Haber Ekonomi


Haberler > Ekipman Başlıkları

10. Geleneksel SEÇ Haftasına büyük ilgi

Güncelleme :23.03.2016

TORA Petrol tarafından bu yıl 10.'su gerçekleştirilen Geleneksel SEÇ Haftasına ilgi büyüktü.

 

10. TORA SEÇ Haftası Etkinlikleri 7 - 12 Mart 2016 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Tora Petrol'ün genel merkezinde yapılan SEÇ Haftası etkinlikleri kapsamında 5 gün boyunca yangın söndürme, ilkyardım, defansif sürüş, yasal İSG eğitimleri, yüksekte çalışma, portatif gaz dedektörü kullanımı, ofis çalışanlarına sağlık taramasına, yarışmalara kadar birçok etkinlik yapıldı.

Etkinlikler kapsamında TORA Petrol çalışanları teker teker yangın söndürme tatbikatına katıldı. Eğitimler kapsamında, uygulamalı eğitimlere önem verildi. Eğitimler hem Kalite&SEÇ departmanı bünyesinde 5 kişilik İş sağlığı ve güvenliği uzmanları hem de dışarıdan uzman kişilerin desteği ile yapıldı.

İSG Eğitimleri
Eğitimler kapsamında Müşterilerimizi SEÇ istekleri, iş öncesi hazırlıklar, risk analizleri, atölye toplantıları gibi konular üzerinde duruldu. Ayrıca her sene olduğu gibi önce dünyadan başlayarak, ülkemizde, sektörümüzde ve en son olarak da firmamızda yaşanan kazalar ve ucuz atlatılan kazalardan bahsedildi.

Yeni Uygulamalar
Bu seneki SEÇ Haftası etkinlikleri kapsamında diğer yıllardan farklı olarak akaryakıtın tehlikelerine yönelik farklı yangın senaryoları oluşturularak tatbiki olarak uygulandı. Sump içi patlayıcı atmosfer oluşumu, sump içi parlama, taş motoru kıvılcımı ile patlama, buharlaşma hızları, VRS uygulaması buhar sindirme gibi uygulamalar yapıldı.

Sektörümüzde bu sene hayata geçirilmesi planlanan kapalı hacimlerde acil durum tedbirleri üzerinde duruldu. Kapalı hacimde kendini kaybeden personellerin çıkarılması için hazırlanan yeni kurtarma tertibatı personellere tanıtılarak eğitimleri yapıldı.

Sağlık taramaları yapıldı
Tora Petrol SEÇ Haftası etkinlikleri kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da yine sağlık tetkikleri yapıldı. Hem sahada hem de ofis çalışanlarına kan sayımı, işitme testi, akciğer grafisi, solunum fonksiyon ve idrar testi yapıldı.
Saha çalışanlarına ek olarak kanda kursun testi de yapıldı.

9 kişi bilgisiyle yarıştı

11Mart Cuma günü ise sahada çalışan personellerden 3 kişilik 3 ekibin katılımıyla 1. SEÇ Bilgi Yarışması yapıldı. Yarışma kapsamında genel İSG, sektörümüze dönük SEÇ soruları ve genel kültür soruları bulundu. Çok çekişmeli ve ilgiyle izlenen yarışmanın önümüzdeki yıllarda da devam edilerek gelenekselleştirilmesi yönünde ortak bir karar çıktı. Bilgi yarışma katılan personellere kitap ve özel İSG ekipmanları gibi çeşitli ödüller verildi.
 

 

Bu haber 6129 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Renault’dan Hafif Ticari Atağı: Yeni Kangoo Ailesi Türkiye’de... 18.04.2024
Diyarbakır'da elektrikli araçlar için kurulan şarj istasyonları yaygınlaşıyor ... 18.04.2024
Toyota, Özel Olimpiyatlar İş Birliğini Uzatarak Kapsayıcı Yaklaşımını Genişletiyor... 18.04.2024
Consus Enerji’nin gelirleri 1 milyar 181 milyon TL’ye net kârı yüzde 176 artışla 209,4 milyon TL’ye ulaştı... 18.04.2024
Petronas Madeni Yağlar ve Mercedes-Benz’den Önemli İş Birliği ... 18.04.2024
Zorlu Enerji, abonelerine dijital faturaya geçme çağrısında bulundu... 18.04.2024
Bakan Bayraktar, 15 Nisan itibarıyla 3 binden fazla maden ruhsat sahasının denetlendiğini bildirdi... 18.04.2024
Kızıldeniz'den yapılan LNG ticareti durma noktasına geldi... 18.04.2024
AB’ye Rusya'dan gelen gaz % 23 arttı... 18.04.2024
DFSK Ticari Modellerinde Nisan Ayına Özel 0,99 Kredi Kampanyası... 18.04.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.