Haber Ekonomi


Haberler > Ekipman Başlıkları

EPDK Tebliğine Tam Uyumlu Özel Teknoloji Yine ASİS AR-GE ‘den Geldi

Güncelleme :07.11.2019

 Basınçlı sistemler için TSC (Tank Switch Controller), emişli sistemler için ise e-Vana teknolojileri ile çözüm üreten ASİS, yine sektör ihtiyaçlarına yenilikçi yaklaşımı ile bir ilki başarmıştır. 

EPDK’nın bugüne kadar uyguladığı ürün bazlı stok yönetim modeli, bu sene yayınlanan tebliğ ile tank bazlı stok yönetimine döndürülmüştür. Bu yönetim metodu ile pompalardan yapılan her ikmalin hangi tanktan yapıldığının tespit edilmesi ve verilerin bu doğrultuda oluşturulması ihtiyacı ortaya çıkmıştır.

Bu yöntem sahada basınçlı ve emişli olan tesisatlarda manifoldlu olan tankların da elektronik olarak ayrıştırılması ve otomasyon sistemleri tarafından manifold değişikliklerinin algılanarak işlem yapılması ihtiyacını doğurmuştur. Basınçlı sistemler için TSC (Tank Switch Controller), emişli sistemler için ise e-Vana teknolojileri ile çözüm üreten ASİS, yine sektör ihtiyaçlarına yenilikçi yaklaşımı ile bir ilki başarmıştır. 

Basınçlı sistemli tank manifoldları için geliştirilen TSC (Tank Switch Controller), dalgıç pompa şalter hareketlerini izleyerek, hangi tankın gerçek satış için kullanıldığını tespit etmekte ve otomasyon yazılımına göndermektedir. 

Emişli sistem tank manifoldlarında, ürünün tanklardan hangisinden yapıldığını tespit etmek bugüne kadar imkansızdı. Tank menholleri içinde enerji bulunmaması, bu noktalarda ilave kablolama yapılması ve/veya emişli sistemlerin basınçlı sistemlere dönüştürülmesi maliyeti oldukça yüksek işlemlerdir. ASİS tüm bu zorlukların üstesinden gelecek yenilikçi bir teknoloji olan “e-Vana” cihazını üretmiştir. 

e-Vana, vana mekanik pozisyonlarının elektronik olarak izlenmesi, aynı anda birden fazla vananın açık olması durumunda ikmale engel olunması ilkesi ile çalışmakta ve böylece sıfır hata ile ikmal yapılan tank bilgisi saptanabilmektedir. İstasyonlardaki tank menhollerinde bulunan mevcut mekanik küresel vanalar sökülerek yerine “e-Vana” montajı yapılmakta, cihazın otomasyon sistemi ile haberleşmesi aynı menholde bulunan tank seviye ölçüm probu kablosu üzerinden sağlanmaktadır. Böylece ilave cihaz için altyapı kablolaması imkânı bulunmayan istasyonlarda zaman ve maliyet anlamında tasarruf sağlanmıştır. 

Akaryakıt sektöründe bazı dağıtım firmalarının da hali hazırda kullanmakta olduğusistemin tüm POC testleri ve Atex sertifikasyon süreçleri başarı ile tamamlanarak saha montajları EPDK süreçleri dahilinde devreye alınma işlemleri bitirilecektir. 

Türkiye ‘nin 944. Ar-Ge merkezine sahip olan ASİS kurulduğu günden bu yana inovatif bir yaklaşımla sektöre çözümler sunan ASİS, kendi bünyesindeki AR-GE merkezi ile sektör ihtiyaçlarına özel çözümler üretmeye ve müşterilerinin hizmetine sunmaya devam etmektedir. 

Bu haber 4782 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Renault’dan Hafif Ticari Atağı: Yeni Kangoo Ailesi Türkiye’de... 18.04.2024
Diyarbakır'da elektrikli araçlar için kurulan şarj istasyonları yaygınlaşıyor ... 18.04.2024
Toyota, Özel Olimpiyatlar İş Birliğini Uzatarak Kapsayıcı Yaklaşımını Genişletiyor... 18.04.2024
Consus Enerji’nin gelirleri 1 milyar 181 milyon TL’ye net kârı yüzde 176 artışla 209,4 milyon TL’ye ulaştı... 18.04.2024
Petronas Madeni Yağlar ve Mercedes-Benz’den Önemli İş Birliği ... 18.04.2024
Zorlu Enerji, abonelerine dijital faturaya geçme çağrısında bulundu... 18.04.2024
Bakan Bayraktar, 15 Nisan itibarıyla 3 binden fazla maden ruhsat sahasının denetlendiğini bildirdi... 18.04.2024
Kızıldeniz'den yapılan LNG ticareti durma noktasına geldi... 18.04.2024
AB’ye Rusya'dan gelen gaz % 23 arttı... 18.04.2024
DFSK Ticari Modellerinde Nisan Ayına Özel 0,99 Kredi Kampanyası... 18.04.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.