Haber Ekonomi


Haberler > Yenilenebilir Başlıkları

Polat Enerji ve T Dinamik 13,4 MWh Enerji Depolama Sistemi Kuruyor

Güncelleme :04.02.2025

 Polat Enerji, Geycek Enerji Santali’nde depolamalı kapasite artışı kapsamında Türkiye’nin ilk Rüzgar+Güneş Hibrit santrallerine entegre enerji depolama tesisi için T Dinamik ile sözleşme imzaladı.

 Polat Enerjinin Kırşehir, Mucur’da 168 MW rüzgar 46,6 MW güneş kurulu gücüyle Türkiye’nin en büyük yenilenebilir santralleri arasında yer olan Geycek santrallerine T Dinamik iştiraki Tegnatia tarafından 10 MW gücünde, 13,4 MWh kapasiteli enerji depolama sistemi kurulacak. Proje kapsamında, dünya çapında enerji depolama alanında lider olan Sungrow markasının ürünleri kullanılacak.

Bu sözleşme, Türkiye’nin ilk Şebeke Ölçekli Rüzgar, Güneş ve Batarya Enerji Depolamalı Sistemli hibrit santralinin hayata geçmesi sürecinin ilk adımı olacaktır. Yenilenebilir enerji üretiminde sürdürülebilirlik, yenilikçilik ve verimliliği ön planda tutan Polat Enerji, bu yatırım ile birlikte Türkiye’nin bu sektörde yine ilklerden biri olmayı hedeflemektedir. 

Projenin hayata geçmesiyle birlikte, rüzgar ve güneş enerjisi kaynaklarından elde edilen üretim, batarya enerji depolama sistemleri aracılığıyla en verimli şekilde yönetilecek. Bu entegre yapı, şebeke kararlılığına katkı sağlarken, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını maksimum düzeye çıkararak Türkiye’nin enerji bağımsızlığına ve enerji dönüşümüne destek olacaktır.

 Polat Enerji, T Dinamik Enerji ve Tegnatia EPC iş birliğiyle gerçekleşecek proje ile Türkiye’nin yenilenebilir enerji kapasitesine önemli bir katkı sağlayacak.

Bu haber 295 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Kadoil’den Yatırım Hamlesi: Yeni İstasyonlar, Güçlü Transferler, Verimlilik Odaklı Büyüme... 24.03.2025
IEA: Küresel enerji talebi, 2024'te son on yıllık ortalamanın üzerinde büyüdü... 24.03.2025
EPDK, bazı akaryakıt depolama tesisleri için tarife değişikliğine gitti... 23.03.2025
Bakan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'nda üretimin 2028'de 5 katına çıkacağını bildirdi... 23.03.2025
EPDK, deprem bölgesinde bazı dağıtım lisans sahibi şirketlerin avans ödemelerini erteledi... 23.03.2025
bp, TANAP'taki hissesinin yüzde 25'ini Apollo Funds'a satacak... 23.03.2025
TAYSAD, 46. Olağan Genel Kurul Toplantısı Düzenlendi!... 23.03.2025
OKT Trailer’dan Geleneksel İftar Buluşması... 23.03.2025
DAF XB serisi, Fleet News Awards'ta ... 23.03.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.