Haber Ekonomi


Haberler > Ticari Araçlar Başlıkları

Çiftay İnşaat’a 150 Adet Yeni Mercedes-Benz Araç Teslim Edildi

Güncelleme :21.09.2018

Mercedes-Benz Türk, Çiftay İnşaat’a 150 adet Mercedes-Benz Arocs, Actros ve Atego araç teslimatı gerçekleştirdi.Teslim edilen Arocs 4145 K, Arocs 3342 K, Arocs 4142 B, Actros 1845 LS, Actros 1842 LS ve Atego 2124 C araçlar ile birlikte Çiftay İnşaat’ın araç parkının tamamına yakınını Mercedes-Benz araçlar oluşturuyor.Büyük bölümü Aksaray Kamyon Fabrikası üretimi olan 150 adet Mercedes-Benz marka araç, ağırlıklı olarak Çiftay İnşaat’ın Erzincan ve Kayseri’de bulunan maden ocaklarında kullanılacak.
 

Mercedes-Benz Türk, uzun yıllardır işbirliği içerisinde olduğu Çiftay İnşaat ile filo teslimatlarına bir yenisini daha ekledi. Mercedes-Benz Türk, madencilik, enerji, turizm ve petrol alanlarında hizmet veren Ankara merkezli Çiftay İnşaat’a yaptığı büyük bölümü Aksaray Kamyon Fabrikası üretimi olan 150 adetlik Arocs 4145 K, Arocs 3342 K, Arocs 4142 B, Actros 1845 LS, Actros 1842 LS ve Atego 2124 C aracın teslimatı nedeni ile Çiftay İnşaat yetkilileri ile bir araya geldi. Çiftay İnşaat, Mercedes-Benz yıldızlarına sahip 150 adet yeni aracını ağırlıklı olarak Erzincan ve Kayseri’de bulunan maden ocaklarında kullanacak.


Teslimat törenine Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, Satış Operasyonları Grup Müdürü Tolga Bilgisu, Mercedes-Benz Finansal Hizmetler Satış ve Pazarlama Direktörü Gökmen Onbulak, Has Otomotiv İcra Kurulu Üyesi Mustafa Sarıgül, Genel Müdürü Turan Dik, Çiftay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Sabit Aydın, Genel Müdürü Gülant Candaş ve Makine & Satın Alma Müdürü Namık Özcan katıldılar.


Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün
yaptığı konuşmada, “Çiftay İnşaat ile olan iş ortaklığımız uzun yıllara dayanıyor. Sektördeki tecrübesi, saygınlığı, prensipleri ve müşteri memnuniyeti ile adından söz ettiren Çiftay İnşaat, araçlarının değişim zamanı geldiğinde yine Mercedes-Benz markasını tercih ederek araçlarımızdan duyduğu memnuniyetin altını çizmiştir. Markaya teslim ettiğimiz 150 adet araçtan bahsetmek gerekirse; Atego araçlarımız şehir içi ve kısa mesafe taşımacılığında ihtiyaçlara yanıt verebiliyor. 2010 yılından itibaren Aksaray Kamyon Fabrikamızda üretip hem yurt içinde kullanılan hem de yurt dışına ihraç ettiğimiz Actros araçlarımız ise hem yol performansı hem de ticari performansıyla dikkat çekiyor. Yine Aksaray Kamyon Fabrikamızda 2016 yılı başında üretmeye başladığımız Arocs kamyon ve çekicilerimiz ise inşaat sektörünün öne çıkan yıldızlarından. Çiftay İnşaat’ın filosunda bulunan yıldızlı araçlar ve kendileriyle uzun zamandır süre gelen iş ortaklığımız bizleri son derece gururlandırıyor. Çiftay İnşaat’la iş ortaklığımızın önümüzdeki dönemlerde artarak devam etmesini diliyoruz. 150 adetlik bu teslimatta emeği geçen tüm ekibime, Mercedes-Benz Türk Yetkili Bayii Has Otomotiv’e ve kredilendirilmesinde emeği geçen Mercedes-Benz Finansal Hizmetler’e ayrıca teşekkürlerimi sunarım.” dedi.
Mercedes-Benz Türk Yetkili Bayii Has Otomotiv İcra Kurulu Üyesi Mustafa Sarıgül ise, “Has Otomotiv olarak, Çiftay İnşaat’ın araç yenileme süreçlerinde yine Mercedes-Benz Türk’ü tercih etmeleri sebebiyle ve 150 adet aracın satışının gerçekleşmesinde katkımız olduğu için son derece mutluyuz. Mercedes-Benz Arocs, Actros ve Atego araçlarımız müşterisine sadece kalite, düşük yakıt ekonomisi değil; aynı zamanda yüksek ikinci el satış değeri de sunuyor. Bunlara ek olarak, sunulan servis ve hizmet imkânlarıyla da Mercedes-Benz yıldızlı ticari araçların pazarda fark yarattığı şüphesiz. Yeni araçlarının Çiftay İnşaat’a hayırlı uğurlu olmasını ve bol kazanç getirmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.

