Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş: “Yakıt Değil, Fatura Satılıyor”

Güncelleme :29.11.2017

PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, akaryakıt ürünleri üzerinden yapılan vergi kaçakçılığına dikkat çekerek, “Yakıt değil fatura satılıyor dedi.
 

PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, akaryakıt ürünleri üzerinden yapılan vergi kaçakçılığına dikkat çekerek, “Yakıt değil fatura satılıyor. Dürüst bayiler can çekişirken, kaçakçılar servetlerine servet katıyor. Vergi kaçakçılığı önlenmezse istasyonlar tek tek kapanacak” dedi.


Bugün bir basın açıklaması yapan PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş akaryakıt sektöründeki vergi kaçakçılığı nedeniyle devletin milyonlarca liralık vergi kaybına uğradığını belirterek: “EPDK’nın kararlı adımları sonucunda sektörümüzde kaçak akaryakıt neredeyse bitti. Ancak sektörümüzü tehdit eden bir başka illet var, ‘vergi kaçakçılığı’. Devletimizin milyonlarca liralık vergi kaybına neden olan vergi kaçakçılığı sektörde de büyük yaralar açıyor. Maliyetinin bile daha altındaki fiyatlarla akaryakıt satışı yapan vergi kaçakçılarının yarattığı haksız rekabet dürüst çalışan bayilere büyük darbe vuruyor. Binlerce kişiye istihdam yaratan, devletine vergisini son kuruşunu kadar ödeyen, tüketiciye en iyi hizmeti kesintisiz bir şekilde veren dürüst bayiler ticaret yapamaz ve evlerine ekmek götüremez hale geldi. Dürüst bayiler can çekişirken, kaçakçılar servetlerine servet katıyor. Akaryakıt ürünleri üzerinden yapılan vergi kaçakçılığı önlenmezse, istasyonlar tek tek kapılarına kilit vuracaktır” şeklinde konuştu.


Sektörde maliyetin altındaki fiyatlarla satış yapıldığını söyleyen Okumuş, "Rafineri çıkış fiyatı 4,40 lira olan motorinin resmi rakamının yaklaşık 70-80 kuruş altına kadar indirim yapıp satanlar, adeta 'ben Hazine'yi soyuyor, devletten çalıyorum' diye kendini ihbar ediyor. Sektörün en büyük problemi vergi kaçakçılığıdır, yakıt değil fatura satılıyor" diye konuştu.


Akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren dağıtım şirketi sayısındaki fazlalığa da dikkat çeken Okumuş, “Dünyada en çok ana dağıtım şirketi Türkiye’de var. Neden? Çünkü yeni kurulan küçük dağıtım şirketleri kendi kurdukları istasyonlarda otomasyon sistemini devre dışı bırakarak vergi kaçakçılığı yapıyorlar. Yakıt değil, fatura satıyorlar. Sektörümüzün en önemli sorunu bu. Bir yandan ülkemizde çok yüksek fiyatlarla akaryakıt satılırken, diğer yandan akaryakıt fiyatları çok yüksek olduğu için çok önemli boyutta vergi kaçakçılığı var. Bu sorun mutlaka yetkililerimiz tarafından bir çözüme kavuşturulmalıdır.” dedi.

Bu haber 3847 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Mercedes-Benz Türk, Teknik Eğitim Merkezlerinde İşgücünün Donanımlı Yetişmesine Katkı Sağlıyor... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.