Haber Ekonomi


Haberler > Lojistik Başlıkları

Pegasus, 2050'ye kadar sıfır karbon emisyonu taahhüdünde bulundu

Güncelleme :21.10.2021

 Pegasus Hava Yolları, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliğinin (IATA) 77. Yıllık Genel Kurulu'nda kabul edilen "2050'ye kadar net sıfır karbon emisyonu" kararı doğrultusunda, dünyada bu taahhütte bulunan öncü hava yolu şirketleri arasında yer aldı.

Pegasus'tan yapılan açıklamada, operasyon ve faaliyetlerini sürdürülebilir çevre anlayışıyla yöneten şirketin, 11 Ekim'de Türkiye tarafından da kabul edilen Paris Anlaşması'nın, küresel ısınmanın 1,5 dereceyi geçmemesi hedefiyle de uyumlu taahhütle 2050'ye kadar net sıfır karbon seviyesine ulaşılmasının ve uçmanın sürdürülebilir kılınmasının hedeflendiği belirtildi.

Pegasus'un iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında aktif çalışmalar yürüttüğüne dikkati çekilen açıklamada, şöyle denildi:

"Pegasus Hava Yolları, havacılık sektörü için çok önemli olan sera gazı emisyonlarının azaltılması çerçevesinde ulusal ve uluslararası otoriteler tarafından sektöre yönelik getirilen düzenlemelere tam uyum gösteriyor ve tabi olduğu uluslararası regülasyonlar gereği, yıl içerisindeki toplam karbon emisyonunun izlenmesi, doğrulanması ve raporlanması süreçlerini sağlıyor. Karbon emisyonunun kaynağında azaltılmasına önem veren Pegasus, filonun gençleştirilmesi, düşük emisyonlu uçak modellerinin satın alınması, uçaklarda ağırlık azaltma çalışmaları, rotaların optimize edilmesi gibi operasyonel tedbirlerle sürecin kaynağında emisyon azaltma çalışmaları da gerçekleştiriyor."

Açıklamada, Pegasus'un 2050'ye kadar net sıfır karbon emisyonu taahhüdüyle beraber, şeffaflık ilkesi çerçevesinde, uçuşlarından kaynaklanan emisyon göstergesini yatırımcı ilişkileri internet sitesinde 2021 Ekim ayı raporuyla birlikte aylık bazda paylaşmaya başlayacağı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane, şirket olarak yaşam döngüsü çerçevesinde çevreye olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi ve kirliliğin önlenmesinin, çevre politikalarında önemli bir yer tuttuğunu belirtti.

İklimin korunması ve küresel ısınmayla mücadele kapsamında ulusal ve uluslararası regülasyonlar çerçevesinde izleme, raporlama ve iyileştirme çalışmalarının bulunduğuna dikkati çeken Nane, "Şimdi de IATA’nın 2050’ye kadar net sıfır karbon emisyonu kararı doğrultusunda, dünyada bu taahhütte bulunan öncü hava yolu şirketleri arasında olmak bizim için büyük bir gurur. Bu imzayla, sektöre yönelik teknolojik gelişmelerin sağlayacağı imkanla, enerji sektörünün desteğiyle ve paydaşların koordinasyonuyla 2050 yılına kadar net sıfır karbon hedefini destekliyor ve taahhüt ediyoruz. Sürdürülebilir çevre anlayışımız çerçevesinde orta vadede filo dönüşümü ve offsetleme projeleri, uzun vadede ise SAF kullanımı, yeni teknoloji uçaklar ve karbon yakalama teknolojileri alanlarında çalışmalarımız sürecek." ifadelerini kullandı.

Nane, Türkiye ve bölgenin en yeşil hava yolu olma hedefiyle var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini de bildirdi.

Bu haber 2185 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Şarjagel ve LenaCars'ın İletişim Ajansı Motto İletişim Danışmanlığı Oldu!... 18.03.2024
PÜİS Ege Bölge Başkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile bir araya geldi... 18.03.2024
Anadolu Isuzu Çocukları Kitaplarla Buluşturmaya Devam Ediyor... 18.03.2024
Green Holding, Türkiye’yi Formula 1 Yarışlarıyla Buluşturmak için Hazırlanıyor... 18.03.2024
VOLTRUN, Türkiye’nin En Hızlı Şarj Ünitesi BOOST-E kurulumunu gerçekleştirdi... 18.03.2024
Schneider Electric, 7. IEEE Türkiye Power & Energy Society Kampı’nda Sürdürülebilirlik Odaklı Çözümleri Paylaştı... 18.03.2024
Enerjide verimlilik artırıcı projeler için başvurular 15 Nisan'da başlıyor... 18.03.2024
Küresel gaz üretiminin 2050 yılına kadar %32 artması bekleniyor... 18.03.2024
SOCAR Türkiye, Türkiye'deki 15 yıllık enerjisini yeni yatırımlarla geleceğe taşıyacak... 18.03.2024
3038DWT Kapasiteli Oil Chemical Tanker Gemisini Bünyesine Kattı, Yatırıma Devam Dedi!... 18.03.2024
İGA İstanbul Havalimanı, 5 yılda dördüncü kez “Yılın Havalimanı” seçildi... 18.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.