Haber Ekonomi


Haberler > Ticari Araçlar Başlıkları

Temsa çocukları hem eğitiyor, hem bilimi sevdiriyor

Güncelleme :17.06.2017

 TEMSA, geleceğin ürünlerinin ve ulaşım çözümlerinin tasarlandığı TEMSA Maker Laboratuvar ve kendi çalışanlarının kurduğu TEMSA Hayal Ortakları Derneği bünyesinde bilimi köy okullarına ulaştırmaya çalışıyor. TEMSA’nın öğrencileri bilimle tanıştırma ve yakınlaştırma adına başlattığı çalışmalar bu kez Adana’nın Yüreğir İlçesi’ndeki Camili Akarca Ortaokulu öğrencileriyle buluştu.

 

Geleceğin ürünlerinin ve ulaşım çözümlerinin tasarlandığı ve 2016 yılında açılan Maker Laboratuvarın'da çalışan çocuklarına ‘Yaz Okulu’nda eğitim verecek TEMSA, bilimi sevdirmek kapsamında da tüm çocuklara ulaşmaya çalışıyor.

Bilimin ilginç yönlerini göstererek çocukları bilime yakınlaştırmak için yola çıkılan yolculukta YGA'nın Twin Bilim Kiti ürünleri de kullanılacak. Böylece çocuklar elektrik motoru gibi parçaları en baştan kendileri oluştururken, ders müfredatına uygun deneyleri de yapabilecek.

TEMSA’NIN KODLAMA EĞİTİMİ

TEMSA; imkanları kısıtlı çocukların bilime ve teknolojiye olan ilgilerini arttırmanın yanı sıra inovasyon becerilerini güçlendirmeyi hedefliyor. Proje kapsamında Camili Akarca ortaokulunda öğrencilerin bilime yakınlaşması amacıyla TEMSA’nın kodlama eğitimi'de verilecek.

Kodlama eğitimi, çocukların bilişimsel ve algoritmik düşünme becerilerini geliştirmelerini, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak üretken bireyler olmalarını sağlıyor. Eğitimde çocuklara bilgisayara özel bir dilde yazılan kodlar aracılığıyla komutlar ve sayıların nasıl sıralanması gerektiği ve belli şartları öğretiliyor.

Bu haber 3284 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
KRONE, Logistech Fuarı’nda Yenilikçi Treyler Çözümleri ile Yerini Aldı... 13.10.2025
Nurten Öztürk, Altın Stevie Ödülü’nü alan ilk isim oldu... 13.10.2025
Omsan Logistics, Malatya-Nurdağı hattında seferlere başlıyor... 13.10.2025
Tamsan Kompresör, Sektördeki 45 Yıllık Başarısını Çok Önemli Bir Ortaklık ve Güçlü Adımlarla Geleceğe Taşıyor ... 13.10.2025
Siemens Türkiye, Gebze Fabrikası'nda 100.000’inci Orta Gerilim Panosunu Üretti... 13.10.2025
Özbekistan'da Düşük Güçlü Nükleer Enerji Santrali İçin İlk Adım Atıldı ... 13.10.2025
YASED: Yılın İlk 8 Ayında Türkiye’ye 10,6 Milyar Dolar Değerinde Uluslararası Doğrudan Yatırım Geldi... 13.10.2025
OPEC'in ham petrol üretimi eylülde günlük 524 bin varil arttı... 13.10.2025
Fiat Grande Panda Türkiye’de Satışa Sunuldu!... 13.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.