Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

Goodyear, “Yol Güvenliği Projesi” ile genç ve acemi sürücülere yol gösteriyor!

Güncelleme :29.11.2013

 Goodyear, yeni yol güvenliği kampanyalarında Avrupa Sürücü Okulları Birliği(EFA) ile birlikte çalışacak.

Goodyear Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA), Avrupa Sürücü Okulları Birliği (EFA) ilebirlikte üstlendiği yeni bir araştırma projesinin bulgularını paylaştı.Goodyear Şirketi, araştırmanın yanı sıra, “Yol Güvenliği Projesi”nin sonuçlarını içeren rapor ile Önce Güvenli Sürüş: Acemi Sürücüler için Yol Güvenliğinin Artırılması” çalışmasını da yayınladı. Rapor, Avrupa Ulaşım Güvenliği Konseyi’nin, 28 Kasım 2013 tarihinde Brüksel’de düzenlediği panelde tanıtıldı ve görüşüldü.  

 Goodyear’ın Avrupa Sürücü Okulları Birliği ile birlikte yürüttüğü projede; Avrupa’daki sürüş eğitmenlerinin, genç sürücülerin yol güvenliğine yönelik yaklaşımına odaklanıyor. Proje; Goodyear’ın acemi ve genç sürücülerin yol güvenliğine ilişkin mevcut araştırması üzerine oturtuluyor ve acemi sürücülerin yol güvenliğinin artırılması için kanun yapıcılara, yol güvenliği paydaşlarına ve otomotiv sanayisine tavsiyelerde bulunuyor. 

 Bu araştırma, Goodyear’ın dördüncü yıllık yol güvenliği anketi olmakla birlikte sürücü eğitiminin rolüne odaklanan ilk çalışma. Goodyear Şirketi, son iki yıldır Avrupa Sürücü Okulları Birliği (EFA) ile birlikte çalışmalar yürütüyor. Bu araştırmada, Avrupa’nın yanı sıra, Rusya, Türkiye ve Güney Afrika’yı da kapsayacak şekilde toplam 2334 sürüş eğitmeninin görüşleri alındı. Ayrıca, araştırma, ebeveynlerin gençlerin sürüş alışkanlıkları üzerindeki önemli etkileri ve pazarlar arasındaki sürüş eğitimi farklılıkları gibi ilginç bulguları derleyen ilk anket olma özelliğini taşıyor. 

Goodyear ve EFA “Yol Güvenliği Projesi”nin sonuçlarına ilişkin raporu genişleterek,sürüş eğitmenleri için en önemli konuları gündeme taşımayı, güvenli ve sorumlu bir sürüş için  genç sürücülerin farkındalığını artıracak yaklaşımlar keşfetmeyi amaçlıyor. Goodyear tavsiyeleri ile, siyasetçileri, test uygulamalarına araba bakımının dahil edilmesi ve test süreçlerinin geliştirilmesi için araştırmalar yapılmasına yönelik kanun tasarıları hazırlamaya yönlendirebilir. 

 Araştırmaile ilgili görüşlerini sunan Goodyear Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Tüketici Lastikleri Başkan Yardımcısı Michel Rzonzef: “EFA’nın acemi sürücüler için yol güvenliğinin artırılmasına yönelik Goodyear ile işbirliği içinde çalışmasını sevinçle karşılıyoruz. Araştırmalarımız gösteriyor ki, kanun yapıcılar ve otomotiv sektörü birlikte çalışarak deneyimsiz ve acemi sürücülerin yol güvenliğiyle ilgili farkındalığını daha fazla artırabilir. Araba kullanmayı nasıl öğrendiklerini ve yol güvenliğiyle ilgili davranışlarını etkileyen faktörlerin neler olduğunu anlamak istiyoruz. Bu nedenle, sürüş eğitmenlerinden aldığımız geri bildirimlerle, sürüş eğitiminin son kırk yılda nasıl değiştiğini ve  olası gelecek trendlerinin neler olacağını görmeyi hedefledik” dedi.

 Goodyear’ın bu projesi, eğitim ve testte en iyi uygulama olup acemi sürücülerin güvenli sürücüler olması için etkili koçluk tekniklerini kapsıyor. Araştırma ayrıca,sürücü eğitimlerini geliştirecek yeni teknolojiler ve acemi sürücülerin araba bakımıyla ilgili bilgi seviyeleri gibi birçok konuyu ele alıyor.  

 Goodyear ve EFA bu verileri, Yol Güvenliği Projesi yol haritasını şekillendirmek için kullanmayı amaçlıyor. Goodyear, sürücü okullarıyla daha yoğun işbirliği kurarak,deneyimsiz ve genç sürücüleri yolda daha güvenli olabilmeleri konusunda bilgilendirmenin ve toplumsal farkındalık yaratacak kampanyaların öneminin altını çiziyor.

Goodyear’ın projesi ile ilgili konuşan Avrupa Sürücü Okulları Birliği (EFA) Başkanı John Lepine: “Goodyear ile tekrar çalışma fırsatı bulduğumuz bu proje, Avrupa genelindeki sürüş eğitmenlerinin tutumlarını anlamamızda çok önemli birrol oynayacak. Goodyear’ın önceki yol güvenliği araştırmasının yanı sıra, 2013 programından edineceğimiz öngörüler de sürücülerin yol güvenliği eğitimlerinin rolünü anlamamızda bize destek olacaktır” dedi. 

Bu haber 4105 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Türk Demir Çelik Sektörü Yenilenebilir Enerjiye Yatırım Yapıyor... 17.04.2024
Bakan Kacır: “Bayram tatilinde elektrikli araç şarjında rekor kırıldı”... 17.04.2024
Mercedes-Benz Atego ile Şehirde İşler Yolunda! ... 17.04.2024
Daimler Buses’ın Güvenli Sürüş Sistemleri, Otobüslerde Güvenlik Standartlarını Yeniden Belirliyor!... 17.04.2024
Teksan GO ON Taşınabilir Güç Çözümleri Kamp ve Karavan Sezonuna Hazır ... 17.04.2024
Mimsan Enerji, ICCI 2024 Fuarı’na Hazırlanıyor... 17.04.2024
Castrol Ford Team Türkiye, Şampiyon Pilotu Ali Türkkan’la Mücadeleye Hazır... 17.04.2024
Bayram tatilinde 715 milyon litreye yakın akaryakıt satışı yapıldı... 17.04.2024
Otomotiv sektörü 3 ayda 3,7 milyar dolarlık yan sanayi ürünü ihraç etti... 17.04.2024
BOTAŞ Genel Müdürü Fidan, Mısır'ın Ankara Büyükelçisi el-Hamami ile doğal gazda işbirliğini görüştü... 17.04.2024
Chery’nin Yeni Enerji Alananındaki Yatırımları TIGGO’nun Yeni Amiral Gemisinde Boy Gösterecek!... 17.04.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.