Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

Mercedes-EQ markasının lüks sınıftaki ilk elektrikli otomobili EQS tanıtıldı

Güncelleme :15.04.2021

Mercedes-EQ markasının lüks sınıftaki tamamen elektrikli ilk otomobili EQS, dijital dünya lansmanı ile tanıtıldı. Yeni EQS, lüks ve üst sınıf elektrikli araçlara yönelik modüler mimariye dayanan ilk model olmasıyla dikkat çekiyor. Üstün teknoloji, tasarım, işlevsellik ve bağlanabilirlik özelliklerini birleştiren EQS, hem sürücüye hem de yolculara odaklanıyor. 770 kilometreye kadar (WLTP) menzil sunabilen ve 300 kilometreye kadar (WLTP) menzil için 15 dakikada şarj edilebilen EQS modelinin, 2021’in son çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor. Mercedes-Benz, Ambition 2039 girişiminin bir parçası olarak önümüzdeki 20 yıl içinde karbon nötr yeni bir araç filosu sunmayı hedeflerken, 2030 yılında ürün gamında bulunan otomobillerin yarısından fazlasını elektrikli ve şarj edilebilir sistemlerle donatmayı planlıyor.“Amaca Yönelik Tasarım” yaklaşımıyla 0,20 Cd’lik aerodinamik katsayıya ulaşılan EQS, dünyanın en aerodinamik seri üretim otomobili oluyor. 

Mercedes-EQ, tamamen elektrikli ilk lüks sedan modeli EQS ile lüks araç segmentini yeniden tanımlıyor. EQS aynı zamanda lüks ve üst sınıf elektrikli araçlara yönelik modüler mimariye dayanan ilk model olmasıyla da dikkat çekiyor. Üstün teknoloji, tasarım, işlevsellik ve bağlanabilirlik özelliklerini birleştiren EQS, hem sürücü hem de yolculara odaklanıyor. İlk aşamada 245 kW gücündeki EQS 450+ ve 385 kW gücündeki EQS 580 4MATIC modelleri tanıtılan EQS’in, Türkiye’de ise EQS 580 4MATIC modeliyle 2021 yılının son çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor. 

Markanın elektrikli otomobil vizyonu

Mercedes-Benz, Ambition 2039 girişiminin bir parçası olarak önümüzdeki 20 yıl içinde karbon nötr yeni bir araç filosu sunmayı hedefliyor. Şirket, 2030 yılında, sattığı otomobillerin yarısından fazlasının elektrikli ve şarj edilebilir sistemler dahil elektrikli güç-aktarma sistemlerine sahip olmasını planlıyor. Mercedes-Benz birçok alanda geleceği bugünden düşünüyor. Yeni EQS de bu yaklaşıma uygun olarak, sürdürülebilir bir şekilde tasarlandı. Araçlar karbon nötr bir yaklaşımla üretiliyor ve geri dönüştürülmüş iplikten üretilen halı gibi malzemelerle kaynaklarını verimli kullanıyor. Mercedes-Benz bu nedenle geliştirme ve tedarikçi ağından kendi üretim sürecine kadar tüm değer zincirini dikkatle ele alıyor. Mercedes-Benz AG’nin iklim koruma hedefleri, Science Based Targets Initiative (SBTI) tarafından da onaylandı.

En aerodinamik seri üretim otomobil

Aerodinami uzmanları ile tasarımcıların yakın iş birliği ve “Amaca Yönelik Tasarım” yaklaşımını kapsayan çok sayıda titiz detay sayesinde elde edilen 0,20 Cd sürtünme katsayısı ile en iyi Cd değerine ulaşıldı. Bu, EQS’i dünyanın en aerodinamik seri üretim otomobili yapıyor. Söz konusu değer, özellikle sürüş menziline olumlu yansıyor. EQS, aynı zamanda düşük rüzgar sürtünmesi ile en sessiz araçlardan biri olarak öne çıkıyor.

