Haber Ekonomi


Haberler > Madeni Yağ Başlıkları

Castrol’den Türkiye’nin ilk ve tek bitkisel bazlı motor yağı

Güncelleme :23.01.2019

Dünyanın lider madeni yağ üreticilerinden Castrol, Türkiye’nin ilk ve tek bitkisel bazlı motor yağı ile sürdürülebilirlik çalışmalarını bir adım daha ileri götürüyor. Şeker kamışından üretilen Castrol MAGNATEC BIO-SYNTHETIC ile Castrol, motor yağı pazarında çevresel sorumluluk hareketine sektörde öncülük ediyor. Castrol, Dr. Özgür Bolat liderliğinde Türkiye’de yaşayan gençler üzerinde yapılan bir araştırmadan yola çıkarak  Z kuşağının ekolojik hassasiyetlerini Castrol MAGNATEC BIO-SYNTHETIC lansmanında paylaştı. Yeni ürünün gelecekte de devam edecek çevresel sürdürülebilirlik çalışmalarınının bir adımı olduğunu vurgulayan Castrol Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya Direktörü Aslı Yetkin Karagül, “Castrol trendleri takip eden değil, trendleri belirleyen bir marka. Dünyanın her yerinde sayısız araştırmalar yapıyoruz. Hedef kitleyi kapsayan kamuoyu araştırmaları bir yana, global stratejimizi pek çok başlığa göre belirliyoruz. Bu araştırma, Castrol MAGNATEC BIO SYNTHETIC’in lansmanıyla doğru yolda ilerlediğimizi teyit eden bir veri” dedi.

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticilerinden Castrol, çevresel sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında Türkiye’nin ilk ve tek bitkisel bazlı motor yağı Castrol MAGNATEC BIO-SYNTHETIC’i pazara sundu. Yüzde 25’i şeker kamışından elde edilen baz yağdan oluşan Castrol MAGNATEC BIO-SYNTHETIC, karbon nötr oluşuyla da farklılaşıyor. Castrol MAGNATEC BIO-SYNTHETIC’in pazara girişini, Z kuşağının ekolojik hassasiyetlerini ortaya koyan araştırma sonuçları ile birleştiren Castrol, motor yağı pazarında çevresel sorumluluk hareketinin öncüsü olmayı hedefliyor. 

 “Sürdürülebilirlik gündemimiz kapsamında sektörde ‘pozitif değişim’ başlatıyoruz”

 Castrol MAGNATEC BIO-SYNTHETIC lansmanında konuşan Castrol Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya Direktörü Aslı Yetkin Karagül, ihtiyaçların artması ve yaşam tarzının gelişmesiyle yükselen enerji talebiyle iş alanlarını büyüttüklerini belirterek; Castrol’ün çevresel sürdürülebilirlik konusunda kendi sektörünün öncü kuruluşlarından biri olduğuna dikkat çekti. “Castrol MAGNATEC BIO-SYNTHETIC geleceğe dönük bir ürün” diyen Karagül, “Castrol trendleri takip eden değil, trendleri belirleyen bir marka. Dünyanın her yerinde sayısız araştırmalar yapıyoruz. Hedef kitleyi kapsayan kamuoyu araştırmaları bir yana, global stratejimizi pek çok başlığa göre belirliyoruz. Bu araştırma MAGNATEC BIO SYNTHETIC’in lansmanıyla doğru yolda ilerlediğimizi teyit eden bir veri” dedi. 

 Karagül sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Dünyanın yükselen enerji talebi işimizi büyütmek için bir fırsat. Fakat operasyonel süreçlerimizi, gezegenimize ve gelecek nesillere olan sorumluluğumuzun  bilinciyle yapmamız gerektiğini biliyor, emisyon oranlarını azaltma ve sıfırlama hedefiyle çalışıyoruz. Castrol olarak sürdürülebilirlik gündemimiz kapsamında geçmişten bugüne çalışmalarımız devam ederken, bugün lansmanı ile, madeni yağ sektöründe ‘pozitif değişim’ başlatan yeni ürünümüzü duyurmanın gururunu yaşıyoruz. Castrol MAGNATEC BIO-SYNTHETIC ile hedefimiz, pazardaki gücümüzü devam ettirirken, çevresel sorumluluk bilincimiz ile sektörümüzde sürdürülebilirlik alanında pozitif bir değişim başlatmak. Bugüne kadar motor için gerekli korumayı sağlarken aynı zamanda bitkilerin doğal yağlama özelliğinden faydalanan bir motor yağı yoktu. Türkiye’de ilk ve tek yüzde 25 yenilenebilir bitkisel baz yağ içeren motor yağı Castrol MAGNATEC BIO SYNTHETIC bunu başardı. Sürdürülebilirlik çalışmalarımız yalnızca ürünlerimizle sınırlı değil; daha iyi bir gezegen için ve atıkların azaltılması için, çalışan, tedarikçi ve paydaşlarımızla iş birliği halinde çalışmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda Gemlik’teki üretim tesisimizi de karbon nötr hale getirmeyi değerlendirdiğimizi de buradan duyurmak isterim” dedi.

