Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

EPDK ve ELDER’den Girişimcilere Büyük Destek

Güncelleme :20.12.2019

 EPDK ve ELDER tarafından düzenlenen “Utility Day Girişimcilik” Programında ilk üçe giren girişimcilere toplamda 300 bin TL ödül dağıtıldı.

“4.Enerji’de Ar-Ge Çalıştayı” kapsamında düzenlenen EPDK&ELDER Utility Day’e 60 girişimci başvurdu. 

Binalarda Yapay Zekâ ile Enerji Tasarrufu ve Konfor Modellemeleri Projesiyle Sensgreen firması, 150 bin TL’lik büyük ödülün sahibi oldu.  

 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) koordinatörlüğünde Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ve Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği Derneği (GAZBİR) tarafından düzenlenen “4. Enerjide Ar-Ge Çalıştayı tamamlandı. 

Çalıştayın son gününde “EPDK&ELDER Utility Day” Girişimcilik Programının finaline kalan 10 firma, sunumlarını yaparak girişimlerini izleyici olarak yer alan potansiyel yatırımcılara ve dağıtım şirketlerine tanıtma fırsatı yakaladı. Kazanan başarılı girişimciler ödüllerini, EPDK Ar-Ge Komisyon Başkanı Ali Rıza Dinç ve ELDER temsilcisi Şadi Büyükkeçeci’den aldılar. 

 “Sektörün Bu Tarz Girişimlere Desteği Artacak”

Jüri olarak 10 projeyi değerlendirirken zorlandıklarını dile getiren EPDK Ar-Ge Komisyon Başkanı Ali Rıza Dinç, “Hepsi önemli ve kıymetli projelerdi. 3 tanesini seçmek zorundaydık. Bu yıl ilki düzenlenen bu programın, gelecek yıl yeni fikirler ve projelerle gelişmesini diliyorum” dedi. Dinç, “Sektör ve Kurum olarak bu tarz girişimlere ve fikirlere desteklerimiz artacak.” diye konuştu. 

ELDER temsilcisi Şadi Büyükkeçeci, ELDER’i inovasyonun her aşamasında güçlü bir partner, mentor ve sponsor olarak konumlandırdıklarını kaydederek girişimcilere destek olarak enerji sektörünün gelişimine katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Büyükkececi, “Bu hedefle bu sene EPDK ile birlikte filizini attığımız girişimcilik yarışmamızın bundan sonraki senelerde de büyüyerek devam ettirmek arzusunda olduğumuzu belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

Toplam 300 Bin TL’lik Ödül Sahiplerini Buldu

EPDK & ELDER Utility Day Girişimcilik Programının finalinde; üçüncülük ödülü olan 50 bin TL’ye, “Mikroşebeke Denetleyici ve Optimize Edici” Projesiyle Earsis Mühendislik Teknolojileri ve Ar-Ge Çözümleri firması ödül almaya hak kazandı. 

100 bin TL’lik ikincilik ödülünü, Blink Enerji’nin “Plectron: Buz Yükü Engelleme ve Data Toplama Cihazı” Projesi kazandı. 

150 bin TL’lik büyük ödülün sahibi ise “Binalarda Yapay Zekâ ile Enerji Tasarrufu ve Konfor Modellemeleri” Projesiyle Sensgreen firması oldu. 

Bu haber 5870 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Mercedes-Benz Türk’ün Yeşil Dönüşüm Sağlayan BioHarmony Projesi Ödül Getirdi ... 07.05.2024
Sıcak havalar elektrikli otomobilleri nasıl etkiliyor?... 07.05.2024
bp’nin ilk çeyrek karı 2,7 milyar dolar... 07.05.2024
Allison Ventures, Niron Magnetics ile Stratejik Yatırım Yapıyor... 07.05.2024
Ulaştırma sektörünün güncel durumu masaya yatırıldı... 07.05.2024
Türkiye'nin Karpowership ve Brezilya'nın Petrobras'ı Amerika'da doğal gaz projeleri geliştirecek... 07.05.2024
Silivri ve Tuz Gölü'ndeki doğal gaz depolama tesisleri enerjisini yenilenebilir kaynaklardan alıyor... 07.05.2024
GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan: “Türkiye, Avrupa'ya LNG ihraç edebilir”... 07.05.2024
Çin’in otomotiv devi Geely, Türkiye’ye tekrar dönmek istiyor... 07.05.2024
Mahmut Dede, Schneider Electric Ülke Satış Genel Müdür Yardımcısı Oldu ... 07.05.2024
EPDK 6 şirkete lisans verdi... 07.05.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.