EQS aynı zamanda enerji geri kazanımı için de çok iyi değerler kaydediyor: DAuto enerji geri kazanım programında 5 m/s², yavaşlama anında 3 m/s² geri kazanımla (2 m/s² tekerlek frenleri) yavaşlama sağlanıyor. Bu durum, fren pedalını kullanmadan durma noktasına kadar yavaşlamayı sağlarken, aynı zamanda menzil de yüksek geri kazanım seviyesinden (290 kW’a kadar) yararlanıyor. Örneğin trafik ışıklarında önde algılanan bir araç olması halinde durma noktasına kadar yavaşlama uygulanıyor. Akıllı enerji geri kazanım sistemi, ECO Assist yardımıyla, sürüş koşullarına göre optimize ediliyor ve diğer unsurların yanı sıra trafik koşullarını veya topografyayı dikkate alarak araç öngörülü bir sürüş tarzı ile hareket ediyor. Sürücü ayrıca direksiyon üzerindeki kulakçıkları kullanarak süzülme fonksiyonunu ayarlayabiliyor ve üç ayrı enerji kazanım seviyesinden birini seçebiliyor.

Yüksek menzil ve düşük tüketim değerleri

770 kilometreye (WLTP) varan menzilleri ve 385 kW’a varan güç üretimi ile EQS’in güç-aktarım sistemi, S-Serisi segmentindeki kullanıcıların gereksinimlerini karşılıyor. Ayrıca 560 kW’a kadar bir performans versiyonu da planlanıyor. Tüm EQS versiyonlarının arka aksında bir elektrikli güç-aktarma sistemi (eATS) bulunurken, 4MATIC versiyonlarının ön aksında da bir eATS bulunuyor.

EQS, çok daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip yeni nesil bataryalarla sunuluyor. İki bataryadan daha büyük olanı, 107,8 kWh enerji kapasitesine sahip. Bu rakam, EQC’ye kıyasla yaklaşık yüzde 26 daha yüksek bir kapasite anlamına geliyor (EQC 400 4MATIC: Karma elektrik tüketimi: 21,5-20,1 kWsa/100 km; CO2 emisyonları: 0 gr/km).

15 dakikada 300 km’lik menzil

EQS, doğru akımlı hızlı şarj istasyonlarında 200 kW’a kadar şarj edilebiliyor. 300 kilometreye kadar (WLTP) menzil için yalnızca 15 dakikalık bir şarj yeterli oluyor. EQS, evde veya halka açık şarj noktalarında entegre şarj cihazı kullanılarak AC ile 22 kW’a kadar şarj edilebiliyor. Ayrıca konuma ve batarya tasarrufu sağlayan şarj gibi işlevlere bağlı olarak otomatik olarak etkinleştirilebilen çeşitli akıllı şarj programları bulunuyor.

Elektrikli Zeka özelliğine sahip navigasyon, şarj molaları da dahil olmak üzere en hızlı ve en uygun rotayı birçok etkeni göz önünde bulundurarak planlıyor ve örneğin trafik sıkışıklığına veya sürüş tarzındaki değişikliklere anlık olarak tepki veriyor. Yeni bir özellik olarak EQS’in bilgi-eğlence sistemi (MBUX - Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi) mevcut batarya kapasitesiyle şarj olmadan ilk hareket noktasına dönmenin mümkün olup olmadığını görselleştiriyor. Rota hesaplamasında manuel olarak eklenen rota üzerindeki şarj noktaları tercih edilebiliyor veya önerilen şarj noktaları hariç tutulabiliyor. Ayrıca şarj başına tahmini ücretlendirme maliyetleri de hesaplanıyor.

“Amaca Yönelik Tasarım” anlayışı

Her ne kadar yeni S-Serisi’ne yakın olsa da, EQS tamamen elektrikli bir platform üzerine inşa ediliyor. Tamamen yeni bu konsept, “Amaca Yönelik Tasarımı” mümkün kılıyor. Bütünleşik kavisli hatları, fastback arka tasarımı ve olabildiğince önde konumlandırılan kabiniyle EQS, ilk bakışta bile içten yanmalı motora sahip araçlardan ayrışıyor. “Progressive Luxury” (İlerici Lüks) ile birleştirilen “Sensual Purity” (Duygusal Sadelik) tasarım felsefeleri, cömertçe şekillendirilen yüzeyleri, azaltılmış çizgileri ve kesintisiz geçişleri beraberinde getiriyor.

