Haber Ekonomi


Haberler > Madeni Yağ Başlıkları

Castrol Yine Rekor Peşinde! Castrol ve Triumph, Yeni Dünya Hız Rekoru İçin Çalışmalara Başladı!

Güncelleme :18.10.2013

 Dünyanın en önde gelen üstün teknolojili ve her türlü zorlu koşula dayanıklı motor yağı çözümleri tedarikçisiCastrol, Triumph ile birlikte “Dünya Kara Hız Rekoru”nukıracak yenibir motosiklet geliştirmek üzere ortak çalışmalara start verdi. Hot Rod Conspiracy/Carpenter Racing Castrol Rocket adı verilen ve avcı uçaklarının tasarımından ilham alınarak geliştirilen 1000 HP’lik motosikletin 400 mil/saat hızını aşarak rekor kırılması hedefleniyor. Amerikan Motosikletçiler Birliği (AMA) ve Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) tarafından tanınan mevcut motosiklet kara hız rekoru ise 376.1 mil/s ile bu rekoru 2010’da kıran Ack Attack pilotu Rocky Robinson’a ait.

Karada, denizde ve havada dünya hız ve dayanıklılık rekorlarının yıllardan beri en önemli öncüsü ve destekçisi olarak dikkat çeken Castrol, 1914 yılından bu yana desteklediği “Kara Hız Rekorları” çalışmalarına bir yenisini ekliyor. Utah’da yer alan tuz kaplı düzlükler üzerinde gerçekleştirilecek rekor denemesine hazırlanan Castrol ve Triumhp, birlikte geliştirdikleri 1000 HP gücünde avcı uçağına benzeyen tasarıma sahip Castrol Roket ile dikkat çekiyorlar. Castrol Motosiklet Yağları Marka Müdürü Rob Corini konuyla ilgili olarak, “Castrol dünya genelinde pek çok platformda kara hız yarışlarında aktif olarak yıllardan beri yer almakta olup tam 21 rekora adına yazdırmıştır. Karbon kevlar monokok gövdeli Castrol Rocket, inanılmaz bir güç ve aerodinamik dengesiyle, bir performans markası olarak mirasımızı temsil ediyor ve hayret verici hızlara ulaşabiliyor. Bu motosiklet performansın üst düzey sembolü olarak öne çıkıyor” açıklamasını yaptı.

Castrol Roketi adı verilen sıra dışı makinenin pilotu Jason DiSalvo ise “Motor sporlarının en temel unsuru olan hız yarışı, tüm faktörlere karşı sürekli bir mücadele için becerinin, kaynakların ve kararlılığı bir arada sergilenmesini gerektirir. Tuzlu yüzeyde yol tutuşu düşüktür ve rüzgar da her yönden size yüklenmektedir. Ancak Bonneville Kara Hız Yarışını gerçekten özel kılan şey ise insanlardır. Şartlar o kadar zorlayıcıdır ki, son 100 yılda yarış dışında pek bir ortak yönü olmayan yarışçılar dünyanın en hızlısı olabilme yolunda birbirlerini desteklemek ve teşvik etmek için güçlerini birleştirmiştir” dedi.

Triumph Motorcycles Kuzey Amerika Başkanı ve CEO’su Greg Heichelbech projeyle ilgili olarak: “Bu proje Castrol ve Triumph’un motor sporları mirasının, yeniliğinin, cesaretinin ve kararlılığının bir kutlaması olup, hem tarihin peşinde olmak hem de mirasınızı kutlamak için inanılmaz bir fırsat teşkil etmektedir. Hot Rod Conspiracy/Carpenter Racing takımına ve kara hız yarışını renkli ve anlamlı bir spor haline getiren tüm yarışçılara şapka çıkartıyoruz” açıklamasını yaptı.

 

Bu haber 5330 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.