Haber Ekonomi


Haberler > Doğalgaz Başlıkları

Isı Pay Ölçer taktırın, merkezi sistem mağduru olmayın!

Güncelleme :15.11.2013

 Baymak Isı Pay Ölçerlerle Evinizin Isısında Siz Söz Sahibi Olun…

   Merkezi sistemle ısınan dairelerde çok ciddi bir ısı israfı yaşanmaktadır ve merkezi sistemle ısınan daire sahipleri az da yaksam, çok da yaksam aynı aidatı ödüyorum diyerek isyan ederler. Merkezi sistemle ısınan binalarda birçok daire gereğinden fazla ısıtılmakta, gereksiz yere ısınan daireler de kısmak yerine camlarını açarak serinlemeyi tercih etmektedir. Baymak Isı Pay Ölçer sistemine geçildikten sonra daire sahipleri sanki evleri kombi ile ısınıyormuşçasına, evlerinin ısı seviyesine kendileri karar verebilirler. 

Kombi sistemi ile pay ölçer sistemi arasındaki temel fark, pay ölçer sisteminde daire sahiplerinin teknik olarak evlerini, tasarruf yapmaya çalışırken buz gibi yapamamalarıdır. Ev sahibi evde olmasa dahi evini ancak ılık konuma getirebilir, böylece alt ve üst kat komşuları ısıtılmayan ara kattan dolayı mağdur olmaz.

Adil Paylaşım için Baymak Isı Pay Ölçer Taktırın!

    Merkezi sistemle ısınan binalarda uygulamada olan eski ısı paylaşım şekillerinde (m2’ye göre ısı paylaşımı) az ısı tüketen ve çok ısı tüketen daire sahipleri, aynı ısı bedelini ödemektedir. Nasıl bir binada tüm komşuların, elektrik, su, telefon tüketimleri farklı farklı ise, ısı tüketimleri de farklılıklar göstermektedir. Örneğin evi ihtiyacından fazla ısındığında, camlarını açan bir daire sakini çok ısı tüketirken, yine ihtiyacından fazla ısındığında radyatörlerini kısan bir daire sakini az ısı tüketmektedir. Mevcut sistemde az da yaksa çok da yaksa aynı ısı parasını ödediği için, daire sakinlerinin birbirine hakları geçmekte ve adil bir paylaşım gerçekleşmemektedir. Oysa Baymak Isı Pay Ölçer sistemi ardından her daire sahibinin tükettiği yakıt miktarı net bir şekilde ölçülmekte ve her daire sahibi sadece tüketimi doğrultusunda ödeme yapmaktadır.

Apartman Sakinleri Huzurlu ve Rahat Bir Nefes Alacak

    Apartman sakinleri Baymak Isı Pay Ölçer sisteminden önce, yakmadıkları ısının parasını ödemek zorunda kalıyorlardı. Bu adaletsizlik, bina içinde ciddi sıkıntılara sebep olmaktaydı. Isı pay ölçer sisteminin devreye girmesinden sonra ise çok ısınmak isteyen vanasını açacak ve çok ısınacaktır. İş aidat ödemeye gelince ise çok tüketim yapan çok ödeme yapacaktır. Aynı şekilde tasarruf etmek isteyen daire sakinleri vanalarını kısacak ve az aidat ödeyeceklerdir. Bu kullandığın kadar öde sistemi bina içi adaletin sağlanması için kaçınılmaz bir sistemdir ve huzurun anahtarıdır.

   Baymak Çevre Dostu Ürünlerin Yanında!

   Isı pay ölçer sistemi devreye girdikten sonra bir binada bulunan tüm daire sakinleri bir tasarruf seferberliği içerisine gireceklerdir. Her dairenin bireysel tasarruf çabası bina genelinde %40’a varan bir doğalgaz tasarrufuna sebebiyet vermektedir. Bir binanın doğalgaz tüketimini düşürmesi, o binada daha az yakıt yakılması ve o binadan kaynaklanan karbondioksit salınımının düşmesi anlamına gelecektir. Düşen karbondioksit salınımı çocuklarımız için daha yeşil ve sağlıklı bir çevre anlamına gelecektir. Baymak çevre dostu ürünlerin yanında yer alarak doğayı koruyan ve doğaya katkı sağlayan her ürünü desteklemekte ve bu ürünlerin kullanım eğitimlerinde başrol oynamaktadır.

Bu haber 3816 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Türk Demir Çelik Sektörü Yenilenebilir Enerjiye Yatırım Yapıyor... 17.04.2024
Bakan Kacır: “Bayram tatilinde elektrikli araç şarjında rekor kırıldı”... 17.04.2024
Mercedes-Benz Atego ile Şehirde İşler Yolunda! ... 17.04.2024
Daimler Buses’ın Güvenli Sürüş Sistemleri, Otobüslerde Güvenlik Standartlarını Yeniden Belirliyor!... 17.04.2024
Teksan GO ON Taşınabilir Güç Çözümleri Kamp ve Karavan Sezonuna Hazır ... 17.04.2024
Mimsan Enerji, ICCI 2024 Fuarı’na Hazırlanıyor... 17.04.2024
Castrol Ford Team Türkiye, Şampiyon Pilotu Ali Türkkan’la Mücadeleye Hazır... 17.04.2024
Bayram tatilinde 715 milyon litreye yakın akaryakıt satışı yapıldı... 17.04.2024
Otomotiv sektörü 3 ayda 3,7 milyar dolarlık yan sanayi ürünü ihraç etti... 17.04.2024
BOTAŞ Genel Müdürü Fidan, Mısır'ın Ankara Büyükelçisi el-Hamami ile doğal gazda işbirliğini görüştü... 17.04.2024
Chery’nin Yeni Enerji Alananındaki Yatırımları TIGGO’nun Yeni Amiral Gemisinde Boy Gösterecek!... 17.04.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.