Ön tasarım bir “Siyah Panel” birimiyle birleştiriliyor. Bir ışık bandı ve koyu siyah radyatör ızgarası ile birbirine bağlanan yenilikçi farlar, özgün bir görünüm oluşturuyor. Merkezi Mercedes-Benz Yıldızı ile “Siyah Panel” radyatör ızgarasının görünümü daha da geliştirilebiliyor. İsteğe bağlı olarak sunulan 3-Boyutlu Yıldız daha çekici bir görünüm sunulmasını sağlıyor. Mercedes-Benz Yıldızı, AMG Line veya Electric Art tasarım paketleri ile birlikte sunuluyor. Tasarım olarak 1911 yılında ticari marka olarak tescil edilen Daimler-Motorengesellschaft’ın orijinal yıldızı kullanılıyor.

 Yaklaşık 150 futbol sahası büyüklüğünde alanı temizleyebilen havalandırma sistemi 

Mercedes-Benz, ENERGIZING AIR CONTROL PLUS ile EQS’de hava kalitesi konusunda kapsamlı bir yaklaşım sergiliyor. Sistem; filtreleme, sensörler, ekran konsepti ve klimadan oluşuyor. Özel filtreleme sistemiyle HEPA filtre, dış hava ile giren ince partikülleri, mikro partikülleri, polenleri ve diğer maddeleri yakalıyor. Aktif kömür kaplaması sayesinde kükürt dioksit, nitrojen oksitler ve kokular da azaltılıyor. HEPA filtre, virüsler ve bakteriler alanında “OFI CERT” ZG 250-1 sertifikasına sahip. Ön iklimlendirme özelliği ile araca binmeden içerideki hava temizlenebiliyor. Aracın dışındaki ve içindeki partikül seviyeleri de MBUX'te gösteriliyor ve özel hava kalitesi menüsünde ayrıntılı olarak izlenebiliyor. Dış ortamdaki hava kalitesinin düşük olması halinde sistem yan camları veya açılır cam tavanı kapatmayı öneriyor.

Otomatik konfor kapılar 

Opsiyon olarak önde ve arkada otomatik konfor kapılar sunuluyor. Sürücünün araca yaklaşmasıyla ilk olarak kapı kolları yuvasından dışarıya çıkıyor. Kullanıcı daha da yaklaştığında sürücü kapısı otomatik olarak açılıyor. Sürücü, MBUX’i kullanarak -örneğin çocukların okul önünde araca güvenle binmesini sağlamak için- arka kapıları açabiliyor.

EQS, donanıma bağlı olarak 350 adede kadar sensörle donatılıyor. Bu donanımlar mesafeleri, hızları ve ivmelenmeleri, aydınlatma koşullarını, yağış ve sıcaklıkları, koltuk doluluğunu ve hatta sürücünün göz kırpma sıklığını ve yolcuların konuşmalarını takip ediyor. Tüm bu bilgiler, algoritmalar tarafından kontrol edilen ve yıldırım hızında kararlar veren özel kontrol üniteleri tarafından işleniyor. Yeni EQS, Yapay Zeka (AI) sayesinde öğrenme yeteneğine sahip ve buna bağlı olarak yeteneklerini yeni deneyimlere dayalı olarak geliştirebiliyor.

Ses temaları ve ENERGIZING NATURE

EQS’te çok yönlü ses deneyimi, geleneksel bir araçtan, sesi olan bir elektrikli otomobile geçişi sağlıyor. Çeşitli ses temaları, bireysel bir akustik kuruluma izin veriyor. Burmester® surround ses sistemi ile birlikte EQS, Silver Waves ve Vivid Flux olmak üzere iki farklı ses teması sunuyor. Ses Deneyimleri, merkezi ekrandan seçilebiliyor veya kapatılabiliyor. Ayrıca etkileşimli sürüş sesi de iç mekandaki ses sisteminin hoparlörleri ile üretiliyor.

