Haber Ekonomi


Haberler > Ekipman Başlıkları

Günümüzün hızla büyüyen alternatif yakıtı: "CNG - Sıkıştırılmış Doğal Gaz"

Güncelleme :22.04.2016

2000'li yıllarda Türkiye pazarında kullanımı yaygın olmamasına rağmen, alternatif yakıt olarak kullanımının hızla artacağını öngören TEKSERGAZ, 2003 yılından günümüze EPDK tarafından sertifikalandırılarak “Yapım, Müşavirlik ve Denetim Hizmetleri” sunuyor.

 

Tekser Şirketler Grubu bünyesinde bulunan Teksergaz, 2002 yılında faaliyetlerine başladı. Bu tarihten itibaren CNG istasyon faaliyetlerini başarı ile sürdüren firma, Türkiye’de ve yakın coğrafyadaki ülkelerde birçok CNG istasyonu kurarak, hali hazırda bu istasyonların bakım ve onarım faaliyetlerini sürdürüyor. Türkiye CNG sektöründe, en geniş tecrübeye  sahip firma olan Teksergaz, bu tecrübenin getirdiği teknik ekip kadrolaşması ile müşterilerine hem en kaliteli ekipmanları, hem de en iyi hizmeti sunmayı kendisine ilke ediniyor. CNG istasyonları için fizibilite etüdü, danışmanlık, mühendislik, istasyon dizaynı, kurulum, eğitim, servis ve bakım hizmetleri sunmakta olan Teksergaz, kurulduğu günden bu yana birçok yeniliği sektöre kazandırarak lider özelliğini koruyor. 2002 yılında Türkiye’nin ilk özel CNG istasyonunu kuran Teksergaz, sırasıyla ülkenin en büyük CNG istasyonu ve ilk yerli üretim CNG kompresörünü sektöre kazandırdı. Bu süre zarfında birçok belediye ve özel kuruluşun CNG istasyonlarını tamamlayan Teksergaz, son yıllarda sırasıyla İETT, Düzce Belediyesi ve Diyarbakır Belediyesi’ne ait istasyonları faaliyete aldı. Müşterilerine CNG kompresörleri, dispenserler, kurutucular, depolama birimleri, otomasyon sistemleri gibi CNG istasyonları ile ilgili tüm ekipmanları sağlayan firma, sektörde lider konumunda.
İlk Yerli Üretim Doğalgaz Kompresörü
Teksergaz, iki yıldır konusunda uzman mühendis kadrosu ile sürdürdüğü AR-GE faaliyetleri sonucunda ilk yerli, yüksek basınçlı  CNG kompresörlerini geçtiğimiz yıl piyasaya sundu. CNG ekipmanları konusunda lider firma olan İtalyan Fornovogaz firması ile teknoloji işbirliği işinde olan Teksergaz, sektörün lider firmaları Wayne ve Compac ekipmanlarını da müşterilerine sunuyor.
Türkiye’nin En Büyük CNG İstasyonu
2012 yılında İETT için tamamlanan istasyon projesi ile Teksergaz, Türkiye’nin en büyük kapasiteye sahip CNG istasyonu projesine imza attı. İstanbul’un Kâğıthane ilçesinde bulunan ve her gece 300’e yakın otobüsün dolumunun gerçekleştirildiği istasyonun toplam kapasitesi 9000 m3/ saat. 16 otobüsün de aynı anda dolumunun yapılabildiği istasyon, inşaat işleri ve otomasyon sistemi de dâhil olmak üzere tamamen Teksergaz tarafından tamamlandı.


 

 

Bu haber 7784 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Renault’dan Hafif Ticari Atağı: Yeni Kangoo Ailesi Türkiye’de... 18.04.2024
Diyarbakır'da elektrikli araçlar için kurulan şarj istasyonları yaygınlaşıyor ... 18.04.2024
Toyota, Özel Olimpiyatlar İş Birliğini Uzatarak Kapsayıcı Yaklaşımını Genişletiyor... 18.04.2024
Consus Enerji’nin gelirleri 1 milyar 181 milyon TL’ye net kârı yüzde 176 artışla 209,4 milyon TL’ye ulaştı... 18.04.2024
Petronas Madeni Yağlar ve Mercedes-Benz’den Önemli İş Birliği ... 18.04.2024
Zorlu Enerji, abonelerine dijital faturaya geçme çağrısında bulundu... 18.04.2024
Bakan Bayraktar, 15 Nisan itibarıyla 3 binden fazla maden ruhsat sahasının denetlendiğini bildirdi... 18.04.2024
Kızıldeniz'den yapılan LNG ticareti durma noktasına geldi... 18.04.2024
AB’ye Rusya'dan gelen gaz % 23 arttı... 18.04.2024
DFSK Ticari Modellerinde Nisan Ayına Özel 0,99 Kredi Kampanyası... 18.04.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.