Haber Ekonomi


Haberler > Yenilenebilir Başlıkları

Türkiye’nin Yerli Panel Kullanılan İlk Lisanslı GES’inde Smart Energy Tercih Edildi

Güncelleme :04.01.2019

Türkiye’nin önde gelen enerji şirketlerinden Akfen Yenilenebilir Enerji’nin yatırımcısı olduğu Konya MT-Doğal ve Yaysun GES projelerinin panel tedarikçisi Smart Energy oldu. Türkiye’nin yerli panel kullanan ilk lisanslı GES’i olan 24 MW’lık projenin kurulumu 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. EPC hizmeti Asunim tarafından sağlanan mega projede, Smart Energy’nin Gebze’deki fabrikasında üretilen Phono Solar marka güneş panelleri tercih edildi.
 

Güneş enerjisi sektörüne yaptığı yatırımlarla adını duyuran Smart Energy, Türkiye’nin en önemli güneş enerjisi projelerine ürettiği yüksek kaliteli güneş panelleri ile imzasını atmaya devam ediyor. Akfen Yenilenebilir Enerji’nin yatırımcı rolünü üstlendiği Konya Ereğli’de kurulan ve yerli panel kullanılan ilk lisanslı GES projesi olma özelliği taşıyan Konya MT-Doğal ve Yaysun GES projelerinin panel tedariği Smart Energy tarafından sağlandı. Projede; Smart Energy’nin Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında üretilen 325 Wp’lik Polikristal Phono Solar marka, yerli ve premium kaliteye sahip güneş panelleri kullanıldı.

6 ay gibi kısa bir sürede kurulumu tamamlanarak güneş enerjisi üretimine başlayan 24 MW’lık projenin EPC hizmeti Asunim Türkiye tarafından sağlanırken, bakım ve onarımı da Asunim Türkiye’nin iştiraki, 200 MW’lık portföyü ile bu alanda lider olan Maxima Enerji tarafından yürütülecek.

Projenin başlangıç aşamasından kabul aşamasına kadar, Dünya Bankası Kuruluşu Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) dünya çapında temsilcisi olan ARUP bağımsız denetim şirketi tarafından üç fazda gerçekleştirilen denetimlerin başarı ile tamamlandığı proje hakkında Smart Energy Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, şu açıklamaları yaptı: “Smart Energy olarak hem panel üreticisi hem de yatırımcı kimliğimiz ile Türkiye’nin en önemli ve stratejik GES projelerinde yer almaya devam ediyoruz. Akfen Yenilenebilir Enerji’ye ait Konya Ereğli’de kurulan lisanslı proje; ürettiğimiz panellerin sergilendiği büyük projelerden biri olarak hayata geçti. Ülkemizin yerli panel kullanan ilk lisanslı GES projesinde üstün kaliteli panellerimiz ile yer almaktan onur duyuyoruz. Bu önemli projede bizi tercih ettikleri için hem Akfen Yenilenebilir Enerji’ye hem de Asunim Türkiye’ye teşekkürlerimizi sunuyoruz. Güneş enerjisi sektörü oyuncusu olarak Türkiye’de güneşi daha da büyütmek için hep birlikte çalışmayı devam edeceğiz.”

2020 yılına kadar yerli ve yenilenebilir enerjide 1000 MW’lık kurulu güce ulaşmayı hedefleyen Akfen Yenilenebilir Enerji’ye ait bu 2 proje ile 120 bin kişinin elektrik ihtiyacı karşılanacak. Her biri 12 MW kapasitesinde olan bu iki santral; 25 yıl boyunca yaklaşık 1 TWh elektrik üreterek, 0.6 milyon ton CO2 (karbondioksit) emisyonunu da engellemiş olacak.

Bu haber 3713 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Renault’dan Hafif Ticari Atağı: Yeni Kangoo Ailesi Türkiye’de... 18.04.2024
Diyarbakır'da elektrikli araçlar için kurulan şarj istasyonları yaygınlaşıyor ... 18.04.2024
Toyota, Özel Olimpiyatlar İş Birliğini Uzatarak Kapsayıcı Yaklaşımını Genişletiyor... 18.04.2024
Consus Enerji’nin gelirleri 1 milyar 181 milyon TL’ye net kârı yüzde 176 artışla 209,4 milyon TL’ye ulaştı... 18.04.2024
Petronas Madeni Yağlar ve Mercedes-Benz’den Önemli İş Birliği ... 18.04.2024
Zorlu Enerji, abonelerine dijital faturaya geçme çağrısında bulundu... 18.04.2024
Bakan Bayraktar, 15 Nisan itibarıyla 3 binden fazla maden ruhsat sahasının denetlendiğini bildirdi... 18.04.2024
Kızıldeniz'den yapılan LNG ticareti durma noktasına geldi... 18.04.2024
AB’ye Rusya'dan gelen gaz % 23 arttı... 18.04.2024
DFSK Ticari Modellerinde Nisan Ayına Özel 0,99 Kredi Kampanyası... 18.04.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.