Haber Ekonomi


Haberler > Madeni Yağ Başlıkları

Castrol ve Ford iş birliği son 5 yılda 83 milyon litre karbon salımını nötrledi

Güncelleme :11.12.2020

 Castrol ve Ford’un bir asrı geçen iş birliği binek ve ağır vasıta araçlara özel geliştirdikleri yenilikçi ürünlerle perçinleniyor. Ortak mühendislik ile geliştirilen ürünleri daha uzun motor ömrü, daha fazla yakıt tasarrufu ve daha az karbon salımı sağlıyor. Karbon nötrleme programıyla 5 yılda 83 milyon litre karbon salımı nötrlendi. Bu rakam her yıl 15 bin km yol yapan yaklaşık 20 bin benzinli aracın ürettiği karbon salım miktarına eşit. 

Madeni yağ devi Castrol ve dünyanın önde gelen otomotiv firması Ford’un uluslararası arenada bir asrı aşkın güçlü iş birliği, tüketicilerinin önceliklerini merkeze alıyor. Uzun soluklu ve geniş kapsamlı iş birliği çerçevesinde geliştirilen ürünleri kullanan sürücüler; hem araçlarının sunacağı en iyi performansa ulaşıyor hem de yakıt tasarrufu sağlıyor ve karbon salımının azaltılmasına da katkıda bulunuyorlar. 

Castrol ve Ford’un ortak mühendislik çalışmalarının sonucunda pek çok yeni teknoloji ve çevre dostu ürünün geliştirilmesine katkı sağlandığının altını çizen Castrol Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya Direktörü Aslı Yetkin Karagül, “Castrol ve Ford Global olarak ortak mühendislik çalışmalarıyla geliştirdiğimiz yakıt ekonomisini destekleyen, karbon nötr sertifikalı Castrol MAGNATEC ürünlerimiz portföyümüz içinde bulunuyor. Ortak mühendisliğin sonucu olan bu ürünler hem ilk dolum yağı olarak hem de servislerde binek ve ticari araç kullanıcılarına sunuluyor. Üretimden ilk dolum hatlarına ve ardından satış sonrasına dek yaptığımız iş birliği ile hem sürdürülebilirliğe hem de kullanıcılarımıza fayda sağlamak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

Ford Otosan Satış, Pazarlama ve Servis’ten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, “Ford ile Castrol’ün bir asrı aşkın süredir yürüttüğü global iş birliği kapsamında, iki firma mühendisleri araçlarımıza en uygun yağı üretmek için çalışmalar yürütüyor. Bu ortak çalışmaların sonucu olarak geliştirilen yağlar Ford araçların performans ve verimliliğini artırıyor” şeklinde konuştu.

83 milyon litre karbon salımı nötrlendi

Ford araçlarına özel geliştirilmiş ve ilk dolum yağı olarak da kullanılan Castrol madeni yağları, Castrol tarafından yürütülen karbon nötrleme programı ile 2015 yılı başından bugüne kadar 83 milyon litre karbon salımını nötrlemiş durumda. Bu rakam; her yıl ortalama 15 bin km yapan, yaklaşık 20 bin benzinli aracın ürettiği karbon salım miktarına eşdeğer.

Motorsporlarında da iş birliği devam ediyor

İki dev marka, motorsporları alanlarında da 2006 yılından beri liderliklerini sergiliyor. Parkurlarda rüzgar estiren Castrol Ford Team Türkiye 2015 yılında Türkiye’ye ilk Avrupa Ralli Şampiyonluğu’nu getirmişti. 2019’da 14. kez ‘Türkiye Ralli Şampiyonası Takımlar ve Markalar Şampiyonluğu’nu kazanan takım 2020 sezonunda ise Marmaris’te gerçekleşen Türkiye Rallisi’nin ilk iki ayağında “İki Çeker” ve “Gençler” kategorilerinde yarışı birincilikle tamamladı. Bu yıl genç pilotlarıyla start alan Castrol Ford Team Türkiye, Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 2021 başına ertelenen bu sezonki kalan ayaklarında da başarısını devam ettirmek istiyor.

Bu haber 6371 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Yazın elektrik faturalarında yüzde 50 tasarrufun yolu ısı yalıtımından geçiyor ... 03.07.2025
Mercedes-Benz’den Temmuz ayına özel finansman kampanyaları... 03.07.2025
Somali'deki görevini tamamlayan Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, Çanakkale Boğazı'ndan geçti... 03.07.2025
Depolama projelerinde Ankara GES, Tekirdağ ise RES'te ilk sırada... 03.07.2025
AB, 2040'ta sera gazı emisyonlarını yüzde 90 azaltmayı planlıyor... 03.07.2025
Lastik basıncındaki dengesizlikler kazalara sebep oluyor... 03.07.2025
PETRONAS Syntium Serisi İle Motorunuz Yaz Sıcaklarında da Serin kalıyor... 03.07.2025
CW Enerji’den 24 Milyon Dolarlık Yeni GES Sözleşmesi... 03.07.2025
Akaryakıt tutarı 6 aylık Yİ-ÜFE oranında artırıldı... 03.07.2025
Aksa Çukurova Doğalgaz iç tesisat firmalarıyla bir araya geldi... 03.07.2025
Elektrikli ve hibrit otomobillerin pazar payı yüzde 44,6'ya ulaştı... 03.07.2025
Türkiye'nin nükleer sanayisinde ihracat potansiyeli artıyor... 03.07.2025
TÜVTRANS’ın ağır nakliye operasyonlarında kullandığı TIRSAN sayısı 15’e ulaştı... 03.07.2025
Şehit yakınları ve gazilere % 50 doğalgaz indirimi... 03.07.2025
SOCAR Fiber ve TurkNet’ten stratejik iş birliği... 03.07.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.