Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

Atık aküler Tekzen ile çevreye geri kazandırılıyor

Güncelleme :15.06.2019

 Ev ve yaşam alanlarını güzelleştirmeye yönelik geniş ürün yelpazesi sunan Tekzen, çevreyi güzelleştirecek projelere imza atmaya devam ediyor. Hurda - atık hale gelen aküleri Tekzen´in web sitesi www.tekzen.com.tr üzerinden başvuruda bulunarak geri dönüşüme gönderenler akünün değeri kadar alışveriş çeki kazanıyor.

Türkiye´nin %100 memleket sermayeli ev güzelleştirme merkezi Tekzen, çevreyi hurda akülerin zararlarından korumak için akü toplama hareketi başlattı.Atık akümülatörler tehlikeli atık olmakla birlikte, ekonomik anlamda ciddi değeri olan ve bu nedenle toplanarak geri kazanılması hem çevrenin korunması hem de ekonomiye katkı yönünden önemlidir. Tekzen´in çevre bilinci yaklaşımıyla 8 ay önce başlattığı "Hurda Akü Toplama Projesi" kapsamında bugüne kadar 476 adet hurda akü geri dönüşüme kazandırdı. Hurda akülerin çevreye zarar vermeden güvenli bir geri dönüşüm sürecinden geçirilmesi amacıyla toplanan atık aküler www.tekzen.com.tr üzerinden doldurulan kayıt formu doğrultusunda ücretsiz kargo imkânı ile Tekzen tarafından teslim alınıyor ve hurda akünün değeri kadar alışveriş çeki hediye ediliyor.

Geri dönüşüm için uygun bulunan hurda aküler uzmanlar tarafından onaylandıktan sonra alışveriş çeki sms ile kişilere gönderiliyor. Kazanılan alışveriş çeki sadece www.tekzen.com.tr´de yapılacak alışverişlerde geçerli oluyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Tekzen E-Ticaret Müdürü Celal Bal; "Atık hale gelen akülerin çevreye zarar vermeyecek şekilde güvenli bir geri dönüşüm sürecinden geçirilmesi, sadece enerji tasarrufu ve doğal kaynakların korunması hususunda değil insan ve çevre sağlığı riskini azaltması yönünden oldukça önem taşıyor. Etkin bir geri dönüşüm sistemi ile akülerin polipropilen kutu ve kurşun parçaları yüzde yüz geri kazanılabiliyor. Biz yaklaşık 8 ay içerisinde www.tekzen.com.tr üzerinden doldurulan kayıt formları doğrultusunda 476 adet aküyü geri dönüşüme kazandırdık. En çok akü gönderimi yapan iller arasında sırasıyla Bursa, İstanbul, Ankara, Balıkesir ve Antalya yer alıyor. Akülerini bize gönderen bilinçli tüketiciler hurda akü değeri kadar alışveriş kuponu kazanıyor" dedi.

Atık akülerin, gelişigüzel atılması zamanla deforme olan ve kırılan akülerden; çevreye kurşun veya kurşunla kirlenmiş sülfürik asitin saçılmasına neden olmaktadır. Bu da doğal kaynaklarımızın kirlenmesine yol açmaktadır. Atık akülerin gelişigüzel yakılması sonucunda, kurşun kül içinde kalır, açığa çıkan baca gazlarından dolayı havadaki kurşun emisyonu artar ve hava kirliliğine neden olur. 10 gr kurşun 200 kg toprağı kirletmektedir. 1 ton kurşunun cevherden elde edilmesi için 345 kwh enerji harcanırken 1 ton kurşunun atık aküden elde edilmesi için yalnızca 115 kwh enerji harcanır. Bu da hem enerji tasarrufu hem de ülke ekonomisine katkı sağlar.

Bu haber 6107 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.