Orman Açıklığı, Denizin Sesi ve Yaz Yağmuru olmak üzere üç farklı ENERGIZING NATURE programı ENERGIZING COMFORT’un yeni özelliği olarak sunuluyor. Bunlar, sürükleyici ve etkileyici bir kabin içi ses deneyimi sağlıyor. Bu sakinleştirici sesler, akustik çevrebilimci Gordon Hempton ile birlikte oluşturuluyor. ENERGIZING COMFORT’un parçası olan diğer programlar gibi, diğer duyulara hitap etmek için aydınlatma modları ve görüntüler de kullanılıyor.

 Adaptif şasi

Yeni EQS’in şasisi dört kollu ön ve çok kollu arka aks mimarisi ile yeni S-Serisi’ni esas alıyor. AIRMATIC havalı süspansiyon ADS + standart olarak sunulurken, rüzgar sürtünmesini düşürmek ve menzili uzatmak üzere 120 km/s civarında aracın süspansiyonu 10 mm ve 160 km/s hızda bir 10 mm daha otomatik olarak alçalıyor. Sürüş hızının 80 km/s’ye düşmesiyle araç yüksekliği standart seviyeye dönüyor. Yolu izleyen sensörler, süspansiyon sistemini sadece yüksekliğini değil, aynı zamanda çalışma karakterini de yol şartlarına göre ayarlıyor. "Comfort" (konfor), "Sport“ (spor), "Individual" (kişisel) ve "Eco" (ekonomi)olmak üzere DYNAMIC SELECT sürüş modları süspansiyon ayarlarını kullanım gereksinimine uyarlama olanağı sunuyor. 

4,5 dereceye kadar direksiyon açısına sahip standart arka aks yönlendirmesi, EQS’in kullanışlı ve dinamik karakterine katkıda bulunuyor. Ayrıca alternatif olarak, 10 dereceye kadar direksiyon açısına sahip arka aks yönlendirme özelliği sipariş edilebiliyor. Böylece, 5 metreden uzun olan EQS, 10,9 metrelik dönüş çapı ile çoğu kompakt sınıf otomobilin dönüş çapına eşdeğer bir dönüş sunuyor. İlgili arka aks açıları ve yörüngeleri merkezi ekrandaki sürüş modu menüsünde görüntülenebiliyor.

Otonom sürüşe hazır altyapı

Aracın çevresinde bulunan sensörler sayesinde, park sistemleri sürücünün birçok alanda kolayca manevra yapmasına yardımcı oluyor. 

Devrim niteliğindeki DIGITAL LIGHT far teknolojisi (Advanced Plus donanım seviyesinden itibaren standart), kılavuz işaretlerinin veya uyarı sembollerinin yola yansıtılmasını sağlıyor. Şerit Değiştirme Yardımcısı başlangıcını görüntüleyen, bir tehlike algıladığında bir uyarı/yönlendirme talimatı sağlayan Şerit Takip Yardımcısı veya Kör Nokta Yardımcısı olarak iki yeni yardımcı fonksiyon daha sunuluyor. DIGITAL LIGHT, ışığı 1,3 milyon mikro aynayla kıran ve yönlendiren her farda üç adet güçlü LED ışık modülünden oluşuyor. Buna bağlı olarak araç başına 2,6 milyon pikselden fazla çözünürlük elde ediliyor.

Opsiyonel olarak sunulan DRIVE PILOT ile EQS, trafik yoğunluğunun yüksek yollarda veya dur-kalk trafikte 60 km/s’ye kadar hızlarda şartlı otomatikleştirilmiş sürüş yapabiliyor. Sürücü üzerindeki yükü hafifleten sistem, böylece sürücüye zaman kazandırıyor. 

