Haber Ekonomi


Haberler > Yenilenebilir Başlıkları

Enerji Devi Polat Enerji A.Ş., TEİD Üyeleri Arasına Katıldı

Güncelleme :07.03.2019

Türkiye'nin rüzgar enerjisi alanında en büyük yatırımcısı olan Polat Enerji A.Ş., Etik ve İtibar Derneği’nin (TEİD) üyeleri arasına katıldı

Yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi alanında faaliyette bulunmak üzere 2000 yılında kurulan ve geçen zamanda sekiz adet Rüzgar Enerji Santralini hayata geçiren Polat Enerji,Türkiye’nin en büyük rüzgar santrali yatırımcısı unvanına sahiptir. Polat Enerji’nin gelecek kuşaklara sürdürülebilir bir yaşam ortamı bırakma felsefesinin sembolü olan yenilenebilir enerji yatırımları, Türkiye ekonomisine ve istihdamın gelişimine katkı sağlamakta ve sera gazı emisyonlarında sağladığı azaltımla çevreyi korumaktadır.

Etik ve İtibar Derneği Başkanı Asım Barlın,
Türkiye'nin rüzgar enerjisi alanında en büyük yatırımcısı olan Polat Enerji’nin Etik ve İtibar Derneği üyeleri arasına katılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

İş dünyasının yoğun desteğini alarak hızla büyüdüklerine değinen Barlın;“Günümüzde şirketler sadece çalışanları ve hissedarlarını değil içinde bulundukları ekonomik ve sosyal çevreyi de etkileyen yapılar haline geldiler. Son yıllarda dünyanın büyük ekonomik merkezlerinde yaşanan iş dünyası odaklı krizlerin, ülkelerin itibarını zedelediğine, güvenli yatırım ortamının oluşmasını engellediğine, ülkeleri hatta bölgeleri istikrardan uzaklaştırdığına tanık olduk. Yakın ve uzak çevresi üzerinde bu kadar büyük etkiye sahip olan şirketlerin etik olması tüm toplumun faydasına bir hareketin başlangıç noktası olmalı diye yola çıktık. TEİD’in amacı, sadece şirketlerin değil sektörlerin ve ekonomik düzenin tamamının etik değerler üstünde yükselmesine araç olabilmektir.” diyerek TEİD’in bugün itibari ile 140 üyeye ulaşmış olduğunun altını çizdi.

İş etiği ilke ve politikalarının anlaşılması, benimsenmesi, yaygınlaştırılması ve şirketlerin yazılı kültürünün temel taşı haline gelmesi için kılavuzluk eden ve referans merkezi olmak amacıyla faaliyet gösteren TEİD, Türkiye ekonomisi ve iş dünyasının, dünyanın en itibarlı 30 ülkesi arasına girmesine ortam yaratmak amacıyla faaliyet gösteriyor. İş etiğinin şirketlerin yazılı kültürünün bir parçası haline getirmek misyonu ile 2010 yılında kurulan Etik ve İtibar Derneği TEİD’in, Türkiye GSMH'nın yüzde 15'ini oluşturan ve 200.000'in üzerinde çalışan istihdam eden Türkiye'nin önde gelen kurum ve kuruluşlarının da aralarında olduğu 140'a yakın üyesi bulunuyor.

 

Bu haber 3998 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Consus Enerji’nin gelirleri 1 milyar 181 milyon TL’ye net kârı yüzde 176 artışla 209,4 milyon TL’ye ulaştı... 18.04.2024
Renault’dan Hafif Ticari Atağı: Yeni Kangoo Ailesi Türkiye’de... 18.04.2024
Toyota, Özel Olimpiyatlar İş Birliğini Uzatarak Kapsayıcı Yaklaşımını Genişletiyor... 18.04.2024
DFSK Ticari Modellerinde Nisan Ayına Özel 0,99 Kredi Kampanyası... 18.04.2024
Petronas Madeni Yağlar ve Mercedes-Benz’den Önemli İş Birliği ... 18.04.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.