Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

Doğalgaz faturasını nasıl azaltırsınız?

Güncelleme :18.12.2014

 Özellikle kış aylarında aile bütçelerinde önemli yer tutan doğalgaz faturalarını azaltmak mümkün. Ariston Thermo yetkilileri ilerleyen teknolojiyle geliştirilen tam yoğuşmalı kombilerin doğalgaz faturasında yüzde 30’lara varan indirim sağladığını belirterek uyarıyor: “Bütçenizi düşünüyorsanız tam yoğuşmalı kombi kullanın.”

Havalar soğuyunca doğalgaz faturalarındaki rakamlar da artıyor. Aile bütçeleri için kabus gibi beklenen doğalgaz faturalarının daha düşük gelmesi için teknoloji yeni çözümler üretiyor. 

Ariston Thermo yetkilileri cebini düşünenlerin tam yoğuşmalı kombi kullanması gerektiğini vurgulayarak “Kombi pazarının yetenekli oyuncusu tam yoğuşmalı kombiler tam bir bütçe dostu” diyor.

Tam yoğuşmalı kombilerin hem aile bütçesine hem de devlet bütçesine katkıda bulunduğunun altını çizen Ariston Thermo Pazarlama Müdürü Işıl Aksoy doğalgaz faturasının nasıl azalacağı konusunda şunları söyledi:

“Yoğuşma teknolojisine sahip kombi ve kazanlar bu teknoloji sayesinde bacadan atılan sıcak gazın içindeki ısının sisteme transfer edilmesini sağlıyor. Yoğuşmalı olmayan, standart kombilerde yanmış gazın bacadan çıkış sıcaklığı 120-130 dereceyi buluyor. Oysa yoğuşmalı kombilerde bu sıcaklık 40-45 dereceye kadar düşüyor. Bu ısı kazancı, ısıtma sisteminden dönen ve yeniden ısınmak için kombiye giren dönüş suyunun ilk önce yüksek sıcaklıktaki baca gazı ile buluşması ve baca gazının ısısını alması ile sağlanıyor.  Yani dönüş suyu baca gazının içindeki gizli ısıyı çekiyor ve ısı kaybından dolayı baca gazındaki buhar damlacıklar oluşturarak yoğuşuyor. Yoğuşma teknolojisi evin büyüklüğünden bağımsız olup, sadece gidiş-dönüş suyu sıcaklığına bağlı olarak tasarruf oranını değiştirebilen bir sistemdir.  Dolayısıyla hem küçük dairelerde hem de büyük mekanlarda tasarruf sağlıyor. Yoğuşmalı kombiler, her sıcaklıkta klasik konvansiyonel kombilere göre çok daha yüksek verimle çalışıyor. Yoğuşmalı kombilerden elde edilen ısı verimliliği yaklaşık olarak %109 civarındadır. Bu oran klasik kombilere göre %17 civarında bir pozitif verime işaret eder. Yoğuşmalı kombiler bu pozitif verim nedeniyle aynı enerji ile daha fazla ısıtma gücüne sahiptirler ve enerji israfını büyük oranda azaltırlar.”

Tam yoğuşmalı kombilerin yazın “sıcak su” modunda kullanımında bile tasarruf sağladığını belirten Aksoy, işleyişi şöyle anlattı: 

“Tam yoğuşmalı kombilerin sağlayacağı tasarruf sadece aileleri değil ülkeleri de olumlu yönde etkileyecektir. Küresel ısınmanın doğal hayata ve insanın dünya üzerindeki varlığına oluşturduğu tehdit göz önüne alındığında bireylerin ve kurumların üzerine bu anlamda pek çok görev düşüyor. Bu nedenle ısınmak için daha az yakıt harcayan, tasarruflu, yüksek verimli, çevreye daha duyarlı, daha düşük emisyon gazı yayan  yoğuşmalı kombilerin tercih edilmesi bu görevi yerine getirmek için önemli bir başlangıç.”

Bu haber 2884 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.