Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

ZF, İlk Elektrikli Ön Park Frenini Otomotiv Sektörüne Sunar

Güncelleme :13.03.2020

ZF, ilk Elektrikli Ön Park Fren (EPB) teknolojisini piyasaya sürüyor. Elektrikli Ön Park Freni özellikle küçük otomobiller için ileri güvenlik ve sürüş konforu sunuyor

 Friedrichshafen. ZF sektörün ilk Elektrikli Ön Park Freni ile EPB sistemleri ürün portföyünü genişletiyor ve teknolojinin daha fazla araca uygulanabilmesini mümkün kılıyor. Bu çözümle, üreticiler artık küçük otomobil tasarlarken konvansiyonel el fren kolu yerine çağdaş ve çok daha az yer tutan bir fren sistemi sunabilecekler.    

Orta, büyük ve lüks segment araçlarda görmeye alışık olduğumuz Elektrikli Park Freni (EPB) daha önce tasarımcılar tarafından küçük otomobillere uygulanamıyor ve gereksiz yer tutan el fren kolundan vazgeçilemiyordu. Endüstrinin ilk Elektrikli Ön Park Freninin seri üretime başlamasıyla, ZF artık bu teknolojinin küçük otomobillere de uygulanabilmesini mümkün kılıyor. Yerini ufak bir düğmeye bırakan el fren kolu, ayrıca kabin içerisinde yer tasarrufu sağlıyor. Yeni teknoloji, Kore’de ve Çin’de seri üretimdeki otomobillerde önümüzdeki günlerde devreye alınacak. 

ZF Aktif Güvenlik Bölümü başkan yardımcısı Manfred Meyer “ZF’nin yeni Elektrikli Ön Park Freni teknolojisi gerçek bir endüstri yeniliği. Küçük ve mini segment otomobil üreticileri bu teknolojiyi tüm avantajlarıyla kullanabilecek, müşterileri ise artırılmış güvenlik ve sürüş konforundan faydalanabilecek” dedi. 

 ZF’nin yeni Elektrikli Ön Park Freni ile küçük otomobillerde ileri konfor

 EPB, klasik el freni fonksiyonuna ek olarak Auto-Hold özelliği ile yokuşta kalkış desteği sunuyor. Stop-and-go özelliği ile ise yoğun şehir trafiğinde sürüş konforunu hissedilir derecede iyileştiriyor. Ayrıca, ön akstaki yüksek statik yük dağılımı, aracı eğimli yüzeylerde güvenli şekilde park etmeyi kolaylaştırıyor. 

ZF'nin ön aksta kullandığı EPB, konvansiyonel el frenlerinin arka kampana ve disk frenlerdeki bileşenlerini elimine ederek, ön aks fren kaliperlerine küçük değişiklikler, entegre edilen elektronik devreler ve ESC kontrol modülüne yeni bir yazılım gerektirmektedir. Manuel el freni sisteminin ortadan kalkmasıyla araç ağırlığında da hissedilir iyileştirme sağlanmaktadır.

Araçların güvenlik seviyesini ve verimliliği artırmak amacıyla mevcut bir teknolojiyi güncel pazar koşulları ve müşteri beklentileri doğrultusunda adapte eden ZF, elektrikli fren sisteminin avantajlarını yeni araç segmentlerine ulaştırıyor.

2001 yılında Elektrikli Park Freni teknolojisinin geliştirilmesine öncülük eden ZF, bugüne kadar dünya yollarında gezen 75 milyondan fazla araca EPB temin etmiştir. 

Bu haber 8999 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.