Haber Ekonomi


Haberler > Ticari Araçlar Başlıkları

TIRSAN AR-GE Gücünün Son Ürünü: Yeni Nesil TIRSAN Damper

Güncelleme :22.04.2014

36 yıllık sektör liderliklerinin ve tecrübelerinin ürün geliştirmede çok güçlü bir altyapı oluşturduğunu belirten TIRSAN Treyler A.Ş. Yönetim Koordinatörü Ayşenur Nuhoğlu, asıl başarı kriterimiz  müşteri memnuniyetidir dedi.

Nisan 2011’de ‘Sektörün Standartlarını Yükselten Damper’ sloganı ile pazara sunulan TIRSAN Damper;  yeni tasarımı ve fark yaratacak yeni donanımları ile “Yeni Nesil TIRSAN Damper” adıyla 17 Nisan 2014 Perşembe günü TIRSAN Adapazarı fabrikasında yapılan basın lansmanı ile sektöre tanıtıldı.

 Basın lansmanı, İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Satış Planlama Genel Müdür Yardımcısı Ercan Kulaksız, Yönetim Koordinatörü Ayşenur Nuhoğlu, Ürün Geliştirme Müdürü Yasemin Uzçakar ve Ürün Geliştirme ve Pazarlama ekibinin katılımı ile gerçekleşti.

Lansman sonunda, Yeni Nesil TIRSAN Damper projesinin saha testlerine destek olan Sezerler Hafriyat Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Sezer ve Genel Müdürü Ramazan Sezer ile 2011 yılında üretilen ilk TIRSAN damper ürününe destek olan Dünyalar Asfalt Ticaret’in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dünya’ya işbirlikleri için teşekkür plaketleri takdim edildi. 

TIRSAN Üretim ve Ar-Ge Gücü ile 2018 Yılı Hedeflerine Koşuyor

Basın lansmanında konuşma yapan TIRSAN Treyler A.Ş. Yönetim Koordinatörü Ayşenur Nuhoğlu, 36 yıllık sektör liderliklerinin ve tecrübelerinin ürün geliştirmede çok güçlü bir altyapı oluşturduğunu vurguladı. Asıl başarı kriterlerinin  müşteri memnuniyeti olduğunu ve sürdürülebilir başarı için Ar-Ge faaliyetlerinin öneminin altını çizen Nuhoğlu, TIRSAN’ın 2018 yılı hedeflerini  de paylaştı. 

Nuhoğlu:  ‘Türkiye’de 36 yıldır sektöre liderlik etme başarımızın yanında, Almanya ve Rusya’daki üretim gücümüz ile 2013 yılında Avrupa’nın 4. büyük treyler üreticisi konumuna geldik.  50’den fazla ülkeye yaptığımız ihracatla global pazarda ki konumumuzu günden güne güçlendiriyoruz. 2009 yılında sektörün ilk Ar-Ge merkezini kurduk. 2011-2013 yılları arasında toplam 33 milyon Euro değerinde kapasite artırımı ve modernizasyon yatırımı yaptık.  Yatırımlarımızın paralelinde, 2013 yaz dönemi içersinde ikinci 5 yıllık stratejimizi devreye aldık. Avrupa pazarında 2015 yılında tank ve silo segmentlerinde, 2016 yılında ise low-bed segmentinde pazar liderliğine emin adımlarla ilerliyoruz. 2018 yılında Türkiye, Almanya ve Rusya fabrikalarımız ile 20.000 üretim adetine ve 500 milyon Euro ciro hedefimize ulaşacağız’ dedi. 

Hafif Şasi Teknolojisi ile Dayanıklılık Birarada

Konuşmasında Yeni Nesil TIRSAN Damper hakkında bilgi veren Ayşenur Nuhoğlu ‘Ar-Ge Merkezimiz, perdeli / tenteli araçlarda edindiği hafif şasi teknolojisindeki tecrübelerini yeni damper projesine aktararak TIRSAN müşteri beklentilerini daha da yükselten avantajlar sunuyor. Hafiflik, zorlu çalışma şartlarında yüksek dayanıklılık, Tırsan kalitesini temsil eden uzmanlık ve bunların yanında teknolojinin herkes tarafından kolayca kullanılması yeni damperin tasarım konseptini oluşturan dört temel özelliktir” dedi.  

Sektörde Bir İlk: Yeni Nesil Küvet Tasarımı 

TIRSAN’ın sürekli gelişim felsefesi sonucu olarak, 2011 yılından bu yana 40’dan fazla şehre satışı gerçekleştirilen TIRSAN Damper, saha analizleri, müşteri geribildirimleri ve 3 farklı bölgede 17 kanaat liderinin görüşleri doğrultusunda yeniden tariflendi. Toplamda 11 aylık mühendislik ve Ar-Ge çalışmasının sonunda, Yeni Nesil TIRSAN Damper projesi hayata geçirildi.  Sektör lideri TIRSAN, yine bir ilke imza atarak, yeni damper küvet tasarımını geliştirdi ve Yeni Nesil TIRSAN Damper müşterilerin hizmetine sunuldu.

