Haber Ekonomi


Haberler > Ekipman Başlıkları

Doğru Çözüm Sürdürülebilirlik olabilir mi?

Güncelleme :11.04.2018

Tora Mühendislik bünyesinde farklı departmanlarda çalışan arkadaşlarımızla (Çevre, Endüstriyel ve SEÇ-G) Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi’de katılım gösterdiğimiz konferansta sürdürülebilirlik konusu detaylı bir biçimde aktarıldı.
 

TORA SIR - İstatistiksel Envanter Kontrolü
                                   Yunus Umut Ünat
                                     Veri Analiz Uzmanı

 
    Sürdürülebilirlik konusunda sorumluluk almaya hazır mısınız?


Tora olarak “Sürdürülebilirlik” kavramının gerek iş, gerekse sosyal yaşantımız üzerine etkilerini merak ettik ve konunun uzmanlarından destek almak için 13 Mart 2018 tarihinde Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni ziyaret ettik. Öğrenciler ve saygıdeğer akademisyenler ile bir araya gelmek bizi epeyce heyecanlandırdı. Marmara Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Refika BAKOĞLU ve kıymetli akademisyenlerin Marmara Üniversitesi bünyesinde kurmuş oldukları Uluslararası Sürdürülebilirlik Merkezi’nin (ICS – International Center of Sustainability) organizasyonunda düzenlenen “Doğru Çözüm Sürdürülebilirlik Olabilir Mi?” isimli konferansa katıldık. 
 
Tora bünyesinde farklı departmanlarda çalışan arkadaşlarımızla (Çevre, Endüstriyel ve SEÇ-G) katılım gösterdiğimiz konferansta sürdürülebilirlik konusu detaylı bir biçimde aktarıldı. Prof. Dr. Refika Bakoğlu, “Sosyal hayatta ve iş hayatında sürdürülebilirliğin uygulaması sürecinde neler yapabiliriz ve nasıl sonuçlarla karşılaşırız? Nasıl bir iş modeli ile sürdürülebilirliğin gerçek anlamda birey ve kurumlar için değer yaratmasını sağlayabiliriz?” konularında sunum yaparak bizlerde ve katılımcılarda farkındalık uyandırmıştır. 
 
Sunum esnasında özellikle birkaç nokta bizi daha fazla düşünmeye itmiş ve doğru bilinen yanlışları kritik etmemize olanak sağlamıştır. Örneğin, aynı sektör içindeki şirketler arası rekabetin günümüzde “Daha Güçlü Olmak İçin Rakibini Yok Et!” anlayışının sürdürülebilirlik açısından doğru bir bakış açısı olmadığının, sürdürülebilirliğin heyecanıyla koşarken rakibini de aynı bakış açısıyla rüzgarın içine dahil ederek birlikte değer yaratarak, sürdürülebilir bir dünyanın kapılarını açabileceğimizin vurgusu yapılmıştır. Bununla birlikte, bireysel açıdan ve şirketler açısından “Başarı nedir?, Başarının ölçütü nedir?” sorularına cevap ararken, bir başarı hikayesinin kısa dönemde başarılı sonuçlar verdiği düşünülürken, sürdürülebilirlik çerçevesinden bakıldığında çoğu zaman sürdürülebilir değerler yaratamadığı üzerinde durulmuştur. Kurucumuz Sayın Fatih AKIN’ın da sık sık vurguladığı “Başarı İçin Gidiş Yolu Sonuçtan Daha Önemlidir” sözü, içerik olarak tıpkı sürdürülebilirlik kavramı gibi bir iş veya sistemi tamamen ele almayı yani bütünleşik bakabilmeyi vurgulamaktadır.
 
Doğru çözümün sürdürülebilirlik olabileceği inancıyla, bireysel olarak hepimizin sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan ve bizleri aydınlatan Sayın Prof. Dr. Refika Bakoğlu ve emeği geçen değerli akademisyenlerimize teşekkürlerimizi sunarız. Önümüzdeki dönemde Tora çalışanları olarak Uluslararası Sürdürülebilirlik Merkezi’ nin (ICS – International Center of Sustainability) organizasyonlarını takip etmeye devam edeceğiz.
 

www.torapetrol.com/haber/doğru-cozum-surdurulebilirlik-olabilir-mi

 

 

Bu haber 3710 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Yediyol Holding’in dev projesi Agro Termal’de ilk hasat toplandı... 15.04.2024
Otojet’ten 2025 sonuna kadar 1.000 adetlik şarj noktası hedefi!... 15.04.2024
Turpak, 1 Yılda Akaryakıt İstasyonlarını 15 Bin Ziyaret ile Denetledi!... 15.04.2024
Pegasus, ATP GreenX’in Yenilikçi Yeşil Enerji Platformuna Katıldı ... 15.04.2024
Yapıchem Kimya TKYD Üyesi Oldu... 15.04.2024
Türk Prysmian Kablo SolarEX İstanbul Fuarı’da yeni teknolojilerini tanıttı... 15.04.2024
Şarj Edilebilir Hibrit BYD SEAL U DM-i Avrupa’dan Önce Türkiye’de Satışa Sunuldu... 15.04.2024
Çin nükleer enerjide dünya lideri oldu... 15.04.2024
SEDAŞ, Kocaeli’nin elektrik altyapısını güçlendirmeye devam ediyor... 15.04.2024
Elektrikli araç kullanıcıları bayram tatilinde şarj problemi yaşamadı... 15.04.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.