Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

“Türkiye’de Petrol - Doğalgaz Kaynakları Zayıf Ama Ülkemizdeki Petrol - Doğalgaz Arama Birikimi - Yetişmiş Uzman - Teknolojisi İle Dünyada Saha Almalıyız”

Güncelleme :22.06.2015

İTÜ tarafından 25’incisi düzenlenen “ İTÜ Petrol – Doğalgaz Konferansı”nda konuşma yaparak,
sektör temsilcileri, akademisyenler ve yeni mezun petrol mühendislerine Türkiye ve uluslararası piyasa çalışmaları ve rekabet hakkında bilgi veren Prof. Dr. Güntekin Köksal; “Dünya pazarlarında Türk şirketleri olarak petrol – doğalgaz aramaları, istihracı konularında çok etkin beyin gücüne yetişmiş kaliteli mühendis ve yöneticiye sahibiz. Biz Pet Holding, Petoil olarak çok uzun yıllar önce Erbil’de ilk saha alan grup olarak bunu kanıtladık. Erbil yanında Süleymaniye, Kerkük ve Musul’da da yeni sahaları tetkik ediyoruz. Çok kısa süre önce dünya petrol piyasasının kalbi Texas’ta saha aldık. Texas’a giden ilk Türk şirketi olmaktan da onur duyuyoruz. Bu girişim ve yatırımlarımızda herhangi bir devlet desteği ve teşviki yoktur, kendi kaynaklarımızla, güçlü yapımızla ilerliyoruz “dedi.  
Pet Holding / Petoil’in bugüne  kadar 10 farklı proje yürüttüğünü, en son olarak da Texas’ta petrol arama çalışmaları için  30 milyon dolarlık bütçeyle küçük bir saha aldığını ama bu yatırımı hızla büyüteceklerini ifade eden Prof. Dr. Güntekin Köksal, herhangi bir devlet desteği ve teşviki olmadan uluslararası çalışmaları öz kaynaklarıyla sürdürdüklerinin altını çizdi.

Pet Holding / Petoil Texasta…

FALLS CITY E&P PETOIL OVERSEAS VE FRAMEWORK CAPITAL’IN MALİ DESTEĞİ İLE
EAGLEFORD ACREAGE’IN ALIMINI TAMAMLIYOR

HOUSTON, TX (Texas, Ç.N.)-- Houston merkezli yukarıya yönelik bir arama ve geliştirme şirketi olan Falls City E&F, LLC (“Falls City” veya “Şirket”) merkez Güney TX arazi alanını elde etmek için açıklanmayan satıcılarla kesin bir anlaşma yaptığını ilan etti. Falls City’e Petoil’un ABD iştiraki olan Petoil Overseas, önder bir Houston merkezli özel sermaye şirketi olan Framework Capital ve Şirketin işletmecisi olarak görev alacak olan Reveille Oil & Gas sahip. Reveille’e uzun süredir enerji idarecisi olan David Daniel önderlik etmekte.

Türkiye, Ankara merkezli olan Petoil tüm dünyada araştırma ve üretim varlıkları olan bağımsız bir yukarı yönelik şirket. 1990’da kurulmuş olup yönetim ekibine Başkan Dr. Güntekin Köksal ve Genel Müdür Dr. Ali Ak liderlik ediyor. “Küresel işletim tecrübemizi Falls City’ye ve yeni elde ettiğimiz Güney TX arazi alanına katmaktan memnunuz,” diyor Dr. Ak.

“Bu piyasada yukarıya yönelik yatırımlar birkaç değişik senaryoyu ele alan anlayış ve icra planı gerektirmekte.  Bu projenin temel prensiplerine inanıyoruz ve gelişmesini sabırsızlıkla bekliyoruz,” diyor Framework Capital’ın Yönetici Ortağı olan Jerry McGee. Framework Reveille Oil and Gas ile birlikte çalışarak operasyonun teknik ve yönetim kaynaklarını sağlayacak.

“Bu, çok heyecan duyduğumuz bir proje ve muhteşem ortaklara sahip olmak bunu bizim için kusursuz bir senaryo haline getiriyor,” diyor Reveille Başkanı, David Daniel. Mr. Daniel daha önce Unocal ve diğer özel sermayeye dayalı şirketlerde operasyonlar ve mühendislikte kıdemli pozisyonlarda bulundu.

 

Bu haber 3353 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Renault’dan Hafif Ticari Atağı: Yeni Kangoo Ailesi Türkiye’de... 18.04.2024
Diyarbakır'da elektrikli araçlar için kurulan şarj istasyonları yaygınlaşıyor ... 18.04.2024
Toyota, Özel Olimpiyatlar İş Birliğini Uzatarak Kapsayıcı Yaklaşımını Genişletiyor... 18.04.2024
Consus Enerji’nin gelirleri 1 milyar 181 milyon TL’ye net kârı yüzde 176 artışla 209,4 milyon TL’ye ulaştı... 18.04.2024
Petronas Madeni Yağlar ve Mercedes-Benz’den Önemli İş Birliği ... 18.04.2024
Zorlu Enerji, abonelerine dijital faturaya geçme çağrısında bulundu... 18.04.2024
Bakan Bayraktar, 15 Nisan itibarıyla 3 binden fazla maden ruhsat sahasının denetlendiğini bildirdi... 18.04.2024
Kızıldeniz'den yapılan LNG ticareti durma noktasına geldi... 18.04.2024
AB’ye Rusya'dan gelen gaz % 23 arttı... 18.04.2024
DFSK Ticari Modellerinde Nisan Ayına Özel 0,99 Kredi Kampanyası... 18.04.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.