Haber Ekonomi


Haberler > Ekipman Başlıkları

ASİS Otomasyon, Yapay Zeka Kullanarak Oluşturduğu S.I.R. Raporlarında EPA Onayı Aldı

Güncelleme :06.08.2020

 Asis Otomasyon, EPA (Amerika Çevre Koruma Ajansı) standartlarında ONAYLI S.I.R hizmeti vermeye başladı.

En düşük maliyetli ve en efektif kaçak tespit sistemi olan S.I.R. analizleri (İstatistiksel Stok Kontrolü) Asis bünyesinde artık Amerika, Avrupa ve İngiltere standartlarında EPA onaylı raporlarla sunuluyor. Asis Otomasyon, EPA (Amerika Çevre Koruma Ajansı) standartlarında ONAYLI S.I.R hizmeti vermeye başlamıştır. 

Akaryakıtın depolanması tehlikeli madde olması dolayısıyla her zaman önem taşımıştır. Bu nedenle akaryakıt istasyonlarında yaşanabilecek olumsuz durumları önceden tespit ederek müdahale edebilmek öncelikli konular arasındadır. S.I.R (İstatistiksel Stok Kontrolü), sızıntı ve kaçak tespitinde dünyada kullanılan en güvenilir ve en ucuz maliyetli yöntemdir. Satın almanız gereken bir ekipman olmamakla birlikte günlük akaryakıt istasyon operasyonlarınız kesintiye uğramaz ve sistem entegrasyon, montaj ve bakım maliyetlerine de katlanmak zorunda kalmazsınız. S.I.R sisteminde istasyonunuzdan gelen veriler, özel istatistiksel algoritmalar barındıran yazılımlar tarafından analiz edilir. İstasyonunuza ait tank ve diğer giriş çıkış hareketlerinin olduğu raporlarınız eğitimli yazılım operatörleri tarafından S.I.R. yazılımında incelenerek size işletmenize ait rapor hazırlanır. 

  NEDEN S.I.R?

En düşük maliyetli kaçak/sızıntı/kayıp tespit etme yöntemidir.

İlave otomasyon sistemi yatırımı gerektirmez.

İstasyondaki yakıt tertibatına müdahale ihtiyacı (gaz basma, boru sökme takma, tesisat körleme vs.) yoktur

Hızlı ve güvenilir online raporlama ve data arşivleme imkanı sunar

İstasyonlarda satışın durmasına gerek kalmaz

EPA onayı sayesinde analiz sonuçları sertifikalandırılmıştır ve tanklarda sızıntı varsa 0,38 lt/saat hassasiyetinde tespit eder.

FOX® SIR %99,9 güvenilir sonuçlar üretir. 

İstasyona ve dağıtıcıya ekstra iş yükü getirmez.

 İstatistiksel stok kontrolü akaryakıt istasyonlarında stoku yapılan akaryakıtın kontrolünü sağlayan bir yöntemdir. Akaryakıt istasyonlarında pompadan ikmale kadar olan kısım için kayıp kazanç kontrolü sağlayan sistem verilerini pompa otomasyon sisteminden çekerek ekstra iş yükü oluşturmaz. Dağıtım şirketlerine tek kanaldan kontrol imkanı sağlarken istasyona ise kayıp/kazanç kontrolü sağlar.  Tüm bunların yanı sıra sızıntı ve kaçak tespiti ile S.I.R., çevrecilik bilinci ile hareket ederek doğanın korunmasına katkıda bulunur. 

S.I.R. İLE HANGİ TESPİTLER YAPILMAKTADIR?

Hatalı ya da yanlış kalibrasyonlu metrelerinizi tanımlar

Tankınıza ve tankınıza bağlı borular için sızıntı tespiti yapar

Hırsızlık veya yanlış ikmal dolum problemlerini tespit eder

Varsa otomasyon sistemi kaynaklı sorunları ortaya çıkarır

Pompaların kalibrasyon hatalarını tespit eder

Dolum kaçak ve kayıplarını algılar

Tank kalibrasyon hatalarını ortaya çıkarır

Satış kayıplarını tespit eder

Yakıt tertibatındaki donanımsal kusurları tespit eder (Çek valf kaçırması vs.)