Sürücünün göz kapağını analiz edebilen MBUX Hyperscreen 

MBUX Hyperscreen, iç mekân tasarımının en can alıcı noktalarından biri olarak öne çıkıyor. Büyük ve kavisli ekran, sol A sütunundan sağ A sütununa kadar konsol boyunca uzanıyor. Kavisli camın ardında üç adet ekran bulunuyor ve bunlar bir araya gelerek tek bir ekran gibi görünüyor. Ön yolcuya ait 12,3 inçlik OLED ekran, kişiselleştirme ve kontrol alanı sağlıyor. Yasal düzenlemelere bağlı olarak sürüş esnasında eğlence işlevlerine sadece bu ekrandan erişim sağlanabiliyor. Akıllı kamera tabanlı bir güvenlik sistemi, sürücünün ön yolcu ekranına baktığını algılaması halinde otomatik olarak ekranı karartıyor. 

MBUX, uyarlanabilir yazılımıyla kullanıcısına adapte oluyor ve çok sayıda bilgi-eğlence, konfor ve araç işlevi için kişiselleştirilmiş önerilerde bulunuyor. Sıfır katman özelliği sayesinde en önemli uygulamalar duruma ve bağlama göre görüş alanı içinde her zaman en üst düzeyde kullanıma sunuluyor.

En güncel sürüş destek sistemleri, birçok noktada sürücüyü destekliyor. Konsantrasyon Kaybı Yardımcısı ile sunulan mikro uyku işlevi yeni bir özellik olarak devreye giriyor. Sürücünün göz kapağı hareketleri, sadece MBUX Hyperscreen ile sunulan sürücü ekranındaki bir kamera aracılığıyla analiz ediliyor. Sürücü ekranındaki yardım ekranı, sürüş destek sistemlerinin çalışmasını anlaşılır bir tam ekran görünümde gösteriyor.

Platformdan bağımsız olarak Entegre Güvenlik ilkeleri (özellikle kaza güvenliği) tüm araçlarda uygulanıyor. Tüm Mercedes modelleri gibi, EQS de rijit bir yolcu kabini, özel deformasyon bölgeleri ve en güncel güvenlik sistemleriyle donatılıyor. PRE-SAFE® EQS’te standart olarak sunuluyor. EQS’in tamamen elektrikli bir platforma sahip olması, güvenlik konsepti için yeni tasarım olanaklarını beraberinde getiriyor. Örneğin bataryanın alt gövdede çarpmaya karşı korumalı bir alana yerleştirilmesi için uygun yerin sağlanabilmesi anlamına geliyor. Ayrıca büyük bir motor bloğu olmadığı için önden çarpışmadaki davranış daha rahat bir şekilde modellenebiliyor. Standart çarpışma testlerine ek olarak, aracın çeşitli ek baskı durumlarındaki performansı teyit edildi ve Araç Güvenlik Teknolojisi Merkezi’nde (TFS) kapsamlı bileşen testleri gerçekleştirildi. 

Sayılarla yeni EQS

Bataryanın boyutuna ve araç versiyona bağlı olarak, 770 kilometreye kadar WLTP sürüş menzili.

EQS’nin aerodinamik dünya rekoru için, sanal rüzgar tünelinde hesaplama başına yaklaşık 700 CPU ile birkaç bin hesaplama çalışması gerçekleştirildi. 0,20 Cd değeri ile EQS en aerodinamik seri üretim otomobil unvanını alıyor. EQS’nin ön alanı 2,51 m2 olup bu da 0,5 m² ile etkili bir hava direnci ile oluşturuyor.

EATS tarafından tekerleklere iletilen tork, dakikada 10.000 kez kontrol ediliyor ve düzenleniyor. Sistem, mekanik dört tekerlekten çekişe sahip 4MATIC’li versiyonlara kıyasla çok daha hızlı yanıt veriyor.

Modüler güç-aktarma sistemi 245 kW ile 385 kW arasında geniş bir güç aralığı seçeneği sağlıyor. Ayrıca 560 kW’a kadar güç üreten bir performans versiyonu da planlanıyor. 

