Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

SOCAR´ın Sponsorluğundaki Vitrin Başlıyor!

Güncelleme :04.07.2017

 24. İstanbul Caz Festivali bünyesinde ilk kez gerçekleştirilecek olan; Türkiye´den başarılı müzisyen ve toplulukları uluslararası alana taşımayı hedefleyen SOCAR Türkiye sponsorluğundaki `Vitrin - Türkiye Güncel Müzik Buluşması´ 5 Temmuz´da başlıyor.

 

SOCAR Türkiye´nin sponsorluğunda düzenlenen Vitrin - Türkiye Güncel Müzik Buluşması, müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 200´ü aşkın yerli ve yabancı sanatçının ağırlanacağı 24. İstanbul Caz Festivali´nin önemli bir ayağını oluşturacak Vitrin - Türkiye Güncel Müzik Buluşması kapsamındaki konserler, 5-8 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Vitrin´in sponsoru SOCAR´ın, ana vatanı Azerbaycan´da caz müziğinin önemli bir yeri olduğunu belirten SOCAR Türkiye Dış İlişkiler Başkanı Murat LeCompte, Türkiye´yi güçlü yarınlara taşıyacak enerjiyi, kültürel projelerle desteklemekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. 2009 yılında Montrö Caz Festivali´nde solo piyano dalında birinciliğe layık görülen Azerbaycanlı İsfar Sarabski´nin de festival kapsamında sahne alacağını dile getiren LeCompte, şöyle devam etti: "Bizim iki memleketimiz olan Türkiye ve Azerbaycan´ın ortak pek çok değeri bulunuyor. Geçmişimiz, dilimiz, kültürümüz ve tabii ki müziğimiz... Azerbaycan´ın ve üzerinde bulunduğumuz İpek Yolu´nun zengin müzik mirası, asırlardır bizleri ortak duygularda buluşturuyor. Türkiye´nin seslerini müzikle dünyaya duyurmak arzusuyla 24. İstanbul Caz Festivali kapsamında ilk kez gerçekleştirilen; sponsoru olduğumuz Vitrin - Türkiye Güncel Müzik Buluşması, 5 Temmuz´da sanatseverlerle buluşacak."

SOCAR TÜRKİYE´DEN DESTEK

Türkiye´den sanatçıların desteklenmesi adına bu yıl Vitrin kapsamında sahne alacak müzisyen ve topluluklar arasından seçilecek iki isme `SOCAR İpek Yolu Turne Destek Ödülü´nü takdim edilecek. Ödül sahipleri, yurtdışı turnelerinde kullanılmak üzere 2.500´er Euro değerinde destek almaya hak kazanacak. Seçilen sanatçı ya da topluluklar bu ödülü önümüzdeki bir yıl içinde yapacağı herhangi bir uluslararası turnedeki masraflarını karşılamak için kullanabilecek.

Bu haber 2835 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Jan Ptacek, Renault Hafif Ticari Araçlar Başkan Yardımcısı olarak atandı... 21.05.2025
Türkiye yenilenebilir enerji kurulu gücünü 2035'e kadar 120 bin megavata çıkarmayı hedefliyor... 21.05.2025
CW Enerji Ata Sporu Yağlı Güreşin Yanında... 21.05.2025
Toyota Yeni Nesil RAV4’ün Dünya Prömiyerini Gerçekleştirdi... 21.05.2025
Aytemiz, Enerji ve Akaryakıt Sektöründe Üst Üste İkinci Kez “En Mutlu İşyeri” Seçildi!... 21.05.2025
Eksim Ventures’tan Sağlığa ve Siber Güvenliğe Yatırım!... 21.05.2025
Borusan 80. yaşını kutladığı 2024 yılını %39’luk büyüme ile tamamladı... 21.05.2025
Aksa Çanakkale Doğalgaz’da Yeni Atama... 21.05.2025
Ekol Lojistik’ten Operasyonel Deneyimi Güçlendiren Yeni Proje: Sahadasen... 21.05.2025
Honda hibrit ve elektrikli otomobil stratejilerini güncelledi... 21.05.2025
Yeni Deposu İle Alışan Dış Ticaret Süreçlerine Hız ve Verimlik Katıyor ... 21.05.2025
Enerjide "süper izin torba kanunu"nun bu hafta Meclis'e sevk edilmesi bekleniyor... 21.05.2025
Otokar, Kara Sistemlerindeki Kabiliyetlerini Bu Kez Japonya'da Tanıtacak... 21.05.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.