Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Yeni "Trafik Dedektifleri" ve proje eğitmenleri görev başında!

Güncelleme :04.05.2018

OPET'in desteğiyle 5 yıldır sürdürülen ve bugüne kadar 4 milyon öğrenciye ulaşılan "Trafik Dedektifleri Projesi" kapsamında çalışmalar sürüyor. Ankara´da düzenlenen `Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası' açılış töreninde `trafik güvenliği´ eğitimine katılan 250 öğrenci daha `Trafik Dedektifi´ oldu. Öte yandan proje kapsamında geçtiğimiz ay düzenlenen "Yol Kullanıcıları Eğitici Eğitimi"ni tamamlayan 150 polis daha görev yaptıkları illerde proje eğitmeni oldular.

 Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası, Ankara Mamak´ta bulunan Prof.Dr.Necmettin Erbakan Kongre Merkezi´nde düzenlenen törenle başladı. Törene Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Ali Temiz, Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Ali Pehlivan ve ilgili yetkililer katıldı. Polis Bandosu´nun mini konseri ile başlayan tören; protokol konuşmaları ile devam etti.

 Törende konuşma yapan Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Ali Pehlivan insanın trafikte en önemli unsur olduğuna işaret ederek, "İşin içine insan girince risk oranı hiçbir zaman sıfırlanamamaktır. Bu nedenle yol kullanıcılarımızın trafikteki hareketlerini bu gerçek üzerine inşa etmeleri, karşılaşabilecekleri riskleri minimize edecektir. Kuralları öğrenelim, uygulayalım ve insan kaynaklı tehlikelere karşı da dikkatli ve tedbirli olalım" dedi.

 Tören dahilinde Altındağ Atilla İlkokulu, Altındağ Yeni Turan İlkokulu ve Mamak Emine Rasim Özkaya İlkokulu´ndan 250 öğrenciye "Trafik Dedektifleri Projesi" kapsamında trafik güvenliği eğitimi verilirken, emniyet kemeri simülatör aracı da konuklara tanıtılarak kullanımlarına sunuldu. Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü´ne bağlı özel eğitim kadrosu tarafından verilen "Trafik Dedektifleri" eğitiminde, öğrencilere trafik kurallarının günlük hayatta nasıl etkin kullanılabileceği konusunda bilgi verildi. İnteraktif eğitimle öğrencilerin örnek olaylarda rol almaları sağlandı. Proje için hazırlanan filmler ve eğitim dokümanları katılımcılarla paylaşılırken OPET´in maskotu OPEDO da organizasyona renk kattı.

OPET ve Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı işbirliğiyle geçtiğimiz ay Antalya´da "Trafik Dedektifleri Projesi Yol Kullanıcıları Eğitici Eğitimi" gerçekleştirildi. Türkiye´nin farklı illerinden eğitime katılan 150 trafik polisi daha eğitimi tamamlayarak görev yaptıkları illerin okullarında öğrencilere Trafik Dedektifleri eğitimi vermeye başladı. Gruplar halinde teorik ve interaktif olarak alanında uzman eğitmenler tarafından 7 ayrı sınıfta verilen eğitimlerde Deneyimsel Öğrenme Döngüsü, Çocuk ve Yetişkin Eğitim Prensipleri, Çocuk ve Yetişkin İletişim Becerileri ve Empati, Gelişim - Öğrenme, Çocuk ve Yetişkin Eğitimi Benzerlik ve Farklılıkları, Ders Planı Hazırlama, Canlandırma ve Gösterim Metoduyla Ders İşleme konuları üzerinde duruldu.

Trafik Dedektifleri Projesi ile geleceğin duyarlı sürücü adayları yetiştiriliyor...

Geleceğin sürücü adaylarını, trafik kurallarını tam anlamıyla bilen ve bu konuda sorumluluk alan bireylere dönüştürmeyi hedefiyle Türkiye´nin dört bir yanında yürütülen `Trafik Dedektifleri Projesi´ ile bugüne kadar 4-17 yaş arasındaki yaklaşık 4 milyon çocuk ve gencin yanısıra,dolaylı olarak ailelerine de trafik bilinci aşılanmış oldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Polis Eşleri Derneği ve OPET ortaklığında yürütülen `Trafik Dedektifleri Projesi´; geleceğin sürücü adaylarını, trafik kurallarını tam anlamıyla bilen ve bu konuda sorumluluk alan bireylere dönüştürmeyi hedefliyor. 4-17 yaş arasındaki çocuk ve gençler ile dolaylı olarak ailelerine trafik bilinci aşılamayı hedefleyen projede eğitimlere katılan çocuk ve gençlere `Trafik Dedektifi´ unvanı verilerek trafik konusunda bilinçli bir davranış modeli geliştirmeleri bekleniyor.Eğitimler; trafik işaret ve levhaları, emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri, yaya geçidi, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, yaya güvenliği, görünürlük, araçta güvenli yolculuk, karşıdan karşıya geçme ve güvenli oyun alanları başlıkları altında düzenleniyor. `Trafik Dedektifleri Projesi´ ile trafik kuralları konusunda farkındalık yaratarak mevcut algının değiştirilmesi, böylelikle Türkiye´nin gelecekte trafiği güvenli, ulaşımı konforlu bir ülkeye dönüşmesi amaçlanıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü´nden alınan istatistiki bilgilere göre 2017 yılında, içinde çocuklarında olduğu kazalardaki can kayıplarında bir önceki yıla göre %11.24, yaralı sayında ise %0.66 azalma kaydedildi.

Bu haber 3248 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
İklim taahhütlerine rağmen, petrol ve gaz üreticileri yatırımlarını 4 katına çıkarmayı planlıyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024
Ford Otosan 2023'te Güçlü Değer Yaratma Vizyonuyla Öne Çıktı... 28.03.2024
Mersin Uluslararası Limanı 25 milyon TEU’nun üzerinde konteyner elleçleyerek yeni bir kilometre taşına ulaştı... 28.03.2024
Erman Ticari Araçlar, 600.aracını Azem Lojistik’e teslim etti ... 28.03.2024
Renault Trucks’ta Satış Sonrasına Yeni Atama... 28.03.2024
"Ulu Motor'un Devam Eden Elektrikli Araç Kampanyasıyla Hayalinizdeki Otomobile Hemen Kavuşun!"... 28.03.2024
Siemens, Elektrikli Araç Şarj Cihazı Portföyünü Genişletiyor... 28.03.2024
Türkiye elektrikli otomobil satışlarında AB'de ilk 5'i zorluyor... 28.03.2024
Türkiye'nin petrol ithalatı ocakta yüzde 11,02 arttı... 28.03.2024
Mercedes-Benz Türk, Teknik Eğitim Merkezlerinde İşgücünün Donanımlı Yetişmesine Katkı Sağlıyor... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.