 Z kuşağı şirketleri çevreci olmaya zorluyor

 Castrol tarafından, Eğitim Bilimci Dr. Özgür Bolat liderliğinde yapılan araştırmaya göre; Z kuşağı gençlerinin yüzde 78’i çevre ile ilgili konuların kendilerini ilgilendirdiğini belirtiyor. Şirketleri çevreci olmaya zorlayan Z kuşağı, markaların çevresel sürdürülebilirliğe dikkat etmesi konusunda belirleyici bir role sahip. 

 ERA Research Company tarafından 20-25 Aralık 2018 tarihleri arasında Türkiye genelini temsilen, 12 ilde, 15-23 yaş arasındaki Z kuşağı gençleri üzerinde yüz yüze ve telefonla yapılan araştırmaya göre;

Z kuşağı gençlerinin yüzde 78’i çevresel meselelerle ilgileniyor. Bu konuya ilgi yaş ile paralel olarak artıyor.

Gençlerin %73’ü çevre dostu markaları tercih ediyor.

Gençlerin %65’i firmaların çevre duyarlılığına dikkat ediyor. Kadınların duyarlılığı erkeklerden anlamlı olarak daha yüksek görünüyor.

Gençlerin %51’i fiyatı daha yüksek olsa bile çevreye zarar vermeyen firmaların ürünlerini satın alıyor.

 Gençler çevre ve sürdürülebilirlik konularında bilinçli

 Araştırma sonuçlarının açıklandığı toplantıda konuşan Dr. Özgür Bolat, yeni nesilin çevresel sürdürülebilirlik konusunda daha bilinçli olduğunu söyledi ve sözlerine şu şekilde devam etti: “2006 ve 2007 yıllarında Al Gore’un küresel ısınma üzerine yaptığı farkındalık çalışmalarıyla hem Oscar hem de Nobel Ödülü almasıyla birlikte, sürdürülebilirlik kavramı tüm dünyada önem kazandı. Özellikle yeni nesil, çevre ve sürdürülebilirlik konularında çok daha bilinçli yetişiyor. Dünyada yakalanan bu eğilimin Türkiye’de gençler için de geçerli olup olmadığını anlamak çok önemli. Bu bağlamda yapılan bu araştırma çok net gösteriyor ki gençlerimiz çevre ve sürdürülebilirlik konularında oldukça bilinçli yetişiyor. Bu da ülkemiz için çok sevindirici bir durum. Gençlerin, şirketlerin sürdürülebilir olması konusunda da çok daha belirleyici olduğunu görüyoruz. Z kuşağındaki bu olumlu eğilim, ülkemizin daha sürdürülebilir olması konusunda çok umut verici.”

 Castrol MAGNATEC BIO-SYNTHETIC hakkında:

Castrol Eco-Mühendislik teknolojisinin bir ürünü olan Castrol MAGNATEC BIO-SYNTHETIC 

Türkiye’nin bitkisel baz yağlı ilk motor yağı.

Castrol MAGNATEC BIO-SYNTHETIC’in üretim, ambalajlama ve lojistiği sırasında açığa çıkan karbondioksit miktarı belirlendi ve buradaki karbon nötrlendi.

Üretim süreci: Şeker kamışının yetiştirilmesi ve hasatı, şeker kamışı suyundan şurup ve ardından 

biyohidrokarbonların elde edilmesi, biyo-baz yağ üretilmesi, Castrol MAGNATEC Bio-Sentetik ile harmanlanması.

Ürün, laboratuvar ortamının dışında da test edildi. Kanada’nın sert kışlarından Çin’in bunaltıcı 

sıcaklarına kadar farklı şartlarda 1 milyon kilometrenin üzerinde saha testi yapıldı. 

Castrol MAGNATEC Bio-Sentetik’in dur-kalk sürüşün zararlı etkilerine ve aşınmaya karşı Castrol 

MAGNATEC ile aynı üstün korumayı sağladığı kanıtlandı. 

Bu haber 11212 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.