EQS enerji geri kazanımı ile de iyi değerler kaydediyor: DAuto enerji geri kazanım programında 5 m/s² yavaşlama anında 3 m/s² geri kazanımla (2 m/s² tekerlek frenleri) yavaşlama sağlanıyor. Bu, fren pedalını kullanmadan durma noktasına kadar yavaşlamayı sağlarken, aynı zamanda menzil de bu geri kazanım stratejisinden ve yüksek geri kazanım seviyesinden (290 kW’a kadar) yararlanıyor. 

Opsiyon olarak dört adet otomatik konfor kapı sunuluyor. Sürücü, MBUX’u kullanarak, örneğin çocukların okul önünde araca girmesine izin vermek için arka kapıları da açabiliyor.

Standart olarak sunulan arka aks yönlendirmesi 4,5 dereceye kadar direksiyon açısına sahip ve EQS’nin kullanışlı ve dinamik sürüş özelliklerine katkı sağlıyor. Alternatif olarak, 10 dereceye kadar direksiyon açısına sahip arka aks yönlendirmesi sipariş edilebiliyor veya havadan güncelleme (OTA) ile etkinleştirilebiliyor. Böylece, 5 metreden uzun olan EQS, 10,9 metrelik dönüş çapı ile kıvrak sürüş özellikleri sergiliyor.

DIGITAL LIGHT, ışığı 1,3 milyon mikro aynayla kırılan ve yönlendirilen her farda üç adet güçlü LED ışık modülünden oluşuyor. Bu, araç başına 2,6 milyon pikselden fazla çözünürlük anlamına geliyor.

MBUX Hyperscreen ile birden fazla ekran, 141 santimetreden daha geniş, kavisli ekran bandı oluşturmak için birleşiyor. Yolcular tarafından algılanan alan 2432,11 cm2.

MBUX Hyperscreen’e ait 3-Boyutlu kavisli ekran camı 650 derece ısıda özel bir işlemle şekillendiriliyor. Bu işlem, aracın genişliği boyunca ekranın farklı açılardan net bir şekilde görünmesini sağlıyor.

Donanıma bağlı olarak, 350 adede kadar sensör, EQS’nin işlevlerini izliyor veya aracın çevresiyle eşleşiyor. Buna antenler dahil bile değil. Sensörler, örneğin mesafeleri, hızları ve ivmelenmeleri, aydınlatma koşullarını, yağış ve sıcaklıkları, koltuk doluluğunu ve ayrıca sürücünün bir göz kırpmasını veya yolcuların konuşmasını kaydediyor.

EQS’nin isteğe bağlı sürüş sesi etkileşimli olup gaz pedalının konumu, hız veya enerji geri kazanımı gibi birçok parametreye göre kendini ayarlıyor.

No.6 MOOD Linen, özellikle EQS için oluşturulan kokunun ismi. İlk elektrikli otomobiller 1906 yılında “Mercédès Electrique” olarak ürün gamına eklendiği için 6 numarası ile adlandırılıyor.

EQS’de 40 adedin üzerinde keşif kullanıma sunuluyor. Ayrıca 20 tasarım uygulaması, elektrikli lüks sedanın sıra dışı tasarımını koruyor.

MBUX’un en önemli uygulamalarına ulaşmak için, kullanıcının 0 menü seviyesinde gezinmesi yeterli oluyor. Bu nedenle sıfır katman adı veriliyor.

İsteğe bağlı olarak sunulan büyük head-up ekranın görüntüleme alanı, 77 inçlik bir diyagonal ekrana karşılık geliyor. Görüntüleme ünitesi, 1,3 milyon aynalı yüksek çözünürlüklü bir matristen oluşuyor.

“Mercedes-Benz Yıldızı”, örneğin dışta, “Siyah Panel” üzerinde veya hafif alaşım jant gibi dış tasarım unsuru olmak üzere EQS’nin farklı noktalarında kullanılıyor. İç mekanda ise lazer kesimli arkadan aydınlatmalı süslemelerde veya dijital olarak ön yolcu ekranında kullanılıyor. Tasarım olarak 9 Şubat 1911 tarihinde ticari marka olarak tescil edilen Daimler-Motorengesellschaft’ın orijinal yıldızı 3-Boyutlu olarak kullanılıyor.

