Haber Ekonomi


Haberler > Ekipman Başlıkları

ASİS'ten Akaryakıt İstasyonlarına RPC Kişi Sayma Sistemi

Güncelleme :01.10.2020

 Asis’in ürettiği RPC (Room Personnel Counter) Kişi Sayma Sistemi ile kapalı bir alanda kaç kişi olduğunu yönetmek ve hatta alan için kişi limiti koymak imkanlı hale gelmiştir.

Dünya olarak yaşanılan pandemi sürecinde kapalı alanlarda bulunan kişi sayısını tespit emek, belirli kişi sayılarının üzerine çıkmamak, hele ki önümüzde yaşanacak olan kış ayları da hesaba katıldığında, yayılımı önlemek açısından çok önemli hale gelmiştir. Asis’in ürettiği RPC (Room Personnel Counter) Kişi Sayma Sistemi ile kapalı bir alanda kaç kişi olduğunu yönetmek ve hatta alan için kişi limiti koymak imkanlı hale gelmiştir. 

RPC-Kişi Sayma Sistemi,  kapalı alanlara giren ve çıkan kişilerin hatasız olarak sayılmasını sağlayan ve yöneten sistemdir. Bu sistem sayesinde herhangi bir kapalı alana giren ve çıkan kişilerin sayılması ve alanda bulunan kesin kişi sayısının bilinmesi mümkündür. Bu sistem piyasada bulunan muadillerine nazaran oldukça ekonomik şekilde tasarlanmış olup tekil çalıştırılacağı zaman yani tek bir alan için kullanıldığında yazılım desteği olmadan çalışabilmektedir. Ancak sistem istenilirse merkezi olarak izleme altyapısını da sunmaktadır.

Sistem ek olarak birden fazla girişi olan kapalı alanlarda, tüm girişlerdeki giren ve çıkan kişileri sayabilme ve konsolide edebilme yeteneğine sahiptir. Çoklu girişi olan alanlarda kümülatif kişi sayısına göre tüm girişlerde eş-zamanlı işlem yapabilir. Eğer alanda otomatik kapı bulunuyorsa, azami kişi sayısına erişildiğinde kapının açılmamasını sağlayabilecek altyapıyı kullanıma sunmaktadır.  Cloud üzerinde çalışan yönetim sistemi ile, birçok noktaya ait giriş çıkış analizleri, eş-zamanlı alarm görüntüleme, geçmiş faaliyetlerin raporlanması ve her kapalı alanın konfigürasyonu yapılabilmektedir. Cloud mimarisi sayesinde, yazılım maliyeti, donanım yatırımı ihtiyacı yoktur.

Akaryakıt istasyonları kapalı alanlarında kullanılabilmesinin yanı sıra (market ve tuvalet giriş-çıkışları), toplantı salonları, yemekhaneler, marketler, soyunma odaları, toplu taşıma araçları gibi giriş çıkışın belli olduğu tüm alanlar için rahatlıkla kullanılabilmektedir. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Asis Otomasyon Pazarlama Müdürü Artun Tanrıyaşükür, pandemi sürecinde öncelikle sektörümüzde olmak üzere, ofislerimizde, istasyon marketlerinde, dağıtım şirketleri merkezlerinde ve diğer bilumum yerlerde insan trafiğinin denetlenmesinin çok önemli bir hal aldığını görüyoruz. Bu nedenle RPC Kişi Sayma Sistemini geliştirerek gerek akaryakıt sektörüne gerekse diğer sektörlere bu hizmeti sağlamayı uygun gördük. Bildiğiniz gibi bu süreçte piyasaya sunduğumuz ThermoGate® cihazımızla da giriş noktalarında konumlandırılması sonrasında, insanları durdurmadan ve dakikada 100 kişinin ateşini yüksek doğrulukla ölçebilmesini mümkün kılmıştık. 

RPC Kişi Sayma Sistemi bu anlamda Thermogate® cihazımız ile birlikte de çalışabilme kapasitesine sahiptir. Otomatik kapılı girişlerde, Thermogate® Termal Geçiş Sistemi cihazı ile RPC Kişi Sayma Sistemi birlikte kullanıldığında ateşi yüksek kişilere kapı açılmamasını sağlamak da olanaklı hale gelmiştir.  

RPC, yalnızca akaryakıt sektörüne özel değildir, pandemi sürecinde denetlenmek istenen her türlü kapalı alanda kolaylıkla kullanılabilir. Örneğin,  marketlere de pandemi sürecinde birtakım sınırlamalar getirildi. 10 metrekareye bir kişi sınırlaması var. Bu anlamda RPC, marketler için de oldukça kullanışlı ve çözümsel bir ürün niteliğindedir. Kontrol ve denetimi arttırarak market müşterilerinin  daha güvenli alışveriş yapmasına olanak sağlar. 

Biz Asis olarak her zaman hem kendi sektörümüze hem de çağın değişen ihtiyaçlarına uygun ürünler üretmeyi kendimize hedef edindik. Bu anlamda sektörün en büyük Ar-Ge merkezine de sahibiz. Yatırımlarımız bu yönde olunca çıktılarımızın da bu tarz ihtiyaçları karşılayacak şekilde olmasışaşırtıcı olmuyor, diyerek sözlerini tamamladı.

 
Bu haber 5664 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Renault’dan Hafif Ticari Atağı: Yeni Kangoo Ailesi Türkiye’de... 18.04.2024
Diyarbakır'da elektrikli araçlar için kurulan şarj istasyonları yaygınlaşıyor ... 18.04.2024
Toyota, Özel Olimpiyatlar İş Birliğini Uzatarak Kapsayıcı Yaklaşımını Genişletiyor... 18.04.2024
Consus Enerji’nin gelirleri 1 milyar 181 milyon TL’ye net kârı yüzde 176 artışla 209,4 milyon TL’ye ulaştı... 18.04.2024
Petronas Madeni Yağlar ve Mercedes-Benz’den Önemli İş Birliği ... 18.04.2024
Zorlu Enerji, abonelerine dijital faturaya geçme çağrısında bulundu... 18.04.2024
Bakan Bayraktar, 15 Nisan itibarıyla 3 binden fazla maden ruhsat sahasının denetlendiğini bildirdi... 18.04.2024
Kızıldeniz'den yapılan LNG ticareti durma noktasına geldi... 18.04.2024
AB’ye Rusya'dan gelen gaz % 23 arttı... 18.04.2024
DFSK Ticari Modellerinde Nisan Ayına Özel 0,99 Kredi Kampanyası... 18.04.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.