Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

Linde Gaz A.Ş. Kimyasal Gazlar alanında üretim yelpazesini Sülfürdioksit (SO2) dolum tesisi ile genişletiyor

Güncelleme :27.08.2014

 Endüstriyel, Medikal ve Özel Gazlar sektörünün önde gelen uluslararası oyuncularından Linde Gaz, Silivri, Ortaköy Sanayi Bölgesi’nde Sülfüdioksit (SO2) Dolum Tesisi yatırımını tamamlayarak 21.08.2014 tarihinde  hizmete açtı. 

Türkiye SO2 pazarının lider tedarikçisi konumundaki Linde Gaz A.Ş., 2008 yılından bu yana devam ettirdiği güvenilir ve kaliteli tedarik zincirini, yeni tesis yatırımı ile daha da güçlendirmeyi ve ithal ikamesi ile teslimat sürelerini önemli oranda kısaltarak müşterilerine ilave katma değer sağlamayı amaçlıyor. 

Son teknoloji dolum sistemleri ve üstün güvenlik standartlarına sahip olan SO2 dolum tesis yatırımı ile Linde Gaz A.Ş’ninsadece iç pazar satışları  değil yakın coğrafyadaki ülkelere de ihracat yapması hedeflenmekte.

 SO2  gazı, başta düz cam üretiminde yüzey aktif maddesi olmak üzere, şarap üretiminde antibiyotik ve antioksidant bir koruyucu olarak, çeşitli kimyasalların sentezinde reaktant olarak ve bunların yanısıra kuru meyve, metalurji, su şartlandırma, madencilik, şeker üretimi ve ağartma uygulamaları gibi alanlarda kullanım alanı bulmaktadır. Dolumu yapılacak  gaz, ISO 9001 ve 14000 kalite sertifikalarına sahip üretim tesislerinde üretilmekte ve gıda sektöründe kullanıma uygun olduğunu gösterir Gıda ve Helal sertifikalarını içermektedir. 

Linde Gaz A.Ş. Satış ve Pazarlama Direktörü Mustafa Büyüksönmez konuyla ilgili değerlendirmesinde “Özellikle Cam ve şarapçılık sektörlerinin vazgeçilmez ürünü olan SO2 gazı, bugüne kadar yurtdışından tüplerle ithal edilirken, yeni yatırımımız ile çok daha hızlı ve emniyetli şekilde tüketicilerimize ulaşacaktır. ” derken Tüplü Operasyonlar Direktörü Mete Sunay ise yatırıma ilişkin olarak  “Yapmakta olduğumuz yatırımlar kapsamında, yurtdışından tedarik edilen SO2 dolumunu kendi tesisimizde yapmak üzere, Ortaköy/Silivri’ de yeni dolum tesisinin kurulumunu gerçekleştirdik. Projelendirme, imalat ve kurulum aşamasında  çevre, kalite, insan sağlığı ve iş güvenliğini ön planda bulundurularak tasarlanan tesisisin, güvenlik unsurlarından taviz vermeden işletilmesi  hedeflenmektedir. Tesisimiz günümüzün en ileri teknolojisi ile donatılmıştır. Linde güvencesi ve  kalitesi altında Müşterilerimize daha iyi hizmet, iş sağlığı - iş güvenliği sağlama gibi avantajlar sağlayacaktır. Ayrıca Linde Gaz A.Ş. olarak çevreye verdiğimiz önemi özellikle vurgulamak üzere süreçlerimizin hiç bir aşamasında SO2 gazının atmosfere salınımı yapılmamaktadır. Sürecin her aşamasında açığa çıkan gaz toplanarak Gaz Arıtma ünitesinde nötralize edilmektedir. Yeni tesisimizin hayırlı olmasını dilerim. ” şeklinde açıklamalarda bulunmuştur.

Bu haber 3937 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.