Haber Ekonomi


Haberler > Ticari Araçlar Başlıkları

Pektim Limanı içinde yapılan APM Terminali Ege Bölgesi’nin en büyük konteyner limanı olacak

Güncelleme :25.11.2014

APM Ege Terminali bittiğinde 700 metre rıhtım uzunluğu, 16 metre su derinliği ve 16 bin TEU kapasiteli son nesil gemileri yanaştırabilme özelliği ile Ege Bölgesi’nin ihracat,  ithalat ve ticaret yeteneğini hızlandıracaktır diyen Mogens Wolf Larsen, bu liman Türkiye’yi ve Ege’yi küresel ağa bağlayacak diye konuştu.

 APM Terminalleri A.Ş.’nin İzmir Aliağa’da kurmakta olduğu 1.3 milyon TEU konteyner kapasiteli terminal bittiğinde Ege bölgesinin en büyük konteyner limanı olması bekleniyor. 

APM Terminals Ege’yi dünya ile birleştirecek

İzmir Aliağa PETKİM Limanı içinde yapılmakta olan APM Terminals limanı Ege’nin en büyük ve en gelişmiş konteyner terminali olmaya aday.

Denizcilik sektöründe 100 yılı ve liman işletmeciliğinde 50 yılı aşan birikimi ile faaliyet gösteren A.P Moller Maersk grubuna bağlı işletme şirketi olan APM Terminals, 20 bini aşan çalışanı ile 5 kıtada ve 39 ülkede toplam 67 liman işletiyor.  Dünyanın en iyi liman işletme şirketi olarak faaliyet gösteren APM Terminals Ege Aliağa’da kurulmakta olan konteyner limanı ile Ege bölgesinin ticaretinin gelişmesine destek olmaya ve Ege’yi dünya ile birleştirmeye aday. 

A.P Moller Maersk grubuna bağlı olarak terminal işletmeciliği alanında küresel hizmetler sunan APM Terminals şirketi, PETKİM Limanında inşaatına başlanan konteyner Ege bölgesinin uluslararası ticaretinde ihtiyaç duyduğu liman hizmetlerini en üst seviyede karşılamaya hazırlanıyor. 

APM Terminals Türkiye Genel Müdürü Mogens Wolf Larsen, İzmir Aliağa’da PETKİM Limanı içinde yapılmakta olan yatırımları hakkında bilgi verdi. Bu limanın 1.3 milyon TEU kapasite ile Ege Bölgesi’nin en büyük konteyner limanı olacağını söyleyen Wolf Larsen, “APM Ege Terminali hızlı ve modern konteyner işletme yeteneği ile birlikte 700 metre rıhtım uzunluğu, 16 metre su derinliği ve 16 bin TEU kapasiteli son nesil gemileri yanaştırabilme özelliği ile Ege Bölgesi’nin ihracat,  ithalat ve ticaret yeteneğine hız kazandıracak, Türkiye’yi ve Ege’yi küresel ağa bağlayacak” diye konuştu. 

Türkiye’nin ekonomik büyümesinin önümüzdeki yıllarda da artarak devam etmesini beklediklerini ifade eden Larsen, devam eden ekonomik büyüme ve taşımacılıkta küresel anlamda artan konteyner kullanımı ile 2023 yılında bölgede 2,5 - 3  milyon TEU arasında bir konteyner hacminin oluşmasını öngördüklerini;  Ege Bölgesinin kombine taşımacılık alanında yapılmakta olan master planın uygulamaya alınması halinde de  bu talebin daha da artabileceğini ifade etti. 

“Sağlık, emniyet ve güvenlik tartışmasız önceliğimiz”

Bölgenin en gelişmiş ve en modern terminalini kurarken sağlık ve emniyetten ödün vermeyeceklerini belirten Larsen, ayrıca, “APM Terminals olarak Ege Terminalimizde üstün sağlık, emniyet ve güvenlik kurallarımız vazgeçilmez ilkemizdir. APM Terminals olarak küresel çapta uyguladığımız sağlık, emniyet ve güvenlik ilkelerimiz ile sektöre örnek olmak ve Ege terminalini bu alanda Türkiye’nin en iyi ve en başarılı terminali yapmayı hedeflemekteyiz” dedi.  

APM terminals öngörülen tam kapasiteye ulaştığında 550 kişilik doğrudan istihdam yaratmış olacak. Çalışan personelin özellikle sağlık, emniyet ve çevre açısından eğitimine büyük önem verdiklerini ve liman uygulamalarının bu anlamda gelişmesi için Kamu Kurumları ve sektör dernekleri ile yakın ilişki içinde olduklarını belirten Larsen, Türkiye’de işletemey alacakları Ege terminalinin hem Türkiye hem de küresel anlamda en iyi SEÇ performansını sağlamayı hedeflediklerini belirtti.  

“APM Ege Terminali üstün standart ve verimlilik hedefleri ile örnek bir terminal olacak”

APM Ege Terminali uluslararası deneyim ve başarılı uygulamalarını Ege terminalinde bütünleştirmeyi hedefliyor. Planlarının Türkiye’nin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefi ile uyumlu olduğunu ifade eden Larsen dünya ile rekabette söz sahibi olunabilmesi için limanların en üstün verimlilik, kalite ve dünya ile entegre bir işletme anlayışını başarması gerektiğini ifade etti ve bu nedenle, APM olarak limancılık ve lojistik hizmetlerdeki tüm birikimlerimizi bölgeye taşıyarak gemi hatlarının ve ihracatçı / ithalatçı firmalarına dünya standartlarının üzerinde liman ve lojistik hizmetler almasını sağlamak istediklerini belirtti. 

APM Ege Terminalini sektöre tanıtmak için Logitrans Fuarı’na katıldık

Logitrans lojistik sektörünün önde gelen fuarlarından biridir. Bu yıl logitrans fuarına dünyanın birçok ülkesinden 200 civarında ulusal ve uluslararası katılımcı çalışma ve faaliyetlerini sektöre sunmak üzere bir araya geldi. APM Terminals sektörün büyük ölçüde temsil edildiği bu ortamda kurulmakta olan terminali ve çalışmalarını sektöre tanıtmak için çok önemli bir fırsat olarak görerek bu fuara katıldı.

 

 

Bu haber 6723 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerji Sektörünün Kilit Oyuncusu Beta Enerji Büyüme Yolculuğuna Devam Ediyor... 10.05.2024
CW Enerji Güneş Panelleri İle Yat ve Karavanlarda Elektrik Üretmek Çok Daha Kolay... 10.05.2024
Mehmet Öğütçü: “Önemli olan sürdürülebilir, kesintisiz enerjiyi sağlamak”... 10.05.2024
Anadolu Isuzu’dan Avantajlarla Dolu Yaz Bakım Kampanyası... 10.05.2024
Eyüp Lojistik Filosunu 110 Adet Iveco S-Way Çekici İle Büyüttü... 10.05.2024
Bakan Bayraktar, Amerikan şirketlerini Türkiye'de yatırım yapmaya davet etti... 10.05.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.