Haber Ekonomi


Haberler > Ekipman Başlıkları

DE-ICING Sayesinde İstasyon Kanopi / Çatı Yapılarında Kar Önleme Çalışmaları

Güncelleme :21.02.2018

Yoğun kış koşulları beraberinde çeşitli riskleri getirmektedir. Akaryakıt istasyonlarında bulunan kanopiler üzerinde gerçekleşen yoğun buzlanma ve kar yükü de bu riskler arasında yer almaktadır.
 

Ülkemizde ağır geçen kış mevsiminin yaşattığı maddi ve manevi olumsuzluklar hissedilir derecededir. Yoğun kış koşulları beraberinde çeşitli riskleri getirmektedir. Akaryakıt istasyonlarında bulunan kanopiler üzerinde gerçekleşen yoğun buzlanma ve kar yükü de bu riskler arasında yer almaktadır.


Kanopilerin kurulumu standartlara uygun olarak yapılmış olsa dahi, yoğun kış koşulları altında beklenmedik durumlar gerçekleşmekte ve yeni riskler ortaya çıkabilmektedir. Buzlanma ve kar birikimi sonucu yapı şeklinin ve boyutunun değişmesiyle oluşan ilave rüzgâr yükleri, ilave kar yükleri ve kar kütlesinden dolayı oluşan yanal yükleme gibi riskler ortaya çıkabilmektedir. Kar ve buz önleme adına günümüze kadar klasik metotlar kullanılmış ve bu metotların zararları görmezden gelinmiştir. Klasik metotlarda kullanılan maddeler genellikle aşındırıcı etkidedir ve çevreye ve yapılara zarar vermektedir. Gelişen teknolojilerden faydalanarak, çevresel riskleri en aza indirmek adına sayılı şirketler çevreye zararı en düşük seviyede tutan kar önleme (De-icing) uygulamalarını gerçekleştirmektedir. Henüz buzlanma olayı ve kar yağışı gerçekleşmeden yapılan uygulama ile buzlanma ve karın beraberinde getireceği tehlikelerin önüne geçilmesi amaçlanmaktadır. Kar önleme uygulaması ile suyun donma noktası düşürülerek kanopi üzerinde bulunan suyun donması ve yağan karın birikmesi önlenmektedir. Kanopi üzerine binecek potansiyel bir yükün önüne geçilerek, potansiyel riskler en aza indirilmektedir.

 
Geleneksel yöntemlerde olduğu gibi NACl gibi tuzlar kullanılmadığı için çevreye olan zararlar ortadan kaldırılarak kanopi üzerinde oluşabilecek buzlanma veya don de-icing / anti-icing yöntemi ile tamamen önlenmektedir.

 

Bu haber 4020 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.