Haber Ekonomi


Haberler > Ekipman Başlıkları

Çin’den elektrikli araç vergisinde Almanya hamlesi

Güncelleme :24.06.2024

Çin'in Alman otomobil üreticilerine Avrupa Birliği (AB) tarafından uygulanan elektrikli araç vergilerini önlemek için avantajlar sunmaya başladığı bildirildi. 

konuya yakın kaynaklara dayandırılan haberine göre Pekin, Berlin'in Avrupa Birliği'ni Çin'in elektrikli araç ihracatına yönelik gümrük vergilerini düşürmeye ikna etmesi durumunda Alman lüks otomobil üreticilerinin bundan faydalanabileceğini öne sürdü.

Görüşmelere aşina olan kaynaklar ayrıca Çin’in, Asya ülkesinden yapılan ithalatlara yönelik planlanan elektrikli araç vergilerini kaldırma karşılığında büyük motorlu araçlara yönelik mevcut tarifelerini düşürmeye başladığını açıkladı. Pekin şu anda bloktaki binek araçlara yüzde 15 oranında ücret uyguluyor.

Kaynaklardan biri, Çin Ticaret Bakanı Wang Wentao'nun Cumartesi günü Pekin'de yaptığı toplantıda Alman mevkidaşı Robert Habeck'e yönelik avantajların olasılığını ima ettiğini söyledi. Habeck'in dünyanın iki numaralı ekonomisine yaptığı üç günlük ziyaret, AB'nin bu yılın sonuna doğru elektrikli otomobillere yönelik ücretleri yüzde 48'e kadar artırmayı teklif etmesinden haftalar sonra gerçekleşti.

Pekin daha önce büyük Avrupa otomobillerine yüzde 25'lik bir ücret uygulayabileceğinin sinyalini vermişti. Bu sinyal, Mercedes-Benz Group AG ve BMW AG dahil olmak üzere Alman lüks otomobil üreticilerini etkileyecek bir hareket olarak yorumlanıyor.

 

Bu haber 4360 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Aytemiz’den Motosiklet Kullanıcılarına Yönelik “Bir Kural, 1 Ömür” eylem planına destek... 13.03.2025
2030'a doğru Türkiye'nin gaz ihtiyacının yüzde 30'u Sakarya'dan gelecek... 13.03.2025
Shell&Turcas’tan motorsiklet sürücülerine “bir kural bir ömür“ kampanyası... 13.03.2025
Alışan Lojistik ADR’ye Uygun Ekipman Yatırımlarını Yaparak Filosunu Büyütmeyi Sürdürüyor... 13.03.2025
Scania’nın Ekonomik ve Güvenli Sürüş Eğitimleri Devam Ediyor... 13.03.2025
İşletmeler, enerji maliyetlerini yenilikçi teknolojiler ile düşürüyor... 13.03.2025
Eksim Enerji’den 56 MW’lık Yeni Türbin Yatırımı!... 13.03.2025
Castrol Ford Team Türkiye, Sezonu Ege Rallisi İle Açıyor... 13.03.2025
CK Enerji Boğaziçi Elektrik Aracılığı İle Yenilenebilir Enerji Sertifikasını Yeniledi... 13.03.2025
Opet, kaskıyla gelen motosiklet sürücülerine indirim kampanyası başlattı... 13.03.2025
Bakan Bayraktar, “Petrol ve doğal gaz arama çalışmalarında yeni bir döneme girildi”... 13.03.2025
Škoda Deneyim Akademisi’ne Stevie Awards’tan Üç Ödül... 13.03.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.