Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

Isıtma sistemlerinde teknoloji dönemi

Güncelleme :06.04.2021

 Erensan, Ar-Ge biriminde gerçekleştirdiği birçok proje ile Türkiye’ye ve ısıtma sektörüne katkı sağlamaya devam ediyor. Gerçekleştirilen Ar-Ge faaliyetlerinden bahseden Erensan Genel Müdürü Efkan Çeviker  “Pandemi döneminde çalışmalarımıza hız kesmeden devam ettik. Bu süreçte düşük yakıt tüketimi, düşük emisyon, sessiz çalışma ve yüksek performans gibi avantajları bulunan yeni ürünler geliştirerek sektöre yenilikler kazandırdık” dedi.

Pandemi sürecini Ar-Ge çalışmaları için test ve araştırmalara yoğunlaşılan verimli bir dönem olarak geçirdiklerini belirten Çeviker, “Koronavirüs salgını ile birlikte dünyada ve ülkemizde gerek günlük yaşamda gerekse iş yaşamında köklü ve radikal değişiklikler yaşıdık. Evden çalışma sisteminde bir ekibin tek vücut çalışabilmesi zaman yönetimi ve iş disiplini gerektiriyor. Bunun başarılabilmesi de tüm ekibin ekstra efor sarf etmesini gerektiriyor. Yorucu bir dönemden geçiyoruz fakat üretmek insanı motive ediyor. İletişim becerisi gelişmiş her ekip için bu tür durumlar daha büyük kenetlenme sağlıyor. Nitelikli kadrosu ve deneyimli teknik altyapısı Erensan Ar-Ge’si, Tübitak Ar-Ge destek programından aldığı teşvik ile başarısını tescillemiştir” şeklinde konuştu.

Ar-Ge çalışmaları tasarruf sağlıyor

Katma değeri yüksek ürünlerle ulusal ve uluslararası pazarlarda rekabet ederek ülke ekonomisine katkı sağlamaya ve istihdam yaratmaya devam edeceklerini belirten Erensan Genel Müdürü Efkan Çeviker, “Ar-Ge birimimizde ürün süreçlerinin geliştirilmesine ve teknik ihtiyaçların karşılanmasına yönelik projelerin yanı sıra, ürün portföyünün genişlemesine hizmet eden yeni ürün geliştirme projeleri de gerçekleştiriliyor. Nitelikli Ar-Ge çalışmaları sayesinde daha fazla tasarruf elde ediliyor ve sürdürülebilirliğe katkı sağlanıyor” diyerek sözlerine devam etti. 

Yeni ürünler sektörde benzersizliğini ispatladı

Ar-Ge biriminde geliştirilen yeni ürünlerden de bahseden Efkan Çeviker, “Ar-Ge birimimiz, Groupe Atlantic bünyesinde “Kazan Uzmanlık Merkezi (Pressure Jet Boilers Competence Center)” olarak grup şirketleri ile ortak projeler yürütmekte ve uzmanlığıyla projelere yön vermektedir. Ulusal ve uluslararası projelerde üniversiteler, araştırma kuruluşları ve şirketlerle kurduğu güçlü iş birlikleri ile ürün portföyünü de sektörün geleceğini öngörerek şekillendiriyor. Ayrıca şirketin geleceğe hazırlanmasını sağlayacak sürdürülebilirlik konularında da aktif rol oynuyor” diyerek sözlerine şöyle devam etti: 

Ar-Ge birimimiz, düşük NOx emisyon değerlerine sahip, çevre dostu TR MIX (Premix Brülörlü Paslanmaz Çelik Yer Tipi Yoğuşmalı Sıcak Su Kazanı) ile ısıtma sistemlerinde teknoloji dönemini başlatıyor.  Erensan Ar-Ge’si tarafından farklı kapasitelerde tasarlanıp geliştirilen premix brülörlü yoğuşmalı kompakt yer tipi sıcak su kazanı yeni ürünümüz TR MİX, paslanmaz duman borulu, yeni nesil premix teknolojisi ile benzersiz tasarımı sayesinde kullanıcısına birçok kolaylık ve avantaj sağlıyor. Düşük yakıt tüketimi, düşük emisyon, sessiz çalışma, yüksek performans ve verimlilik, norm ve yönetmeliklere uygunluk, estetik ve ergonomik tasarım ve bina otomasyon sistemine uygunluk ile sektörde benzersizliğini ispatlamıştır. TR MIX Konut, iş merkezi, avm, okul, hastane ve birçok yaşam alanında ısınma çözümleri sunuyor.

Bu haber 2758 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
BİM 18. GES Yatırımını Devreye Aldı ... 24.04.2024
Avrupa Parlamentosu, Enerji Şartı Anlaşması'ndan çıkılmasını onayladı... 24.04.2024
TREDER depremzede öğrencilere akıl ve zeka oyunları dağıttı... 24.04.2024
Mercedes-Benz Türk, Endüstri 4.0 Teknolojileri ile Standartları Aşıyor!... 24.04.2024
Uludağ Enerji 23 Nisan’ı afet bölgesindeki çocuklarla kutladı ... 24.04.2024
Iveco Group’un yeni CEO’su Olof Persson Temmuz 2024’te görevde... 24.04.2024
Tüpraş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı 12. Kez Düzenlediği Çocuk Şenliği ile Kutladı... 24.04.2024
SEDAŞlı çocuklar 23 Nisan’ı coşkuyla kutladı... 24.04.2024
Aytemiz Kayseri Bayileri, 23 Nisan'da Engelli Çocuklar İçin Özel Bir Etkinlik Düzenledi... 24.04.2024
Çin, petrol ve doğal gazda ‘rezerv zengini’... 24.04.2024
Türkiye'de elektrikli araç satışları 2023'te 8 kattan fazla arttı... 24.04.2024
ICCI Fuarı’nda enerji sektörüne yenilenebilir enerji müjdesi... 24.04.2024
Rosatom’dan bilim insanları, onkolojik ve fonksiyonel hastalıkların teşhis ve tedavisine yönelik yeni bir teknoloji geliştirdi... 24.04.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.