Haber Ekonomi


Haberler > Madeni Yağ Başlıkları

Madeni yağ pazarının şampiyonu yine ‘Shell’

Güncelleme :26.01.2019

 Shell, hem dünyada hem Türkiye’de 12. kez madeni yağ pazarının lideri oldu. Kline & Company’nin açıkladığı madeni yağlar pazar analizi raporunda, Shell dünyanın lider madeni yağ tedarikçisi olurken, Petrol Sanayi Derneği’nin (PETDER) Türkiye pazarına ilişkin sektör raporuna göre Shell & Turcas, 2018’de de Türkiye liderliğini tescilledi.

 Shell Madeni Yağlar, 12. kez üst üste hem Türkiye hem de küresel madeni yağlar pazarının lideri oldu. Petrol Sanayi Derneği’nin (PETDER) Türkiye pazarına ilişkin sektör raporuna göre Shell & Turcas, Türkiye’nin* lider madeni yağ tedarikçisi olurken, uluslararası danışmanlık ve araştırma şirketi Kline & Company’nin açıkladığı madeni yağlar pazar analizi raporuna göre de Shell, geçtiğimiz yıl olduğu gibi dünyanın** ‘1 numaralı Madeni Yağ Tedarikçisi’ oldu. 

Derince’de üretilen madeni yağ 61 ülkeye ihraç ediliyor

Shell’in Akdeniz’deki en büyük madeni yağ ve gres üretim tesisi olan Derince’deki üretim tesisi, 2018 yılındaki 34 bin ton ihracat hacmiyle rekor seviyeye ulaştı. Shell & Turcas, bölgesel madeni yağ üretim üssü konumundaki Derince Madeni Yağ ve Gres Üretim Tesisi’nden, hem iç pazara satış yaptı hem de Arjantin’den Suudi Arabistan’a, Amerika Birleşik Devletleri’nden Hollanda’ya toplam 61 ülkeye ihracat gerçekleştirdi.

Dünya çapında ve Türkiye pazarında üst üste 12 yıldır lider olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Shell & Turcas Madeni Yağlar Genel Müdürü Seyfettin Uzunçakmak; “Pazar liderliğimizi, inovasyon gücümüz sayesinde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sürdürüyoruz. Hedefimiz, müşterilerimize yüksek performans alacakları ürünler sunarak liderliğimizi önümüzdeki yıllarda da devam ettirmek. Başarımızda emeği olan çalışanlarımıza, iş ortaklarımıza ve müşterilerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Shell & Turcas; başta otomotiv olmak üzere enerji, demir çelik, inşaat, madencilik ve genel imalat gibi sektörlerde, müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli madeni yağ ürünlerinin üretimini, satış ve pazarlamasını da gerçekleştiriyor. Shell'in madeni yağ portföyü, otomotiv sektörüne yönelik Shell Helix ve Shell Rimula motor yağlarının yanı sıra, Shell Tellus, Shell Omala, Shell Mysella, Shell Argina vb. endüstriyel yağlar ve gres markası Shell Gadus ürünlerinden oluşuyor.

Shell, her yıl AR-GE çalışmalarına 1 milyar doların üzerinde yatırım yapıyor. ABD, Almanya, İngiltere, Hollanda ve Japonya’da madeni yağ konusunda uzmanlaşmış araştırma laboratuvarları bulunuyor. Bu laboratuvarlarda çalışan yaklaşık 200 bilim insanı ve madeni yağ mühendisi, her yıl milyonlarca kilometrelik saha denemeleri gerçekleştiriyor. Bu çalışmaların bir sonucu olarak Shell’in madeni yağ, baz yağ ve gres alanlarında 150’den fazla patenti bulunuyor.

*PETDER 2018 Madeni Yağlar Satış Verileri referans alınmıştır.

**Kline & Company bağımsız araştırma şirketinin 2017 yılı hazırladığı Global Madeni Yağlar raporu referans alınmıştır.

Bu haber 8746 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.