Haber Ekonomi


Haberler > Doğalgaz Başlıkları

GAZDAŞ topraklamanın önemini broşürle anlatıyor

Güncelleme :11.10.2013

 GAZDAŞ, doğal gaz tesisatlarının güvenliğine ilişkin yaz döneminde alınması gereken önlemler konusunda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla broşür dağıttı.

 GAZDAŞ önlemler konusunda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla broşür dağıttı.

GAZDAŞ Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan, yaptığı yazılı açıklamada, GAZDAŞ olarak abonelerine, topraklamanın önemini anlatmak amacıyla broşür dağıtmaya başladıklarını belirtti.

GAZDAŞ çalışanları tarafından dağıtılan broşürlerde, bina tesisatlarının boru ve birleşim noktalarının boyanmasının önemi ve meydana gelebilecek elektrik kaçağı veya statik elektrik oluşumuna karşılık topraklama işleminin yapılması gerektiği yönünde bilgilerin yer aldığını ifade eden Akaslan, şunları kaydetti:

 ''GAZDAŞ olarak hazırladığımız broşürlerle, vatandaşlarımızı güvenli doğal gaz kullanımı için kış gelmeden almaları gereken tedbirler konusunda uyarmak istedik. GAZDAŞ çalışanlarının dağıttığı broşürlerde yer alan bilgilerle, bina tesisatlarının standartlara uygun olarak boyanmasına ve topraklama işlemlerinin önemine dikkat çekiyoruz.

Vatandaşlarımız, istedikleri zaman GAZDAŞ’ı arayarak, topraklama ve boyama işlemi için yetkili firmalar hakkında bilgi alabilirler. Boyama ve topraklama işlemi yapılmayan binalar tespit edilerek,  doğal gaz kullanımında güvenlik riski oluşmaması için gaz bağlantıları kesilecektir.''

 "Belirlenen renkte boyanmalı"

 Akaslan, tesisatların belirlenen boya ve renkte boyanması gerektiği uyarısında bulundu. Açık hava, yağmur ve dış etkenler nedeniyle, binaların doğal gaz kolon tesisatının, boru ve birleşim noktalarında paslanma görülebildiğini, paslanmanın görüntü kirliliğine sebep olduğu gibi uzun dönemde ise güvenlik riski oluşturduğunu vurgulayan Akaslan, şöyle devam etti:

"Güvenli doğal gaz kullanımı için tesisatların; standartlara uygun olarak yapılacak temizlik sonrası anti pas üzeri iki kat sarı renkli (krom sarısı, ral 1021) yağlı boyayla boyanması ve kesinlikle su bazlı boya kullanılmaması önem taşıyor. Topraklama çubukları elektrik akımını toprağa vermeye yarıyor. 'Elektrik kaçağı ve statik elektrik oluşumunu engellemek amacıyla doğal gaz tesisatlarına, yerleştirilen topraklama çubukları da vatandaşların emniyetini sağlıyor. Topraklama çubuğu, binada oluşabilecek elektrik akımını toprağa aktarıyor. Topraklama yapılmayan tesisatlarda oluşabilecek kıvılcım ya da elektrik akımı, yangın riski oluşturarak can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyor."

Akaslan, vatandaşların, GAZDAŞ’ın kontrolünden sonra topraklama çubuğu bağlantılarının üzerini vakit kaybetmeden betonla kapatmaları ve topraklama çubuklarının çalınması ya da yok olması konusunda dikkatli ve duyarlı davranması gerektiğini kaydetti. 

 

Bu haber 3376 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.