Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Akaryakıt Bayileri, Kriz Haline Gelen Marj Sorununu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'la görüştü

Güncelleme :28.01.2022

 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’la yapılan görüşmede bilgilendirme yapan TABGİS Başkanı Ferruh Temel Zülfikar, mevcut bayi marjları için öncelikle acil bir iyileştirme yapılarak, marjın maliyetleri karşılayabilecek bir seviyeye taşınmasını, sonrasında ise maktu olarak belirlenen marj sistemi yerine yüzdesel orana dönülerek marjların enflasyona endekslenip korunması yönündeki taleplerini dile getirdi.

TABGİS Başkanı Ferruh Temel Zülfikar ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile bir görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede, bayilerin yaşadığı marj sorunları ile çözüm yollarına ilişkin acil yapılması gereken düzenlemeler hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

TABGİS Başkanı mevcut bayi marjları için öncelikle acil bir iyileştirme yapılarak, marjın maliyetleri karşılayabilecek bir seviyeye taşınmasını, sonrasında ise maktu olarak belirlenen marj sistemi yerine yüzdesel orana dönülerek marjların enflasyona endekslenip korunması yönündeki taleplerini dile getirdi.

TABGİS Başkanı, yılbaşından sonra daha da artan maliyetlere değinerek özellikle yüzde 100’ün üzerinde artan nakliyenin bundan sonraki süreçte dağıtım payından ayrı olarak belirlenmesi gerektiğini, kullanım oranı her geçen gün artan ve istasyon satışları içinde yüzde 90’lara varan kredi kartı ile yapılan satışlarda kart komisyonu için çift fiyat sistemine kesinlikle geçilmesine dair görüşlerini aktardı.

Zülfikar, ayrıca elektronik sistemler üzerinden yapılan satışların son aylarda maliyetlerinin katlanılamaz bir seviyeye ulaştığını, bundan dolayı bazı bayilerin elektronik satışlarını durdurduğunu, bu satışlarla ilgili de bir düzenleme yapılarak dağıtım şirketlerinin kendilerinin belirlediği müşteri iskontolarına bayilerin katılımı için bir üst sınır getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Bu haber 1084 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Şarjagel ve LenaCars'ın İletişim Ajansı Motto İletişim Danışmanlığı Oldu!... 18.03.2024
PÜİS Ege Bölge Başkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile bir araya geldi... 18.03.2024
Anadolu Isuzu Çocukları Kitaplarla Buluşturmaya Devam Ediyor... 18.03.2024
Green Holding, Türkiye’yi Formula 1 Yarışlarıyla Buluşturmak için Hazırlanıyor... 18.03.2024
VOLTRUN, Türkiye’nin En Hızlı Şarj Ünitesi BOOST-E kurulumunu gerçekleştirdi... 18.03.2024
Schneider Electric, 7. IEEE Türkiye Power & Energy Society Kampı’nda Sürdürülebilirlik Odaklı Çözümleri Paylaştı... 18.03.2024
Enerjide verimlilik artırıcı projeler için başvurular 15 Nisan'da başlıyor... 18.03.2024
Küresel gaz üretiminin 2050 yılına kadar %32 artması bekleniyor... 18.03.2024
SOCAR Türkiye, Türkiye'deki 15 yıllık enerjisini yeni yatırımlarla geleceğe taşıyacak... 18.03.2024
3038DWT Kapasiteli Oil Chemical Tanker Gemisini Bünyesine Kattı, Yatırıma Devam Dedi!... 18.03.2024
İGA İstanbul Havalimanı, 5 yılda dördüncü kez “Yılın Havalimanı” seçildi... 18.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.