Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Petrol ve gazla ilgili metan emisyonları yeniden artabilir

Güncelleme :19.01.2021

IEA, şirketleri, hükümetleri ve düzenleyicileri, petrol ve gaz sektöründen kaynaklanan emisyonları azaltmak için acil önlem almaya çağırıyor

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) yaptığı açıklamada, Metan Takibi güncellemesiyle ilgili yaptığı açıklamada, küresel petrol ve gaz endüstrisinden kaynaklanan metan emisyonlarının, şirketlerin, politika yapıcıların ve düzenleyicilerin daha fazla önlem almaması durumunda güçlü bir şekilde toparlanabileceğini söyledi.

Metan, karbondioksitten (CO2) çok daha güçlü bir sera gazı olduğundan ve küresel ısınmaya büyük katkı sağladığından, IEA İcra Direktörü Fatih Birol, petrol ve gaz endüstrisinin şu anki görevinin metan emisyonlarında yeniden canlanmayı önlemek olduğunu söyledi. Dünya ekonomisi toparlanırken 2019'da metanın tarihi zirvesini geride bıraktı.

IEA, üretimin sızıntılardan ziyade COVID-19 krizine tepki olarak ciddi şekilde kısıtlandığı 2020 yılında emisyonların tahmini% 10 düştüğünü söyledi.

Methane Tracker verilerine göre, dünya çapındaki petrol ve gaz operasyonları geçen yıl atmosfere 70 milyon tondan fazla metan saldı - tüm Avrupa Birliği'nden enerji ile ilgili toplam CO2 emisyonlarına büyük ölçüde eşdeğer.

IEA, bu düşüş eğiliminin, küresel ekonomik aktivitede bir toparlanmayı tetiklemek için üretimdeki bir artışla tersine çevrilmesi riski konusunda uyardı.

Ekonomileri karbondan arındırmaya yönelik iddialı çabaların yanı sıra, metan emisyonları üzerinde erken önlem alınmasının iklim değişikliğinin en kötü etkilerinden kaçınmak için kritik olduğunu söyledi.

"Bu zararlı sızıntıların devam etmesine izin vermek için iyi bir neden yok ve sorumlu operatörlerin bunların ele alınmasını sağlamak için her türlü nedeni var" dedi.

Birol, "Bu konuda hiçbir zaman bugün olduğundan daha büyük bir aciliyet duygusu olmamıştır."

Birol, Kasım ayında Glasgow'da COP26 nedeniyle bu yılın iklim eylemi için çok önemli olduğunu söyledi ve hükümetleri yalnızca CO2 konusunda değil, metan konusunda da istekleri artırmaya çağırdı.

"Özellikle büyük petrol ve gaz sektörlerine sahip ülkeler için önemli bir yol, COP toplantısından önce yeni veya güncellenmiş taahhütlerine metan taahhütlerini dahil etmek olacaktır. Bu aynı zamanda şirketlerin tüm ağırlıklarını bu çabanın arkasına koyma zamanıdır. , "Dedi.

Metan emisyonlarındaki potansiyel artışı ele almak için IEA, Petrol ve Gaz Endüstrisindeki Metan Kaçaklarını Azaltmak: Hükümetlerin ve düzenleyicilerin petrolden ve gaz işlemleri.

Rapor, metanla ilgili düzenlemeler geliştirmeye veya güncellemeye çalışan herkes için adım adım bir kılavuz sunuyor. Önerileri, Amerika Birleşik Devletleri'nden Nijerya'ya, Irak'tan Çin ve Rusya'ya 50'den fazla ülke, eyalet veya ilin metan emisyonlarını düzenleyici bir bakış açısıyla nasıl ele aldığının analizine dayanmaktadır.

IEA'nın analizine göre, metan emisyonlarını azaltmak, petrol ve gaz şirketleri için çok uygun maliyetli. CO2'den farklı olarak, dünyanın her yerinde metanın zaten bir bedeli vardır, bu da operasyonları iyileştirmenin veya sızıntıları önlemek için onarımların maliyetlerinin genellikle piyasaya sunulan ek gazın değeriyle ödenebileceği anlamına gelir.

Birol, "Endüstrinin gözle görülür ve hızlı hareket etmesi gerektiğine inanıyoruz. Ancak, şirketlerin erken müdahalesini teşvik etmek, şeffaflık ve performansta iyileştirmeler için baskı yapmak ve sonuçların alınmasında yeniliği desteklemek için hükümet politikalarının da güçlü bir rolü var" dedi.

IEA ayrıca müşterilerin satın alımlarında daha çevreci gaz kaynakları talep etmelerinin de altını çizdi. Ajans, müşterilerin ne satın alacaklarına karar verirken farklı gaz kaynaklarının emisyon profillerine dikkatle bakmaya başladığını söyledi.

"Metan azaltma konusunda güvenilir bir hikayesi olmayan bir gaz üreticisi de ticari riskler alıyor" dedi.

Bu haber 3161 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Türk Demir Çelik Sektörü Yenilenebilir Enerjiye Yatırım Yapıyor... 17.04.2024
Bakan Kacır: “Bayram tatilinde elektrikli araç şarjında rekor kırıldı”... 17.04.2024
Mercedes-Benz Atego ile Şehirde İşler Yolunda! ... 17.04.2024
Daimler Buses’ın Güvenli Sürüş Sistemleri, Otobüslerde Güvenlik Standartlarını Yeniden Belirliyor!... 17.04.2024
Teksan GO ON Taşınabilir Güç Çözümleri Kamp ve Karavan Sezonuna Hazır ... 17.04.2024
Mimsan Enerji, ICCI 2024 Fuarı’na Hazırlanıyor... 17.04.2024
Castrol Ford Team Türkiye, Şampiyon Pilotu Ali Türkkan’la Mücadeleye Hazır... 17.04.2024
Bayram tatilinde 715 milyon litreye yakın akaryakıt satışı yapıldı... 17.04.2024
Otomotiv sektörü 3 ayda 3,7 milyar dolarlık yan sanayi ürünü ihraç etti... 17.04.2024
BOTAŞ Genel Müdürü Fidan, Mısır'ın Ankara Büyükelçisi el-Hamami ile doğal gazda işbirliğini görüştü... 17.04.2024
Chery’nin Yeni Enerji Alananındaki Yatırımları TIGGO’nun Yeni Amiral Gemisinde Boy Gösterecek!... 17.04.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.