Haber Ekonomi


Haberler > Ekipman Başlıkları

SHELL & TURCAS Türkiye’nin ilk LNG İstasyonunun Kurulumunu SIS proje yönetimi desteği ile gerçekleştirdi

Güncelleme :20.01.2020

SHELL & TURCAS tarafından açılan Türkiye’nin ilk LNG İstasyonunda SİS İstasyon Teknolojileri olarak otomasyon, dispenser ve teknik proje yöneticiliği kısımlarında aldığımız roller ve sonucunda gördüğümüz büyük başarı ile gurur duymaktayız.

Günümüzde, karbon emisyon salınımının en aza indirilmesi asıl hedefimiz olup, bu kapsamda geleneksel dizel yakıtlara alternatif olarak daha ekonomik ve temiz olan sıvılaştırılmış doğalgazın (LNG) kullanılmasına ilişkin Türkiye’ de ilk defa Shell & Turcas tarafında LNG istasyonu 10 Ocak 2020 tarihinde  Shell OHT-2 Sapanca Güney İstasyonunda açılmıştır. 

SIS Yetkilileri;”Bu yolculukta aynı hedefe odaklanarak Shell & Turcas ile birlikte Türkiye’nin ilk LNG istasyon projesini başarı ile tamamlamış bulunmaktayız. Bu büyük projenin otomasyon, dispenser ve teknik proje yöneticiliği kısımlarında aldığımız roller ve sonucunda gördüğümüz büyük başarı ile gurur duymaktayız. Bu projenin, ülkemiz taşımacılık sektörü için bir dönüm noktası olduğunu, ülkemizin her yerinde LNG istasyonlarının yayılmasını ve kullanılmasını ümit ediyoruz.” dediler.

LNG, atmosfer basıncında doğal gazın -162°C’a kadar soğutularak sıvı duruma geçmiş halidir. Soğutma işleminden geçirilen doğal gaz, sıvılaştırma sonucunda 600 kat küçültülerek, taşıma ile depolama süreçlerini çok daha kolay hale getirir. Düşük basınçta depolanabilme özelliğine sahip olan LNG, aynı zamanda en güvenli depolanan yakıtlardan birisidir.  

 
Bu haber 6621 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Aytemiz’den Motosiklet Kullanıcılarına Yönelik “Bir Kural, 1 Ömür” eylem planına destek... 13.03.2025
2030'a doğru Türkiye'nin gaz ihtiyacının yüzde 30'u Sakarya'dan gelecek... 13.03.2025
Shell&Turcas’tan motorsiklet sürücülerine “bir kural bir ömür“ kampanyası... 13.03.2025
Alışan Lojistik ADR’ye Uygun Ekipman Yatırımlarını Yaparak Filosunu Büyütmeyi Sürdürüyor... 13.03.2025
Scania’nın Ekonomik ve Güvenli Sürüş Eğitimleri Devam Ediyor... 13.03.2025
İşletmeler, enerji maliyetlerini yenilikçi teknolojiler ile düşürüyor... 13.03.2025
Eksim Enerji’den 56 MW’lık Yeni Türbin Yatırımı!... 13.03.2025
Castrol Ford Team Türkiye, Sezonu Ege Rallisi İle Açıyor... 13.03.2025
CK Enerji Boğaziçi Elektrik Aracılığı İle Yenilenebilir Enerji Sertifikasını Yeniledi... 13.03.2025
Opet, kaskıyla gelen motosiklet sürücülerine indirim kampanyası başlattı... 13.03.2025
Bakan Bayraktar, “Petrol ve doğal gaz arama çalışmalarında yeni bir döneme girildi”... 13.03.2025
Škoda Deneyim Akademisi’ne Stevie Awards’tan Üç Ödül... 13.03.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.