Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

"SOCAR BP'nin Peşinde" Haberine BP Türkiye'den Yalanlama

Güncelleme :23.05.2012

Bir gazetede yayınlanan "SOCAR, BP’nin Peşinde" başlıklı haberle ilgili BP Türkiye’den Murat LECOMPTE imzasıyla yapılan yazılı açıklamada bu haberin spekülatif nitelikte olduğu, BP Türkiye’nin gündeminde bu tarz bir çalışmanın bulunmadığı, BP’nin daha uzun yıllar Türkiye’de faaliyetlerini sürdüreceği belirtilmekte.

BP TÜRKİYE’den Yapılan Yazılı Açıklama Şöyle:

Ulusal bir gazetede yayınlanan “SOCAR, BP’nin Peşinde” başlıklı haber hakkında sizi bilgilendirmeyi arzu ediyorum.

 BP Türkiye olarak söz konusu haberin spekülatif nitelikte olduğunu, ve BP Türkiye’nin gündeminde bu tarz bir çalışma veya hedef olmadığını paylaşmak isterim.

Türkiye BP için çok önemli ve stratejik bir ülke. Akaryakıt sektöründe BP için dünyadaki en önemli 5 ülkeden biri. 2012'de, BP olarak Türkiye’deki 100’üncü yılımızı kutluyoruz. Şartlar elverdiği takdirde en az bir yüz yıl daha Türkiye’de olmayı planlıyoruz. Bildiğiniz gibi Akaryakıt, Madeni Yağlar, LPG ve Oto LPG, Uluslararası petrol ve doğal gaz boru hatları gibi bir çok farklı alanda faaliyetlerimiz bulunuyor. Bu faaliyetlerimizin önümüzdeki yıllarda daha da büyüyeceğine inanıyoruz.

Türkiye’ye son bir asırdır yaptığımız yatırımlar artarak devam etmektedir. Akaryakıt iş kolumuzda 2011’de 40 yeni istasyon yatırımı yaptık; bu yıl da yine 35-40 yeni istasyon açmayı planlıyoruz. Bir çok istasyonumuz yenilenme sürecinden geçiyor. Geçtiğimiz iki yılda istasyonlarımıza yaklaşık 150 milyon USD tutarında yatırım yaptık. Var olmadığımız bazı illerde istasyon açma hedefimiz vardı; bunu da başarıyla uyguluyoruz. Çok uzun bir süre daha Türkiye’ye yatırım yapmayı sürdürmeyi hedefliyoruz.

Bildiğiniz gibi BP’nin global anlamda stratejik olan projeleri de var Türkiye'de: Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) ham petrol boru hattı ve Şah Deniz doğalgaz projeleri gibi. Bunların ardından zaman içerisinde başka büyük projelerin geleceğine de inanıyoruz.Örneğin BP olarak ana ortağı ve işleticisi olduğumuz Azerbaycan’daki Şah Deniz Faz 2 sahasından çıkartılacak doğalgazın 2017’den itibaren hem Türkiye’ye, hem de Türkiye üzerinden Avrupa’ya satılması planlanmaktadır.

Bu vesileyle, BP olarak çok gurur duyduğumuz bir başka projeden de söz etmek istiyorum: BP Türkiye olarak 2016 yılı sonunda kadar beş yıl boyunca Türkiye Milli Olimpiyat ve Milli Paralimpik Takım’larına destek sağlıyor olacağız. Globalde Londra 2012 Olimpiyat Oyunları’nda sağladığımız bu desteği, BP olarak Türkiye’ye de taşımış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu işbirliği, tüm çalışanlarımızla, bayilerimizle ve müşterilerimizle BP ailesi olarak hepimizi gururlandıran, çok önem verdiğimiz bir girişim. Londra 2012 Paralimpik Oyunları’nda sporcularımızı yürekten destekleyeceğiz, inanıyoruz ki sporcular da başarılarıyla hepimizi gururlandıracaklar.

Bildiğiniz üzere, BP Grup Başkanı Bob Dudley, Nisan ayında ülkemize yaptığı olağan ziyaret kapsamında Ankara'da üst düzey temaslarda bulundu. Bob Dudley’e bu ziyareti esnasında BP’nin Azerbaycan-Gürcistan-Türkiye Bölgesi Başkanı Rashid Javanshir ile BP Rafineri ve Pazarlama Grubu Operasyonlar Başkanı Tufan Erginbilgiç de eşlik etti. Bob Dudley ve beraberindeki üst yöneticilerin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile yaptığı görüşmelerde, Avrupa’nın enerji güvenliği konusunda Türkiye’nin oynadığı önemli rolün yanısıra, hem BP hem de Türkiye için stratejik öneme sahip olan Azerbaycan Şah Deniz doğalgazı ve BTC Ham Petrol Boru Hattı, ve Akaryakıt sektörü gibi konular da gündeme geldi.

Türkiye’ye güveniyoruz ve Türkiye’ye inanıyoruz. 100 yıldır burada bulunmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye’deki iş kollarımız, faaliyetlerimiz ve yatırımlarımızdan memnunuz. Önümüzdeki yıllarda da gerek dağıtım ve pazarlama, gerekse de petrol ve doğal gaz boru hattı projelerindeki yeniliklerimiz ve yatırımlarımızın artarak devam etmesini planlıyoruz. 

Bu haber 4390 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.