Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

ELDER Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Kuruluşu Olacak

Güncelleme :02.06.2016

MYK Başkanı Adem Ceylan:
“İş hayatına atılacak diplomalı elemanlar hem iş sağlığı ve güvenliği, hem de verimlilik açısından çok önemli.”
ELDER Genel Sekreteri Uğur Yüksel:
“Elektrik dağıtım hizmeti verenlerin, sahip olması gereken bilgi ve yeterlilikleri MYK önderliğinde AB’den sağlanmış bir fon çerçevesinde belirlemeye çalışacağız.”
ELDER İcra Kurulu Başkanı İsmail Ergüneş:
“Türk tüketicisi önümüzdeki dönem daha kaliteli elektrik dağıtım hizmeti alacak.”

 

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER), Mesleki Yeterlilik Kurumu ile imzaladığı protokol ve hayata geçirdiği “Elektriği Dağıtan Mesleklerin Belgelendirilmesi Projesi” ile elektrik dağıtım faaliyetlerine ilişkin standartların ve yeterlilikleri belirleyen kuruluş olacak.

Projenin Tanıtım Toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan, mesleki standartlara göre iş hayatına atılacak diplomalı elemanların bulunmasının hem iş sağlığı ve güvenliği açısından, hem de verimlilik açısından önemli olduğunu dile getirdi.

“Bugüne kadar 650 meslek standardı yayımlandı”


Bugüne kadar, 633’ü Resmi Gazete’de yayımlanmış olmak üzere 650 meslek için meslek standardının hazırlandığını aktaran Ceylan, yaklaşık 236 meslek için de yeterlilik hazırlandığını belirtti. Ceylan, “Şu ana kadar 46 kuruluşu bizim adımıza sınav ve belgelendirme için yetkilendirilmiş durumdayız” dedi. 48 mesleğin ‘tehlikeli meslek’ olarak belirlendiğine işaret eden Ceylan, enerji sektörünün de bunlardan bir tanesi olduğunu ifade ederek, “Enerji sektörü mesleki yeterlilik belgesi olmadan çalışılamayacak meslek gruplarından bir tanesi” dedi.

Mesleki yeterlilik belgesinin önemine dikkat çeken Ceylan, işin ustası olunduğuna dair bir belgenin sahibine değer kazandıracağını dile getirerek, “Bu, Avrupa’ya gittiğinizde geçerliliği olan bir mesleki yeterlilik belgesidir” diyerek, belgenin hem işverene hem de çalışana birçok avantaj sunduğunu vurguladı. Ceylan, “ELDER’e mesleki standart ve yeterliliklerin hazırlanması konusundaki çalışmaları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yüksel: “ELDER belgelendirme kuruluşu olmak üzere TÜRKAK denetimlerini tamamladı”

ELDER Genel Sekreteri Uğur Yüksel, elektrik sektöründe çalışanların meslek standartlarına ilişkin önemli bir projenin açılış toplantısının gerçekleştirildiğini belirterek, “Tüm çalışanların elektrik dağıtım hizmetini yerine getirirken sahip olması gereken bilgi ve yeterlilikleri MYK önderliğinde AB’den sağlanmış bir fon çerçevesinde belirlemeye çalışacağız” dedi.

TÜRKAK süreçlerine başladıklarını da dile getiren Yüksel, “ELDER’in belgelendirme kuruluşu olmak üzere TÜRKAK tarafından denetimleri tamamladı. İnşallah, önümüzdeki dönem elektrik dağıtım hizmetleri ile ilgili belgelendirme kuruluşu olarak faaliyetlerine başlayacak” dedi. İş sağlığı ve güvenliğinin en büyük önceliklerini oluşturduğunu aktaran Yüksel, “Sektörümüz tehlikeli ve çok tehlikeli işler sınıfında. Biz yola sıfır ölümlü iş kazası diyerek çıktık. İnşallah, arzu edilen şekilde bunu başaracağız ve iş kazası ile ölümleri ortadan kaldırmaya çalışacağız. Bu proje bu süreçlerin önemli adımlarından bir tanesi. Sektörümüzde önemli bir etkisi olacağına inanıyoruz” ifadesinde bulundu.

Ergüneş: “Türk elektrik dağıtım sektörünün tecrübesi yurt dışına taşınıyor”


ELDER İcra Kurul Başkanı İsmail Ergüneş, elektrik piyasası reformunun Türkiye’nin yaptığı en önemli yapısal dönüşüm olduğunu belirtti. Türkiye’nin 7 yıllık özel sektör dağıtım tecrübesini kurumsal bir hale getirmek gerektiğini belirten Ergüneş, “Bizim bu edindiğimiz tecrübeyi ülkeye mal etmemiz lazım.  Bunun yolu yeteneği eğitmek ve bu eğitimi belli bir sertifikasyona tabii tutmak. Bunları sağlayacağımız standardizasyon ve belgelendirme ile kalıcı bir hale getiriyoruz” dedi. Bu tecrübe ve birikimin yurtdışına da taşınacağını aktaran Ergüneş, dünyanın her yerinde elektrik dağıtımının etkin ve verimli hale gelmesine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Yeni dönemde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından dağıtım şirketlerine yeni bir vizyon getirildiğini aktaran Ergüneş, dağıtım şirketlerinden operasyonel mükemmellik beklendiğini dile getirdi. Ergüneş, şunları söyledi: “Bu zor bir dönem ama ben dağıtım şirketlerinin tecrübesiyle bu zor dönemi başarıyla geçeceğine inanıyorum. Teknolojik dönüşüm ve çalışanlarımızdaki dönüşümle bunu başaracağımıza kalbimle inanıyorum. Türk tüketicisi önümüzdeki dönem daha kaliteli elektrik dağıtım hizmeti alacak. Kesinti süresi sayısı, çağrı merkezi, hizmet kalitesi gibi unsurlarda içinde bulunduğumuz dönüşümle Avrupa standartlarına geleceğiz.”

Bu haber 4309 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.