Çiftay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Sabit Aydın
ise yaptığı konuşmada, “İlk olarak gösterdikleri ilgi için Mercedes-Benz Türk’e, bu satışın gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı Mercedes-Benz Türk Yetkili Bayii Has Otomotiv İzmir Şube’ye ve sağlamış oldukları destek ve kredi imkânları için Mercedes-Benz Finansal Hizmetler’e teşekkür ederim. Çiftay İnşaat olarak, 1963 yılında istihraç, hafriyat ve dekupaj faaliyetleri ile maden ocakları işletmeciliğine giriş yapmış olup; bugün maden, inşaat, turizm, petrol ve enerji sektörlerinde hizmet veriyoruz. Misyonlarımız arasında çevreye duyarlı olmak, müşteri memnuniyetini daima önceliklerimiz arasında tutmak, bulunduğumuz sektörlerdeki teknolojik gelişmeleri takip etmek ve çalışanlarımızın sağlık ve güvenliğini daima korumak bulunuyor. Aslında tam da bu noktalarda Mercedes-Benz Türk’le ortak paydada buluşuyoruz. Mercedes-Benz araçların yakıt ekonomisinde avantajlı olmaları, düşük emisyon değerleri sunmaları, standart olarak sunulan güvenlik donanımlarıyla fark yaratmaları ve zorlu şartlarda tüm taleplerimizi karşılayacak nitelikte güce sahip olmaları ile markanın satış esnasında ve sonrasında sunduğu müşteri hizmetleri sebebiyle araçlarımızı yenileme dönemimiz geldiğinde ilk tercihimiz yine Mercedes-Benz Türk’ten yana oldu. Araç parkımızın neredeyse tamamının Mercedes-Benz marka araçların oluşturuyor olması aslında tüm bunları özetler nitelikte.” dedi.

Mercedes-Benz Arocs


Aksaray Kamyon Fabrikası’nda 2016 yılı başında üretilmeye başlayan Arocs kamyon ve çekiciler inşaat sektörü için özel olarak geliştirilen araçları temsil ediyor. Zorlu koşullarda kullanıma uygun Mercedes-Benz Arocs inşaat serisi kamyonları beton mikserden damperli kamyona, çekicilerden beton pompasına kadar uzanan geniş kullanım alanına sahip olma özelliği taşıyor.
Sağlamlıkları, güçleri ve üstün yakıt ekonomileriyle Arocs kamyonlar, en zorlu koşullar için üretildi. Türkiye pazarına kamyon ve çekici olarak sunulan Arocs, yüksek beygir gücünde Euro 6 motorlar ile donatıldı. Arocs inşaat kamyonlarında kullanılan PowerShift 3 şanzıman tüm mikser ve pompa araçlarında, damper araçlarında ve Arocs çekicilerde standart olarak sunuluyor.  
Arocs kamyonlarda kullanılan şanzıman ve akslar motorla uyum içerisinde çalışarak optimum çalışma şartları sunuyor. Arocs kamyonlarda yer alan tekerleklerin kilitlenmesini engelleyen ABS ve patinajı engelleyen ASR’den oluşan elektronik fren sistemi EBS ve standart olarak sunulan üç kademeli güçlendirilmiş motor freni sürücünün işini kolaylaştırıyor. Araçlarda opsiyonel olarak sunulan PowerBrake sayesinde motor freni gücü % 50 oranında artırılıyor.
 

Mercedes-Benz Actros


Mercedes-Benz Türk tarafından 2008 yılında piyasaya sunulan Actros, 2010 yılından itibaren Aksaray Fabrikası’nda üretilip hem yurt içinde kullanılıyor hem de yurt dışına ihraç ediliyor.


