Haber Ekonomi


Haberler > Ekipman Başlıkları

TORA Petrol 7. Geleneksel SEÇ Haftası Etkinliği Düzenledi

Güncelleme :14.11.2012

TORA Petrol 7. Geleneksel SEÇ Haftası Etkinlikleri Kurban Bayramı sonrasında 30 Eylül – 1 Kasım tarihleri arasında  TORA merkez ofisinde gerçekleştirildi. Tüm saha, ofis personeli ve Bölge Servisi personellerinin de katılımı ile gerçekleştirilen ve 3 gün süren etkinlikler çerçevesinde çalışanlar kapsamlı periyodik sağlık taramasından geçirildi, teorik ve uygulamalı ilkyardım ve yangın eğitimleri verildi, SEÇ ve mesleki eğitimler yapıldı. 

Periyodik Sağlık taramaları 

Yunus Emre Tıp Merkezi tarafından gerçekleştirilen taramalar kapsamında tüm saha ve ofis personelinin akciğer filmleri çekilip, tam kan sayımları yapıldı. Yüksek risk grubunda bulunan, akaryakıt ile yakın temas halinde olan Teknisyenlere ayrıca kanda kurşun, fenol, TCA(triklorik asit) ve solunum fonksiyon testleri yapıldı. Yapılan taramalar sonucunda çalışanlarda önemli bir rahatsızlığa ve hastalığa rastlanılmadı.

İlkyardım Eğitimleri

İlkyardım eğitimleri teorik ve uygulamalı olarak verildi. Uz. Dr. Tülay Yılmaz tarafından verilen teorik eğitimlerin ardından uygulamalar yapılarak personelin acil durumlarda yapacağı müdahaleler gerçekleştirildi.

Yangın Eğitimleri

Yangın eğitimleri Kalite ve SEÇ Departman Müdürü Anıl Erdinç Tüfekçi ve İş Güvenliği Uzmanı Ziya Bektaşoğlu tarafından teorik olarak verildi. 

SEÇ ve Mesleki Eğitimler

Bu seneki SEÇ eğitimleri 2 bölüm halinde gerçekleştirildi. İlk bölümde TORA Kalite ve SEÇ Departmanı tarafından verilen eğitimlerde sektörümüzde dünyada ve Türkiye’de yaşanan kazalar, emniyetsiz durum ve olaylar incelendi. İkinci bölümde ise C Sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ziya Bektaşoğlu tarafından İSG eğitimleri verildi ve sınavlar yapıldı. Mesleki eğitimler her departmanın kendi arasında yaptığı eğitim ve uygulamalar ile tamamlandı.

Gönüllü Kan Bağışı

Bu sene ilk kez Türk Kızılayı ile ortak gerçekleştirilen kan bağışı projesi ile Türk Kızılayı’nın, ülkenin ihtiyacı olan kanın, düzenli, gönüllü, bilinçli kan bağışçılarından karşılaması ve kan bağışı bilincinin toplumda yaygınlaştırılmasına destek verildi.

 

 

Bu haber 6389 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Renault’dan Hafif Ticari Atağı: Yeni Kangoo Ailesi Türkiye’de... 18.04.2024
Diyarbakır'da elektrikli araçlar için kurulan şarj istasyonları yaygınlaşıyor ... 18.04.2024
Toyota, Özel Olimpiyatlar İş Birliğini Uzatarak Kapsayıcı Yaklaşımını Genişletiyor... 18.04.2024
Consus Enerji’nin gelirleri 1 milyar 181 milyon TL’ye net kârı yüzde 176 artışla 209,4 milyon TL’ye ulaştı... 18.04.2024
Petronas Madeni Yağlar ve Mercedes-Benz’den Önemli İş Birliği ... 18.04.2024
Zorlu Enerji, abonelerine dijital faturaya geçme çağrısında bulundu... 18.04.2024
Bakan Bayraktar, 15 Nisan itibarıyla 3 binden fazla maden ruhsat sahasının denetlendiğini bildirdi... 18.04.2024
Kızıldeniz'den yapılan LNG ticareti durma noktasına geldi... 18.04.2024
AB’ye Rusya'dan gelen gaz % 23 arttı... 18.04.2024
DFSK Ticari Modellerinde Nisan Ayına Özel 0,99 Kredi Kampanyası... 18.04.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.