Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

PÜİS Başkanlar Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Güncelleme :28.02.2019

PÜİS Başkanlar Kurulu Toplantısı büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Toplantıya PÜİS Genel Merkez Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu Üyeleri ile PÜİS Şube Başkanları, PÜİS Baştemsilcileri, PÜİS Temsilcileri, PÜİS Yüksek Konsey Üyeleri ile PÜİS Gençlik Kolları üyeleri katıldı. Toplantıda sektörün sorunları geniş bir şekilde ele alındı.
 

Toplantıda Maden Kanunu İle Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Maliyetin altındaki fiyatlarla yapılan satışlar, Binaların Yangından Korunması Hakkında Kanun, TS 12820 ve TS 11939 standartları, Sorumlu Müdür, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı ve İş Güvenliği Uzmanı gibi bayilere getirilen ilave istihdam maliyeti, dağıtım şirketleri ile bayiler arasındaki sözleşmeler, bayi kar payları, 1.1.2005 tarihinden önce faaliyette bulunan akaryakıt istasyonlarına otogaz eklenmesi halinde kilometre tahdidinden muaf tutulması, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları konuları tek tek masaya yatırıldı.


PÜİS, TÜRKİYE’NİN TEŞKİLATLI TEK İŞVEREN SENDİKASI


Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Başkan İmran Okumuş, şunları söyledi: “PÜİS 15 bölgede 15 şubesi, 81 ilde Baştemsilciliği, 922 ilçede Temsilciliği bulunan, Türkiye’nin teşkilatlı tek işveren Sendikasıdır.
Sektörümüzün duayen isimlerinden oluşan PÜİS Yüksek Konseyi tecrübeleriyle bizlere ışık tutarken,  PÜİS Gençlik Kolları gençliğin enerjisini Sendikamıza taşıyan çok önemli kurullarımızdır.

PÜİS GÜCÜNÜ TEŞKİLATINDAN ALIYOR


Gücünü teşkilatından alan, asil ve yedekleriyle birlikte seçimle gelmiş 334 yöneticisi bulunan PÜİS, 52 yıllık geçmişi olan, kurulduğu günden bu yana teşkilatıyla istişare etme geleneği bulunan ve geleneği başarı ile sürdüren bir Sendikadır.
Bu nedenle PÜİS, kararlarını 9 kişiden oluşan Yönetim Kurulu ile vermek yerine daima teşkilatlı bir Sendika olmanın bilinciyle teşkilatıyla istişare ederek, yerinde yapılan birebir bayi ziyaretleriyle sorunlarını tespit edip, tüm meslektaşlarının görüşlerini alarak verir.
Binlerce üyesi bulunan Sendikamız, binlerce bayiyi ilgilendiren bir sorunun çözümü için nasıl mesai harcıyorsa, yalnızca bir bayiyi ilgilendiren sorunun çözümü için de aynı hassasiyetle çalışıyor. Ayrıştırmadan, ötekileştirmeden 52 yıldır kapısını tüm bayilere açan Sendikamız, bayilerin her geçen gün artan desteğiyle daha da güçleniyor.

PÜİS POPÜLİST SÖYLEMLERLE DEĞİL, ÇALIŞMALARIYLA VARLIĞINI SÜRDÜRÜR


PÜİS iş yapar. PÜİS popülist söylemlerle değil, çalışmalarıyla varlığını ortaya koyar, sürdürür. Bayilerin sorunlarını çözmek için hükümet ve kamu nezdinde bıkmadan usanmadan çalışır, sorun çözümlenene kadar konunun peşini bırakmaz.  

EKONOMİK TERÖR VE ENFLASYONLA MÜCADELEDE HÜKÜMETİMİZİN YANINDAYIZ


Hepinizin bildiği gibi ülkemiz küresel ekonomik saldırılar yapılıyor. Ülkemize yapılan ekonomik terörle mücadele konusunda dün de Hükümetimizin yanında olduk, bugün de tüm gücümüzle yanındayız. Enflasyonla mücadele ve istihdam seferliği konusunda hükümetimizi var gücümüzle destekliyoruz. Milli ve yerli duruşunu ispatlayan ve bu duruşunu sürdüren sektörlerin başında akaryakıt sektörü geliyor. Ancak, ekonomide yaşanan gelişmeler nedeniyle bayilerin ve dağıtıcıların kar payları sürdürülemez bir noktaya gerilemiştir. Talebimiz bayi ve dağıtıcıların kar payının enflasyon oranında arttırılmasıdır.

EPDK’YA ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUM


Maden Kanunu İle Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’la 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu ile 5307 sayılı LPG Piyasası Kanununda bayiler açısından önemli değişiklikler yapıldı. Özellikle ihtar mekanizması gibi bayi lehine yapılan düzenlemeler için başta EPDK Başkanı Sayın Mustafa Yılmaz olmak üzere emeği geçen tüm EPDK yöneticilerine bayiler adına şükranlarımızı sunuyorum.
Çalışmalarıyla Sendikamıza güç katan teşkilatımızın siz değerli PÜİS yöneticilerine teşekkür ediyor, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum.”
Genel Başkanın açış konuşmasından sonra PÜİS Yüksek Konseyi Başkanı Tufan Kürklü bir konuşma yaparak, başarılı çalışmalarından dolayı Genel Başkana ve PÜİS Yönetimine teşekkür etti.
Daha sonra Şube Başkanları ve Baştemsilciler birer konuşma yaptı. Ardından Gençlik Kolları Başkanlığına seçilen Feridun Akcan Genel Başkan’a ve yönetime teşekkür etti.


PÜİS YÜKSEK KONSEYİ ÖNERİLERİNİ PÜİS YÖNETİMİNE SUNDU


Başkanlar Kurulu Toplantısı öncesinde PÜİS Yüksek Konseyi Başkanı Tufan Kürklü’nün başkanlığında toplantının PÜİS Yüksek Konseyi 7 maddelik önerisini PÜİS Yönetimine iletti.

Bu haber 3315 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
İklim taahhütlerine rağmen, petrol ve gaz üreticileri yatırımlarını 4 katına çıkarmayı planlıyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024
Ford Otosan 2023'te Güçlü Değer Yaratma Vizyonuyla Öne Çıktı... 28.03.2024
Mersin Uluslararası Limanı 25 milyon TEU’nun üzerinde konteyner elleçleyerek yeni bir kilometre taşına ulaştı... 28.03.2024
Erman Ticari Araçlar, 600.aracını Azem Lojistik’e teslim etti ... 28.03.2024
Renault Trucks’ta Satış Sonrasına Yeni Atama... 28.03.2024
"Ulu Motor'un Devam Eden Elektrikli Araç Kampanyasıyla Hayalinizdeki Otomobile Hemen Kavuşun!"... 28.03.2024
Siemens, Elektrikli Araç Şarj Cihazı Portföyünü Genişletiyor... 28.03.2024
Türkiye elektrikli otomobil satışlarında AB'de ilk 5'i zorluyor... 28.03.2024
Türkiye'nin petrol ithalatı ocakta yüzde 11,02 arttı... 28.03.2024
Mercedes-Benz Türk, Teknik Eğitim Merkezlerinde İşgücünün Donanımlı Yetişmesine Katkı Sağlıyor... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.