Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Infinity Invest Holding GNC Türkiye’yi satın aldı

Güncelleme :15.06.2016

Enerji, sanayi ve perakende sektöründe yaptığı yatırımlarla hızlı büyüme kaydeden Infinity Invest Holding A.Ş., GNC (General Nutrition Center) Türkiye’nin tüm haklarını mağazaları ile birlikte Bakara İlaç’tan satın alıyor.

 

GNC (General Nutrition Center), dünyanın önde gelen doğal vitamin, mineral ve bitkisel ürün üretim, pazarlama ve dağıtım firmalarından birisidir. 1935 yılında Amerika’nın Pittsburgh şehrinde kurulan GNC Holding, Dünyanın en büyük vitamin, mineral, bitkisel ürünler, sporcu beslenme ürünleri ile diğer şağlıklı yaşam ürünleri üretim, dağıtım ve pazarlama şirketidir. 52 ülkede faaliyette bulunmakta olup, Dünya genelinde 8,600’den fazla satış noktasına sahip.

GNC Türkiye, franchise lisansının 1994 yılında Amerika’dan alınması ile faaliyetlerine başladı. 1998’de açılan ilk mağazasını, diğer mağazaları izledi. Bugün İstanbul'da faaliyet gösteren Genel Müdürlüğü, 18 ilde 64 mağaza, 250’den fazla eczane satış noktası ve online satış mağazası ile müşterilerine en doğru bilgiyi ve en iyi yönlendirmeyi yapma hedefi ile çalışmalarını devam ettiriyor.

Enerji,sanayi ve perakende sektöründe de satın almalar yapan işlemi gerçekleştiren Infinity Invest Holding, planlı ve hızlı büyüme stratejisini devam ettiriyor. Bu doğrultuda Perakende sektöründe gerçekleştirdiği yatırımlarına yenilerini ekleme hedefi ile GNC’nin Türkiye’deki dağıtım haklarını satın alıyor.

Infinity Invest Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aşur, bu satın alma ile ilgili sektörün gelişim potansiyeline duyduğu inancı vurgulayarak hızlı büyüyeceklerini belirtti. Mustafa Aşur konu ile ilgli değerlendirmelerinde “Bu satın alma ile sektöründe öncü bir markayı daha İnfinity Invest Holding bünyesine katıyoruz. Türkiye doğal vitamin, mineral ve bitkisel ürünler pazarında büyüme potansiyeli yüksek bir ülke.ve GNC de geniş ürün portföyü ile konusunda Dünya lideri bir marka. Türkiye’de büyüme potansiyeli yüksek. Hedefimiz kendi açacağımız 300 mağaza ve Türkiye’nin büyük eczanelerinin portföylerine girerek GNC ürünlerinin herkes tarafından rahatlıkla temin edilmesini sağlıyor olmak. Bugün Türkiye’de 19521 eczane var. Biz bu eczanelerde de GNC ürünlerinin son tüketici ile buluşmasını sağlayacağız. Mağazalarımız tümüyle kendimize ait olacağı için yaratacağımız istihdam ile de ülke ekonomimize katmadeğer sağlayacağız.” dedi.

Mustafa Aşur konuyla ilgili ayrıca “Biz GNC ile kaliteli fiziksel yaşam tercihini yapan ve bu doğrultuda destek ürünler arayan herkese ulaşacağız.Dünya ile aynı anda en yeni ürünleri Türkiyedede satışa suncağız. Türkiye’de müşterilerimize bugüne kadar Türkiye’de bulamadıkları ürünleri temin etmelerini sağlayacağız. “ diyerek müşteri odaklı çalışacaklarının altını çizdi.

INFINITY INVEST HOLDİNG KİMDİR?

Infinity Invest, Türkiye’de farklı sektörlerde yatırımlara odaklanmış özel bir sermaye kuruluşudur. Yönetim, global markalarda, üst düzey yöneticilik ve danışmanlık yapmış, girişimcilik deneyimi olan, altı farklı ülkenin vatandaşlarından oluşan, çok kültürlü ve tecrübeli bir ekipten oluşmaktadır.

Infinity Invest’in yatırım stratejilerinin temelini, güçlü ortaklıklar, uzun vadeli ve katmadeğer yaratan yatırımlar ve istikrarlı büyüyebilecek proje ve şirketler üzerine kuruyoruz. Sektör ayrımı yapmadan, başarısını kanıtlamış, büyüme potansiyeline sahip ve büyüme sürecinde yatırım geri dönüşü sağlayabilecek markalara öncelik veriyoruz. Türkiye’nin ve içinde bulunduğu bölgenin, büyüyen, gelişen ve değişen ekonomik ve demografik yapısına paralel olarak, uzun vadeli büyüme planlarını ve istikrarlı kazancı hedefleyen iş modellerini geliştirip uyguluyoruz.

“Buy and Build” olarak bilinen satın alma ve geliştirme stratejisiyle de portföyümüze aldığımız firmaların büyümelerine imkan tanıyoruz. Bu bakış açısı ile, Infinity Invest’in bazı kuruluşlardaki iş ortaklıkları ve yatırımları 40 yılı aşan birlikteliklerle devam etmektedir.
 

 

Bu haber 4466 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Mercedes-Benz Türk, Teknik Eğitim Merkezlerinde İşgücünün Donanımlı Yetişmesine Katkı Sağlıyor... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.