 Asis, “FOX® SIR” adını verdiği S.I.R sisteminde de Yapay Zeka kullanarak rakiplerinden farklılaşmaktadır. Kendi Ar-Ge merkezinde geliştirip FOX® SIR yazılımında kullandığı çeşitli algoritmalar ile sistemde insan yorumuna açık olan noktaları eleyerek bu sayede hem daha doğru hem de daha hızlı analiz sonuçlarına ulaşılmaktadır. Türkiye de ilk ve tek EPA (Amerika Çevre Koruma Ajansı) onayını alan FOX® SIR yazılımı ile akaryakıt istasyonlarındaki kaçak ve kayıpları kolaylıkla ve yüksek doğruluk oranı ile tespit edilebilir. 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Asis Otomasyon Pazarlama Müdürü Artun Tanrıyaşükür;  S.I.R., yani veri analizi ile sonuç üretme, metodu çevre kanunlarının çok sıkı olarak uygulandığı Avrupa ve Amerika’da uzun bir süredir kullanılmaktadır aslında. S.I.R. yönetimi, istasyonlarda kaçak olup olmadığının tespiti ile başlamış, yıllar içerisinde veri analiz içeriği genişletilerek, istasyon kaçaklarının yanında, istenmeyen durumların da belirli bir doğrulukla tespiti ya da ön görülmesi sağlanmaya çalışılmıştır, dedi. 

Yurtdışı pazarında başladıkları S.I.R. hizmetlerine yaklaşık 2 yıllık bir çalışma ile son halini verdiklerini söyleyen Tanrıyaşükür, sözlerine söyle devam etti; S.I.R. teknolojimiz EPA tarafından sertifikalandırıldı. Akreditasyon çalışmaları da 9 ay sürdü. S.I.R. algoritmalarımızı oluştururken, global rakiplerimizden farklı olarak yapay zeka kullandık, ayrıca ülkemiz şartlarına ve EPDK yönetmeliklerine göre de sistemlerimizi yerelleştirdik. Yurtdışı uygulamalarımız haricinde, ülkemizde de S.I.R. hizmetini ölçeği geniş dağıtım firması müşterilerimize 2 yıldan beri verir durumdayız. Hizmetimizden faydalanan müşterilerimiz, istasyonlarındaki olumsuz durumlardan anında haber olmanın yanı sıra, düzeltici ve önleyici faaliyetler alarak, olumsuzlukları ortadan kaldırıyor, resmi yaptırımlara tam uyum sağlıyor ve de gerek Çevre gerekse Sağlık ve Emniyet kriterlerini de üst düzeye taşımış oluyorlar. Ülkemizde ve yurtdışı pazarında, lazer tank kalibrasyon teknolojimiz olan CalibeX®’in yakaladığı başarıyı, FOX® SIR’da da yakalamayı hedefliyoruz. 

Yaklaşık 20 yıldır akaryakıt sektörüne hizmet veren Asis Otomasyon, sektörünün en kapsamlı, donanımlı ve büyük AR-GE merkezini 2017 yılında hizmete sokmuştur. 8 adet proje geliştirme deney laboratuvarı, tam donanımlı 2 adet gelişmiş test ve 1 adet prototipleme laboratuvarı ile uydu sistemleri, ödeme sistemleri, mobil uygulamaları IOT, yapay zeka, robotics, gömülü sistemler, görüntü analizi ve sensör teknolojileri ana başlık ve konularında çalışmaktadır. Ürünlerini inovatif yaklaşımla sürekli yenileyen Asis, bunun yanı sıra buluş niteliğinde, geleceğe yönelik ve çok disiplinli bilimsel temellere sahip çalışmalar da yaparak geleceğin ürünlerini üretmeye devam etmektedir. 

Bu haber 6600 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Renault’dan Hafif Ticari Atağı: Yeni Kangoo Ailesi Türkiye’de... 18.04.2024
Diyarbakır'da elektrikli araçlar için kurulan şarj istasyonları yaygınlaşıyor ... 18.04.2024
Toyota, Özel Olimpiyatlar İş Birliğini Uzatarak Kapsayıcı Yaklaşımını Genişletiyor... 18.04.2024
Consus Enerji’nin gelirleri 1 milyar 181 milyon TL’ye net kârı yüzde 176 artışla 209,4 milyon TL’ye ulaştı... 18.04.2024
Petronas Madeni Yağlar ve Mercedes-Benz’den Önemli İş Birliği ... 18.04.2024
Zorlu Enerji, abonelerine dijital faturaya geçme çağrısında bulundu... 18.04.2024
Bakan Bayraktar, 15 Nisan itibarıyla 3 binden fazla maden ruhsat sahasının denetlendiğini bildirdi... 18.04.2024
Kızıldeniz'den yapılan LNG ticareti durma noktasına geldi... 18.04.2024
AB’ye Rusya'dan gelen gaz % 23 arttı... 18.04.2024
DFSK Ticari Modellerinde Nisan Ayına Özel 0,99 Kredi Kampanyası... 18.04.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.