Haber Ekonomi


Haberler > Ticari Araçlar Başlıkları

MAN, iF Tasarım Ödülleri´nde iki ödül birden aldı

Güncelleme :27.03.2019

 MAN Truck & Bus, araç tasarımındaki en önemli değerlendir-melerden olan iF Tasarım Ödülleri´nde, iki farklı aracı ile büyük ödüllere uzanarak, önemli bir başarıya imza attı. MAN´ın ilk ödülü, "Otomobil / Araç / Bisiklet" kategorisinden geldi. Bu kategorideki 2019 iF Tasarım Ödülü´ne, yeni MAN Lion´s City otobüsü layık görüldü.MAN CitE de "Profesyonel Konsept Tasarımı Mobilite" kate-gorisinde, rakipleri olan diğer başarılı yolcu otobüsü ve mo-tosiklet tasarımlarını geride bırakarak, `iF Altın Ödül´ün sahibi oldu.Şehiriçi dağıtım ihtiyaçları için tümüyle yeni bir konsept: MAN CitE

 Üretim aşamasına yakın, tamamen elektrikli, konsept bir dağıtım kamyonu olan MAN CitE, yakın gelecekte dağıtım, kurye gibi bir çok alanda şehir merkezlerinde çevre dostu ve gürültüsüz dağıtım yapılmasına olanak sağlıyor. iF Altın Ödül sahibi MAN CitE, ilk sergilendiği Hanover IAA Ticari Araçlar fuarında da oldukça büyük ilgi görmüştü. .

 iF Tasarım Ödülleri jürisi, yaptığı değerlendirmede; bir şehir dağıtım kamyonu konseptini temelden yeniden düşünmeyi başararak tümüyle yeni bir araç kategorisi geliştirdikleri için MAN tasarım ekibini övdü. Jüri üyeleri, karar aşamasında MAN CitE´nin her şeyi nasıl altüst ettiğini şöyle anlattılar:

"Sofistike sürücü kabini tasarımı, kamyonun sürücü çalışma alanında açık ve şeffaf bir atmosfer yaratırken tüm iletişim araçlarını da entegre ediyor. Dış tasarım entegre işlevsel alanlarla, net bir şekilde tanımlanmış gövde işçiliğiyle ve tasarım unsurlarıyla bizleri kazandı."

 iF uzmanlarına göre bu özellikler, "bütünüyle inovatif ve ileriye dönük"

 MAN Truck & Bus Tasarım Bölüm Müdürü Holger Koos, CitE´yi anlatırken, şöyle konuştu:"Aracı tasarlarken ergonomiye özel önem verdik. Alçak giriş basamağı, tümüyle düzgün bir sürücü kabini zemini, araca yardımcı sürücünün bulunduğu taraftan alan kazandıran yanlara açılır kayar kapıdan araca girip çıkabilme gibi özellikler, günlük dağıtım operasyonlarında sürücü konforunu önemli ölçüde artırdığımız anlamına geliyor. Aynı zamanda CitE, en etkin şekilde çepeçevre bir görüş de sağlamaktadır. Bu da, araçta yer alan 360 derecelik bir kamera sistemiyle birlikte şehirde araç kullanımını büyük oranda daha güvenli kılıyor."

 MAN Truck & Bus´dan yeni nesil şehir otobüsleri: MAN Lion´s City

 MAN ve NEOPLAN markalı şehir ve yolcu otobüsleri, özellikle birinci sınıf tasarımla adeta eşanlamlı hale gelmişlerdir. MAN Lion´s City´nin bu başarısıyla aynı zamanda MAN Truck & Bus tarafından tasarlanmış otobüsler, üst üste 4 yıl iF Tasarım Ödülü´nü almış oldu. Bu da, diğer hiçbir otobüs üreticisinin yapamadığı bir başarıdır.

 iF Tasarım Ödülleri Jürisi, yeni Lion´s City´nin modern ve yüksek teknoloji görü-nümden etkilendi. Otobüsün dinamik ama zamansız hatları, aracın modüler karakteristiğini vurgularken formuna da orijinalliğini kazandırıyor. Yeni şehir otobüsünün dış görünüşü, MAN otobüs ailesinin tasarım diliyle de, şüpheye yer bırakmaksızın bağlantı kuruyor. Bir ışık bandıyla ayırt edici ön farlar ve bir krom bardan oluşan MAN´ın klasik siyah ön paneli ve karakteristik bir şekilde uzanan ön cam hemen göze çarpıyor. Bu tasarım, bir yandan aracı daha dinamik hale getirirken, diğer yandan da kullanım ömrüne ilişkin giderleri azaltıyor. MAN Lion´s City´nin inovatif LED stop lambalarıyla donatılmış siyah arka kısmı ise hem tartışmasız şekilde simgeseldir ve hem de servis sağlayıcılara ideal kullanım sağlamaktadır.