Opsiyonel olarak sunulan ENERGIZING AIR CONTROL Plus özelliğinin bir parçası olan HEPA filtre, 9,82 dm³ hacmi ve yüksek filtreleme seviyesiyle dışarıdan gelen havayı temizliyor. Her boyuttaki partiküllerin yüzde 99,65’inden fazlası temizleniyor. Kokuları nötralize etmek için yaklaşık 600 gram aktif kömür kullanılıyor. Yaklaşık 150 futbol sahasına eşdeğer bir alan sönümleniyor.

Sezgisel geri bildirim için, MBUX Hyperscreen’in dokunmatik yüzeyinin altında toplam adet 12 sezici bulunuyor. Parmağın belirli noktalara dokunmasıyla, yüzeyde somut bir titreşimi tetikleniyor.

EQS’deki Burmester® surround ses sistemi, toplam 710 Watt gücünde 15 hoparlörden oluşuyor ve son derece etkileyici, doğal bir ses üretiyor.

MBUX Hyperscreen’in ekranındaki özel bir yüzey kaplaması temizliği kolaylaştırıyor. Kavisli camın kendisi çizilmeye dayanıklı alüminyum silikat malzemeden üretiliyor.

EQS, 0,20 Cd değerine sahip ilk seri üretim otomobil ve bu noktada büyük oranda Amaca Yönelik Tasarımın avantajlarından yararlanıyor.

MBUX, 8 CPU çekirdeği, 24 GB RAM ve saniyede 46,4 GB RAM bellek bant genişliği gibi teknik değerlerle dikkat çekiyor.

MBUX Hyperscreen’in ekran parlaklığı, 1 çok işlevli kamera ve 1 ışık sensöründen alınan ölçüm verileri kullanılarak ortam koşullarına göre ayarlanıyor.

“Hey Mercedes”, Doğal Dil Anlama (NLU) özelliği ile 27 dili destekliyor.

2022 yılında, üç kıtada yedi lokasyonda toplam sekiz Mercedes-EQ elektrikli araç serisi üretilecek.

Yüksek voltajlı bataryalar için 10 yıl veya 250.000 km’ye kadar garanti veriliyor.

EQS’nin üretiminde kullanılan kaynak tasarrufu sağlayan malzemelerin (geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir hammaddeler) ağırlığı 80 kilogram.

Bu haber 2038 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Şarjagel ve LenaCars'ın İletişim Ajansı Motto İletişim Danışmanlığı Oldu!... 18.03.2024
PÜİS Ege Bölge Başkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile bir araya geldi... 18.03.2024
Anadolu Isuzu Çocukları Kitaplarla Buluşturmaya Devam Ediyor... 18.03.2024
Green Holding, Türkiye’yi Formula 1 Yarışlarıyla Buluşturmak için Hazırlanıyor... 18.03.2024
VOLTRUN, Türkiye’nin En Hızlı Şarj Ünitesi BOOST-E kurulumunu gerçekleştirdi... 18.03.2024
Schneider Electric, 7. IEEE Türkiye Power & Energy Society Kampı’nda Sürdürülebilirlik Odaklı Çözümleri Paylaştı... 18.03.2024
Enerjide verimlilik artırıcı projeler için başvurular 15 Nisan'da başlıyor... 18.03.2024
Küresel gaz üretiminin 2050 yılına kadar %32 artması bekleniyor... 18.03.2024
SOCAR Türkiye, Türkiye'deki 15 yıllık enerjisini yeni yatırımlarla geleceğe taşıyacak... 18.03.2024
3038DWT Kapasiteli Oil Chemical Tanker Gemisini Bünyesine Kattı, Yatırıma Devam Dedi!... 18.03.2024
İGA İstanbul Havalimanı, 5 yılda dördüncü kez “Yılın Havalimanı” seçildi... 18.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.