Haber Ekonomi


Haberler > Madeni Yağ Başlıkları

Shell Derince Tesisleri’nden Yeni İhracat Rekoru

Güncelleme :19.02.2014

 Dünya standartlarında ve üstün kalitede madeni yağ ve gres yağı üretiminin yapıldığı Shell Derince Tesisleri, 2013 yılında gerçekleştirdiği toplam 21.378 ton satışla ihracat hacmini rekor bir seviyeye ulaştırdı. Avrupa’ya ihraç edilen gres yağının önemli bir kısmını karşılayan tesis, Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor.

 1963 yılından bu yana Kocaeli ilinde madeni yağ ve gres üretimini sürdüren Shell Derince Tesisleri, 2013 yıl sonu değerlendirmelerine göre ihracat hacmini rekor seviyeye ulaştırdı. Shell Derince Tesisleri’nden 2013’te bir önceki yıla kıyasla yüzde 57 oranında artış yaşandı ve toplam 21.378 ton ihracat gerçekleştirildi. (2012 yılında 13.600 ton Shell madeni yağ ve gres ihracatı gerçekleştirilmişti). Madeni yağ ve gres üretiminde sağladığı 2013 ihracat sonuçlarıyla sektördeki liderliğini bir kez daha gözler önüne seren Derince Tesisleri, yarım asırdır sürdürdüğü başarılı performansı ve yarattığı ihracat miktarıyla Türkiye’nin büyümesine de güç katıyor. 

49 ÜLKEYE İHRACAT

117 kişinin istihdam edildiği Shell & Turcas Derince Madeni Yağ ve Gres Fabrikası, 2013 yılında toplam üretiminin yüzde 25’ini 49 ülkeye ihraç ederek büyük bir başarıya da imza attı. Shell Derince Tesisleri’nde üretilen madeni yağ ve gres yağı başta Kazakistan, Yunanistan ve Rusya olmak üzere, 49 ülkede 55 farklı noktaya ihraç ediliyor. İhracatın yanı sıra yurtiçinde de madeni yağ ve gres ihtiyacını karşılıyor.  Tesis Türkiye’deki büyük sanayi kuruluşlarına ürün tedarik ediyor.

KOCAELİ’DEN DÜNYAYA AÇILAN KAPI

Derince Tesisleri, Kocaeli ve çevre ekonomisi açısından da büyük önem taşımayı sürdürüyor. 50 yılı aşkın bir süredir bölge ekonomisinin lokomotifleri arasında yer alan tesislerde üretilen madeni yağ ve gres, yurt içi ve yurt dışında demir-çelikten inşaata kadar farklı sektörlerde kullanılıyor. Tesis, yarattığı hacimle ayrıca Türkiye İhracatçılar Meclisi TİM’in “Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firması” listesinde de yer alıyor.

 

Bu haber 4827 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Aytemiz’den Motosiklet Kullanıcılarına Yönelik “Bir Kural, 1 Ömür” eylem planına destek... 13.03.2025
2030'a doğru Türkiye'nin gaz ihtiyacının yüzde 30'u Sakarya'dan gelecek... 13.03.2025
Shell&Turcas’tan motorsiklet sürücülerine “bir kural bir ömür“ kampanyası... 13.03.2025
Alışan Lojistik ADR’ye Uygun Ekipman Yatırımlarını Yaparak Filosunu Büyütmeyi Sürdürüyor... 13.03.2025
Scania’nın Ekonomik ve Güvenli Sürüş Eğitimleri Devam Ediyor... 13.03.2025
İşletmeler, enerji maliyetlerini yenilikçi teknolojiler ile düşürüyor... 13.03.2025
Eksim Enerji’den 56 MW’lık Yeni Türbin Yatırımı!... 13.03.2025
Castrol Ford Team Türkiye, Sezonu Ege Rallisi İle Açıyor... 13.03.2025
CK Enerji Boğaziçi Elektrik Aracılığı İle Yenilenebilir Enerji Sertifikasını Yeniledi... 13.03.2025
Opet, kaskıyla gelen motosiklet sürücülerine indirim kampanyası başlattı... 13.03.2025
Bakan Bayraktar, “Petrol ve doğal gaz arama çalışmalarında yeni bir döneme girildi”... 13.03.2025
Škoda Deneyim Akademisi’ne Stevie Awards’tan Üç Ödül... 13.03.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.