Mercedes-Benz Actros hem yol performansı hem de ticari performansıyla dikkat çekiyor. Euro 6 motoru ve bununla uyumlu şanzıman ve aksıyla önemli ölçüde yakıt tasarrufu sağlayan Actros, aynı zamanda konfor, güvenlik ve tasarımıyla ağır vasıta kullanıcılarının ihtiyaçlarına yanıt verecek özelliklerle donatıldı. 120.000 km’ye çıkan bakım aralıkları ve % 20 oranında düşen bakım maliyeti ile yeni Actros ticari anlamda büyük avantaj sağlıyor.


Mercedes-Benz Actros; iki farklı kabin seçeneği, üç farklı beygir gücü, 4x2’den 8x2’ye kadar farklı aks konfigürasyonları ile her türlü ihtiyaca en uygun çözümleri sunuyor.


Actros 1842 LS 4x2 çekici, yurt içi ve yurt dışı taşımacılığında tüm genel nakliye operasyonlarında kullanılmak üzere tasarlandı. Actros 1845 LS 4x2 çekici, geniş kabini, güçlü motoru ve ilave donanımlarıyla konforun vazgeçilmezi olmaya aday görünüyor. Actros 1842 LSNRL 4x2 ve 1845 LSNRL 4x2 Lowliner çekiciler ise mega treyler ile hacimli yük taşıması yapan filolar için geliştirildi.


Mercedes-Benz Atego


Mercedes-Benz Atego, sürüş rahatlıkları ve işlevsellikleri ile adından söz ettiriyor. Atego’da opsiyonel olarak PowerShift 3 şanzıman uygulanabiliyor ve ekonomikliği artıran Euro 6 OM 934 ve OM 936 motorlara sahip. Sunulan PowerShift 3 şanzıman ile aracın sunduğu ekonomi ve konfor daha da geliştiriliyor. Atego, 177 beygir gücünde 2.3 metre S-ve L-Cab ClassicSpace, ESP, Şerit Takip Sistemi LDWS, gündüz sürüş farları ve opsiyonel olarak sunulan otomatik şanzımanlı seçeneğiyle Türk hafif kamyon pazarında çevikliği ve ekonomikliği ile ön plana çıkıyor.


Diğer  ürün gruplarında olduğu gibi Euro 6 motoruna tam uyum gösteren Mercedes-Benz marka aktarma organlarıyla maksimum yakıt verimliliği elde ederek şehiriçi ve kısa mesafe taşımacılığında hem büyük filolara hem küçük işletmelere yüksek kazanç sağlıyor. İç ve dış dizaynı 2016 yılında tamamen yenilenen Atego, çevikliği, düşük manevra çapıyla dar sokaklarda sürücüsüne kolaylık sağlarken, 90 derece açılabilen kapıları, iniş biniş kolaylığı sağlayan basamakları, farklı motor gücü ve aks mesafesi seçenekleriyle şehiriçi ve kısa mesafe taşımacılığındaki çeşitli ihtiyaçlara yanıt verebiliyor.

Bu haber 3222 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Şarjagel ve LenaCars'ın İletişim Ajansı Motto İletişim Danışmanlığı Oldu!... 18.03.2024
PÜİS Ege Bölge Başkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile bir araya geldi... 18.03.2024
Anadolu Isuzu Çocukları Kitaplarla Buluşturmaya Devam Ediyor... 18.03.2024
Green Holding, Türkiye’yi Formula 1 Yarışlarıyla Buluşturmak için Hazırlanıyor... 18.03.2024
VOLTRUN, Türkiye’nin En Hızlı Şarj Ünitesi BOOST-E kurulumunu gerçekleştirdi... 18.03.2024
Schneider Electric, 7. IEEE Türkiye Power & Energy Society Kampı’nda Sürdürülebilirlik Odaklı Çözümleri Paylaştı... 18.03.2024
Enerjide verimlilik artırıcı projeler için başvurular 15 Nisan'da başlıyor... 18.03.2024
Küresel gaz üretiminin 2050 yılına kadar %32 artması bekleniyor... 18.03.2024
SOCAR Türkiye, Türkiye'deki 15 yıllık enerjisini yeni yatırımlarla geleceğe taşıyacak... 18.03.2024
3038DWT Kapasiteli Oil Chemical Tanker Gemisini Bünyesine Kattı, Yatırıma Devam Dedi!... 18.03.2024
İGA İstanbul Havalimanı, 5 yılda dördüncü kez “Yılın Havalimanı” seçildi... 18.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.