 Yeni malzeme ve üretim metotları, yeni şehir otobüsüne çekici bir görünüm kazandırmanın yanı sıra onu daha hafif, daha sağlam ve daha kolay kullanılır hale dönüştürüyor.

 Hem ortam hem de indirekt ışıklarla sağlanan inovatif bir ışıklandırma konseptiyle taçlandırılmış renk ve trim konsepti de, cömert, dostane ve ferah bir his kazandır-dığı otobüs içinde davetkâr bir atmosfer yaratıyor. Ergonomi göz önünde tutularak tasarlanan sürücü çalışma alanı da, aynı zamanda fonksiyonelliği ve estetiği ile de öne çıkıyor.

 Ticari araç tasarımı - yaratıcı bakış açısı ve geniş bir yelpazede ürün gamı

 Holger Koos ödüllerle taçlanan bu tasarım sürecini; "Bu yıl hem kamyon hem otobüs segmentinde ödül kazanmaktan gururluyuz. Bu MAN ticari araç tasarımının artık dünyada bir numara olarak görüldüğünün kanıtıdır. Araçlarımızın tasarımının her zaman markamızın karakteristiklerini taşımasının önemli olduğuna inanıyorum. Vanlardan, dağıtım kamyonlarına, yarı-römork çekicilerden şehir ya da yolcu otobüslerine devasa bir araç yelpazesinden oluşan portföyümüzü düşündüğünüzde bunun hiç de kolay bir iş olmadığını görürsünüz. Amacımız herkesin bir MAN aracını görür görmez tanımasıdır. Bu da demektir ki, tüm farklılıklarına rağmen ticari araçlarımız aynı kalıptan çıkmış gibi görünmektedir" olarak açıklıyor.

 İlk kez 1953´te verilmeye başlanan iF Tasarım Ödülleri´nde ürünün görünüşü ve formunun yanı sıra inovasyon derecesi, ergonomisi, işlevselliği ve çevresel özellikleri de dahil olmak üzere çeşitli kriterler kullanılıyor.

 İlk ödül 65 yıl önce geldi, MAN otobüsleri son 4 yıldır üst üste ödül aldı

 İlk iF Tasarım Ödülü´nü tam 65 yıl önce bir dizel deniz motoru ile kazanan MAN, otobüsleri ile son 4 yıldır aralıksız olarak bu önemli başarıya imza atıyor. iF Tasarım Ödülü´nü 2016´da MAN Lion´s Intercity, 2017´de NEOPLAN Tourliner, 2018´de MAN Lion´s Coach kazandı. iF Tasarım Ödülleri´nde bu yılın ödülleri de MAN Lion´s City otobüs ve MAN CitE konsept kamyon ile geldi.

Bu haber 3368 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
İklim taahhütlerine rağmen, petrol ve gaz üreticileri yatırımlarını 4 katına çıkarmayı planlıyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024
Ford Otosan 2023'te Güçlü Değer Yaratma Vizyonuyla Öne Çıktı... 28.03.2024
Mersin Uluslararası Limanı 25 milyon TEU’nun üzerinde konteyner elleçleyerek yeni bir kilometre taşına ulaştı... 28.03.2024
Erman Ticari Araçlar, 600.aracını Azem Lojistik’e teslim etti ... 28.03.2024
Renault Trucks’ta Satış Sonrasına Yeni Atama... 28.03.2024
"Ulu Motor'un Devam Eden Elektrikli Araç Kampanyasıyla Hayalinizdeki Otomobile Hemen Kavuşun!"... 28.03.2024
Siemens, Elektrikli Araç Şarj Cihazı Portföyünü Genişletiyor... 28.03.2024
Türkiye elektrikli otomobil satışlarında AB'de ilk 5'i zorluyor... 28.03.2024
Türkiye'nin petrol ithalatı ocakta yüzde 11,02 arttı... 28.03.2024
Mercedes-Benz Türk, Teknik Eğitim Merkezlerinde İşgücünün Donanımlı Yetişmesine Katkı Sağlıyor... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.