Mukavemeti yüksek malzemeler kullanılarak tasarlanan yeni düz ön duvar, önden arkaya asimetrik üst kemer, V form yapısında tasarlanan taban, müşterinin taşıdığı her çeşit yükün daha kolay ve hızlı akmasını sağlamak için geliştirildi.  Yeniden tasarlanan kelepçeli muavin şasi ile seyir esnasında doğabilecek ters yönlü hareketler minimuma düşürüldü, böylece ürün ömrü uzatıldı ve müşterinin Yeni Nesil TIRSAN Damper’den maksimum fayda sağlaması hedeflendi. Yeni Nesil TIRSAN Damper projesi kapsamında ayrıca, TIRSAN’a özel yüksek kaldırma kapasiteli H-tipi hidrolik silindir sistemi geliştirildi.

 Ar-GE süreçleri hakkında detaylı bilgi veren Ayşenur Nuhoğlu, “%25 mukavemeti arttırılmış yeni  küvet tasarımı ve hafif şasi teknolojisinin birleşmesi sonucunda elde edilen 5900 kg boş ağırlığı ile Yeni Nesil TIRSAN Damper sektörün en hafif damperidir. Tasarım doğrulama sürecinde,  TIRSAN Ar-Ge Merkezi’nde önce bilgisayar destekli tasarım doğrulama testlerinden geçirildi ve test sonuçları doğrultusunda 2 adet prototip araç üretildi.  Prototip araçlar 5 ay boyunca fiziki olarak gerçekleştirilen, dengesiz yük testi, tonajlı parça testi, yanal dayanım vb. çok çeşitli testlere tabi tutuldu” dedi. 

Yeni Nesil 11 Ton King Pin Yükü ile Rakipsiz 

Fiziki testler sonrasında mühendlik onayı alan Yeni Nesil TIRSAN Damper, yeni küvet tasarımı, yeni şasi ve H-tipi hidrolik silindir sistemi sayesinde, 11 ton king pin yük değeriyle yol tutuş, kalkış ve rampalarda sürüş kolaylığı sağlanmıştır. Dingillerdeki yük dağılımı dengeli olarak ön bölüme transfer edildiği için, direksiyon hâkimiyeti arttrılmıştır. 7500 mm küvet boyu ve 11 ton king pin yükü yüksek manevra kabiliyeti sağlarken, dengeli yük dağılımı sayesinde de lastik kullanım ömrü uzatılmıştır.

Teknoloji Kullanım Kolaylığı ile Kullanıcı Dostu

Yeni Nesil TIRSAN Damper projesinde ayrıca, bağlantı yataklarını ve hidrolik silindiri korumak amaçlı titreşim sönümleyici yeniden tasarlanarak, komponent ömrü uzatılmış ve yeni cıvatalı süpürgelik sayesinde kenar taşması yaşamadan, havuza en yakın mesafede boşaltım sağlanmıştır. Sürücüler için pratik ve kolay kullanım sunan Tek Tuş Finisher Fren Sistemi geliştirilmesine ilave olarak eğimli arazide sürücüleri uyaran yeni tilt alert ile zorlu çalışma koşullarına uygun manyetik sensör operasyon güvenliği sağlanmıştır. 

Yeni Tasarım 2 Farklı Üründe Hayat Buluyor

Yeni Nesil TIRSAN Damper, sektöre 2 farklı ürün olarak sunulacaktır. Mevcut TIRSAN damper yerine, 5900 kg ağırlığında 22 m3 hacmi ile Yeni Nesil TIRSAN Damper standart olarak ve kaya taşımacılığı için 22 m3 hacmi ile 6500 kg ağırlığında  Ağır Hizmet TIRSAN Damper ikinci bir ürün olarak müşterilerin hizmetine sunulmaktadır.

Bu haber 4698 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
İklim taahhütlerine rağmen, petrol ve gaz üreticileri yatırımlarını 4 katına çıkarmayı planlıyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024
Ford Otosan 2023'te Güçlü Değer Yaratma Vizyonuyla Öne Çıktı... 28.03.2024
Mersin Uluslararası Limanı 25 milyon TEU’nun üzerinde konteyner elleçleyerek yeni bir kilometre taşına ulaştı... 28.03.2024
Erman Ticari Araçlar, 600.aracını Azem Lojistik’e teslim etti ... 28.03.2024
Renault Trucks’ta Satış Sonrasına Yeni Atama... 28.03.2024
"Ulu Motor'un Devam Eden Elektrikli Araç Kampanyasıyla Hayalinizdeki Otomobile Hemen Kavuşun!"... 28.03.2024
Siemens, Elektrikli Araç Şarj Cihazı Portföyünü Genişletiyor... 28.03.2024
Türkiye elektrikli otomobil satışlarında AB'de ilk 5'i zorluyor... 28.03.2024
Türkiye'nin petrol ithalatı ocakta yüzde 11,02 arttı... 28.03.2024
Mercedes-Benz Türk, Teknik Eğitim Merkezlerinde İşgücünün Donanımlı Yetişmesine Katkı Sağlıyor... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.