Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

EPGİS üyeleri maliyet altı satışları Cumhurbaşkanına şikayet etti

Güncelleme :16.11.2017

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), vergi vermeyerek maliyet altı fiyatla satış yapan istasyonları Cumhurbaşkanlığına şikayet etmek için bir dilekçe kampanyası başlattı.
 

EPGİS'in Türkiye'nin dört bir yanındaki üyeleri tarafından Cumhurbaşkanlığına gönderilen dilekçelerde, sektörün kanayan yarası haline gelen ve çok sayıda istasyonun kapanmasına neden olan maliyet altı satışların boyutu sorunu konusunda bilgi verildi ve çözüm konusunda destek istendi. EPGİS, milyarlarca liralık vergi kaçağına yol açan maliyet altı satışların önlenmesi için  %18 olan KDV nin %1 e düşürülmesini ve aradaki 17 puanlık farkın ÖTV ye ilave edilmesini talep ediyor.


EPGİS Başkan Yardımcısı Aslı Çelik Yaman, maliyet altı satışlar nedeniyle binlerce istasyonun iflasın eşiğine geldiği ve satışa çıkarıldığına dikkat çekerek, "Sorunun çözümü için sayın Cumhurbaşkanımızın inisiyatif almasını umut ediyoruz" diye konuştu.
Cumhurbaşkanlığına iletilen dilekçelerde şu ifadelere yer veriliyor:
 

"Sayın Cumhurbaşkanım,
Bugüne kadar yaptığım tüm ticaretimde ahlaka ve kanunlara uygun olarak çalıştım ve çalışmaya devam ediyorum. Lakin  artık çevremde bulunan benim ana dağıtıcı firmamın dahi satın alamadığı fiyatlardan istasyonlarda pompada satılan akaryakıtlar yüzünden ahlaki ve kanunlara uygun ticaretime devam edemeyeceğimden istasyonumu kapatmak zorunda kalacağım. Bu durumda da yanımda çalışan personellerim işsiz kalacak ve Devletime katkı yapamayacağım.


Bu durumu yaşamamak için sizden akaryakıt sektöründeki maliyet altı satışlar ile vergi kaçakçılığı yapan bayi ve dağıtım şirketlerinin ortadan kaldırılması icin tek geçerli yöntem olan hali hazırda %18 olan KDV nin %1 e düşürülmesini aradaki 17 puanlık farkın  da ÖTV ye ilave edilmesini talep etmekteyim. Bu işlem olduğunda dağıtıcılar arası fatura alışverişi ile naylon fatura diye tabir edilen sahte fatura satışı engellenecektir."

 

Bu haber 2708 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
KRONE, Logistech Fuarı’nda Yenilikçi Treyler Çözümleri ile Yerini Aldı... 13.10.2025
Nurten Öztürk, Altın Stevie Ödülü’nü alan ilk isim oldu... 13.10.2025
Omsan Logistics, Malatya-Nurdağı hattında seferlere başlıyor... 13.10.2025
Tamsan Kompresör, Sektördeki 45 Yıllık Başarısını Çok Önemli Bir Ortaklık ve Güçlü Adımlarla Geleceğe Taşıyor ... 13.10.2025
Siemens Türkiye, Gebze Fabrikası'nda 100.000’inci Orta Gerilim Panosunu Üretti... 13.10.2025
Özbekistan'da Düşük Güçlü Nükleer Enerji Santrali İçin İlk Adım Atıldı ... 13.10.2025
YASED: Yılın İlk 8 Ayında Türkiye’ye 10,6 Milyar Dolar Değerinde Uluslararası Doğrudan Yatırım Geldi... 13.10.2025
OPEC'in ham petrol üretimi eylülde günlük 524 bin varil arttı... 13.10.2025
Fiat Grande Panda Türkiye’de Satışa Sunuldu!... 13.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.