyor... 26.01.2026
Mercedes-Benz Türk Yolların Standardını Belirlerken “Bu Sefer Bir Başka!” Diyor... 26.01.2026
“Planlı kesinti arıza değil, enerji sistemini güçlendiren yatırım demek”... 26.01.2026
Doğuş Holding’den 2030’a Yönelik Somut Emisyon Azaltım Hedefleri... 26.01.2026
Saytek 2026’da LPG ve Enerji Açılımıyla Büyümeyi Hedefliyor... 26.01.2026
Enerji filosuna yeni katılan "Yıldırım" İstanbul Boğazı'ndan geçti... 26.01.2026

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.