Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

SHV Energy “Türkiye bizim için optimum fayda sağlayan pazar”

Güncelleme :21.06.2019

 Aile şirketlerinin her şeyi uzun vadeli düşündüğünü de vurgulayan Bram Graber, “Türkiye’ye duyduğumuz inanç ve güvenle yatırımlara devam ediyoruz.

SHV’nin uzun vadeli stratejik yatırımlar yapan bir aile şirketi olduğunu belirten İpragaz CEO'su Eyüp Aratay, “2018 yılı, İpragaz için yatırımlarla dolu önemli bir yıldı.

SHV Energy’nin İpragaz ile birlikte Türkiye’deki 20’nci yılı vesilesi ile bir basın toplantısı düzenlendi. SHV Energy CEO’su Bram Graber ve İpragaz CEO’su ve SHV Energy Ülke Yöneticisi Eyüp Aratay’ın ev sahipliğinde gerçekleşti.

“İpragaz bizim gözbebeğimiz” 

Türkiye’de olmaktan ve duyduğu memnuniyeti dile getiren SHV Energy CEO’su Bram Graber, “Yıllar sonra ilk kez Türkiye'de Dünya LPG Birliği Bölgesel Zirvesi gibi önemli bir organizasyon düzenleniyor. İstanbul’da olmaktan ve grubumuzun gözbebeği şirketlerinden İpragaz'ı ziyaret etmekten memnunuz. İpragaz'dan gururla söz ediyoruz. Oldukça önemli bir tecrübeye sahip olan İpragaz, genç çalışanlara sahip olmasıyla birlikte bizler için yenilikçilik kimliğin bir parçası. Her koşulda hızlı bir şekilde pozisyon alabiliyor. İpragaz’ın bünyemizde bulunmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Avrupa, LPG kullanımı yüksek olduğu için Türkiye'ye gıpta ile bakıyor. Türkiye ise bizim için optimum bir pazar” açıklamasında bulundu.

SHV’nin, 123 yıllık bir aile şirketi olduğunu, kömür işiyle başlayıp, bugün petrol ve gaz alanlarına odaklandıklarını vurgulayan Bram Graber, “Bugün geliri 22 milyar euroyu buluyor ve 28 ülkede 60 bin çalışanı var. SHV'nin içinde en büyük pay enerjinin. Dünya lideri olduğumuz LPG'nin payı ise 7 milyar euro. LPG, üstün nitelikleri ile son derece önemli enerji kaynağı ve tüm pazarlarımızın kendine ait özellikleri var. Lokal pazarlardaki iyi uygulamaları diğer şirketlerimizle paylaşıyoruz. Küresel olarak bizi başarılı kılan da bu” dedi. 

“Avrupa’da BioLPG ve Çin’de hidrojen yatırımları başlattık”

Büyük bir şirket olmalarına rağmen girişimci ruhlarını kaybetmediklerini belirten Graber, “Üstün özellikleri ile doğa dostu ve çevreye duyarlı LPG, temiz enerji olarak sürdürülebilir bir gelecek için çok önemli bir alternatif oluşturuyor. Bununla birlikte farklı alternatif enerji kaynakları ile ilgili çalışmalar da yapıyoruz. Avrupa’da BioLPG konusunda çalışma yürütüyoruz. BioLPG, LPG'den daha temiz ve üstelik bunu kullanmak için donanımsal değişime de gerek bulunmuyor. Henüz yeni başladık ve burada uzun bir yolumuz var. Dünyada bir değişim var ve buna ayak uydurmayan yok olur. O yüzden biz pilot projeler yapıyoruz. Bu projeler çerçevesinde bioLPG’ye ilave olarak Çin’de de ilk hidrojen yakıt ikmal istasyonunu açtık” şeklinde konuştu.

“Türkiye’ye duyduğumuz inanç ve güvenle yatırımlara devam ediyoruz”

Aile şirketlerinin her şeyi uzun vadeli düşündüğünü de vurgulayan Bram Graber, “Türkiye’ye duyduğumuz inanç ve güvenle yatırımlara devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl Bütangaz satın almasını gerçekleştirdik. Akaryakıt pazarında GO istasyonlarımızın sayısını ise 180'e yaklaştı. İpragaz olarak insana ve teknolojiye yaptığımız güçlü yatırımlarımıza da devam ediyoruz.” dedi.  

“2018 İpragaz için yatırımlarla dolu önemli bir yıldı”

SHV’nin uzun vadeli stratejik yatırımlar yapan bir aile şirketi olduğunu belirten İpragaz CEO'su Eyüp Aratay, “2018 yılı, İpragaz için yatırımlarla dolu önemli bir yıldı. İkmal konusunda daha da güçlenmek ve geliştirebilmek üzere Bütangaz'a yatırım yaptık. Türkiye akaryakıt pazarının genç ve dinamik markası GO'da ise bu yıl 200 istasyona ulaşmak istiyoruz. EVAS Butik yatırımımızı tamamlayarak, Dünya’nın en büyük 5 tüp üreticisinden biri olan EVAS’ın üçüncü fabrikasını hizmete soktuk. SHV'nin liderlik ettiği konularda, biz de onları takip ediyoruz” açıklamasında bulundu.

“LPG’li araçlar, kapalı otoparklara girebilecek”

Türkiye’de LPG’li araçların kapalı otoparklara alınmamasına da değinen Eyüp Aratay, “Türkiye otogaz pazarı, dünya çapında büyüklüğe ve örnek bir yapıya sahip. Ancak belki de bu pazar hiç yakışmayan bir sorun ise LPG’li araçların kapalı otoparklara alınmaması idi ve bu konuda yoğun çaba sarf ettik. Nihayetinde TSE’nin anahtar rol oynadığı süreçte son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gerekli değişikliklerin taslağını oluşturdu. 4.7 milyon LPG’li aracı mağdur eden bu önemli sorunu en kısa sürede geride bırakacağımıza inanıyoruz.” dedi. 

“İpragaz enerjinin 4 temel segmentinde hizmet verebilen tek şirket”

Türkiye enerji sektörü içinde İpragaz’ın önemine de vurgu yapan Aratay, “58 yıllık köklü geçmişi ile Türkiye enerji sektörünün öncü şirketi İpragaz; 10 Tüplü Bölge Satıs Müdürlüğü, 2 Tüplü Saha Ofisi, 8 Dökme Gaz Bölge Satıs Müdürlüğü, 9 Otomotiv Yakıtları Bölge Satıs Müdürlüğü, 13 LPG Dolum Tesisi, 3 LPG Stoklama Terminali, 4 adet Tüp Deposu ve 1 adet de Emtia Deposu ile önemli bir alt yapıya sahip. Yaklaşık 180’i GO İstasyonu, 984’ü otogaz İstasyonu ve 2.067’si tüp gaz bayisi olmak üzere yaygın 3.500’ü aşkın bayi ağı ile Türkiye’nin her noktasına hizmet götürüyoruz. 1.450 çalışanımızın yanı sıra bayilerimizle birlikte yaklaşık 16.000 kişiye dolaylı istihdam sağlıyoruz. İpragaz bugün, LPG, LNG, elektrik ve akaryakıt olmak üzere enerji sektörünün 4 temel segmentinde faaliyet gösteren Türkiye’deki yegane şirket konumunda.” şeklinde konuştu. 

Bu haber 6481 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.