Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

İpragaz yöneticileri gazetecilerle iftarda bir araya geldi

Güncelleme :01.07.2016

İpragaz CEO'su Selim Şiper, Genel Müdür yardımcıları Eyüp Aratay ve Cem Deniz’in evsahipliğinde iftar yemeğinde gazetecilerle bir araya gelen İpragaz’ın üst düzey yöneticileri İpragaz’ın çalışmalarını  ve sektördeki gelişmeleri değerlendirdi.
 

 İpragaz CEO'su Selim Şiper, Genel Müdür yardımcıları Eyüp Aratay ve Cem Deniz’in evsahipliğinde iftar yemeğinde gazetecilerle bir araya gelen İpragaz’ın üst düzey yöneticileri İpragaz’ın çalışmalarını ve sektörü değerlendirdi.

Ritz Carlton Oteli, Blue Lounge’da verilen iftar yemeğinde bir konuşma yapan İpragaz CEO'su Selim Şiper, sektörde birçok enerji faaliyetini tek çatı altında yürüten şirketin İpragaz olduğunu belirterek çalışmaları ve sektöre yönelik önemli açıklamalar yaptı.
İlk başta sadece bir LPG şirketi olan İpragaz’ın bugün Elektrik, Akaryakıt, LPG ve Su işi olmak üzere 4 farklı alanda faaliyetlerini çok yönlü olarak sürdüren başarılı bir şirket haline geldiğinin altını çizen Şiper, tüm çalışmalarımız ve yatırımlarımız planlarımız doğrultusunda devam ediyor. Doğru bildiğimiz işleri yapmaya devam ediyoruz dedi.

 
LPG pazarı 2015 yılında  %1 büyüdü


  Son 15 yılda sürekli küçülen LPG sektörünün ilk defa 2015’yılında %1 civarında büyüdüğünü belirten Şiper, bunun da nedeni Türkiye’de 3 milyon civarında bulunan Suriye’li misafirlerimizdir. Türkiye’de 3 milyon civarında bulunan Suriyelilerin büyük çoğunluğunun tüp kullanması pazarın küçülmesini durdurarak, büyümesini sağlamıştır. Bu sene LPG’de bir daralma görülüyor. Bunun da başlıca nedeni turizmdir. Turizmde yaşanan sorunlardan dolayı Antalya’da LPG satışları %30 civarında düştü dedi.
      İpragaz olarak dünyanın en büyük tüp üretim merkezine sahip olduklarını söyleyen İpragaz Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Aratay, yılda 2 milyon tüp üretiyoruz ve alanımızda dünyanın ilk 3 firmasından birisiyiz. Ürettiğimiz tüpleri dünyanın 65 ülkesinde EVAS firması ile birlikte satışını gerçekleştiriyoruz. İhracat yaptığımız ülkeler arasında Afrika’da iyi bir yerimiz var ve Şili’de de pazar lideriyiz. İhracat yaptığımız ülke sayısı giderek artmaktadır.
İpragaz olarak 2015 yılında 200 milyon kilogram tüplü satış gerçekleştirdik diyen Eyüp Aratay, bir süre önce sektörde belirli yere sahip olan  Petgaz’ı satın aldık. Petgaz’ın da bünyemize katılmasıyla 2016 yılı içinde satışlarımızın 250 milyon kilogram olmasını hedefliyoruz" dedi.

Tüplerin terör örgütleri tarafından bomba kabı olarak kullanılması konusuna değinen İpragaz CEO'su Selim Şiper, Türkiye’de tahmini 70 milyon civarında tüp var ve bu tüplerin tümünü markalamak istesek çok zor.50-60 yıllık tüplerden bahsediliyor. Yetkililer tarafından mutfak tüplerinin sıkı denetime tabi tutulması konusundaki çalışmalarını çok olumlu buluyoruz ve biz de bu alanda elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Tüplerin takibi konusunda tüplere radyo vericilerin takılması konusu da gündemde. Bu alanda yapılan ve bundan sonra yapılacak olan tüm çalışmaları gönülden destekliyoruz dedi.


  Yılsonuna kadar 30 yeni istasyon açmayı hedefliyoruz


    Akaryakıt sektörüne yeni giren bir şirket olmalarına rağmen bugün itibariyle Türkiye genelinde 105 istasyonlarının bulunduğunu açıklayan Aratay, yılsonuna karar 30 yeni istasyon daha açmayı planlıyoruz. 2013 yılında akaryakıt sektörüne GO markamızla girerken hiç kimsenin yapmadığını yaparak Yeni Nesil Akaryakıt İstasyonu olarak kendimizi lanse ettik. GO markası ile akaryakıt sektörüne girerken İnsana Saygı, Araca Saygı, Yasalara Saygı ve Geleceğe Saygı olmak üzere 4 önemli felsefeyi kendimize ilke edindik. Yaptığımız tüm işlerde bunlardan kesinlikle taviz vermiyoruz dedi.
İpragaz’ın Türkiye’de ilk CNG lisansı alan firma olmasına rağmen CNG’nin basıncının çok yüksek olmasından dolayı çok fizıbıl olmadığını düşünerek bu alanda yatırım yapmadık diyen Aratay, şuan CNG işi yapmıyoruz. LNG alanında çalışmalarımız var. LNG’nin önümüzdeki dönemde ağır vasıtalarda daha çok tercih edileceğini düşünüyorum. Kuzey Amerika LNG’ye ağırlık vermeye başladı ve sadece LNG motorları üretiyor. Aynı zamanda Norveç deniz taşımasında LNG’ye geçti. Avrupa da LNG istemeye başladı ve buralarda da LNG kullanımı giderek artmakta.Türkiye’de yakıt fiyatlarından dolayı LNG gelişmiyor dedi.

 

Bu haber 4498 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
“Yeni Nesli Otomotive Kazandırmak Zorundayız”... 25.04.2024
Vestel elektrikli araç şarj istasyonları ‘Kesintisiz Hayatın Gücü’nü sunuyor... 25.04.2024
Renault Trucks Fest ile yeni Renault Trucks modelleri Türkiye turuna çıkıyor ... 25.04.2024
JAECOO, Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı'nda Yeni Enerjili Ürünlerini Sergiliyor!... 25.04.2024
Teksan, 23 Nisan’da Hatay’da çocuklarla buluştu... 25.04.2024
Gaziantep-Şahinbey Belediyesinde Akaryakıt Yönetiminde Yeni dönem; Asis Otomasyon İle Dönüşüm Başlıyor... 25.04.2024
Siemens Türkiye’nin Enerji Çözümleri, Uşak OSB’de Yıllık 2 Milyon TL Tasarruf Sağlıyor... 25.04.2024
İlklerin Öncüsü Propay Ödeme Teknolojileri'nden 23 Nisan'a Özel Anlamlı Proje: İlk Kredi Kartım İlk Yazar Kasam... 25.04.2024
DEPSAŞ Enerji'den tarımsal sulama abonelerine borç uyarısı... 25.04.2024
AB'nin enerji sepetinde son 3 yılda Rus gazının yerini LNG aldı... 25.04.2024
IEA: 2030 hedefleri için batarya kurulumlarının hızlanması gerekiyor... 25.04.2024
Scania Türkiye’nin İlk Laboratuvarı Geleceğin Teknisyenlerini Yetiştirecek... 25.04.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.