Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

Başkalarının yürüyemediği yollarda, siz Goodyear ile kışın keyfini sürün!

Güncelleme :08.11.2013

 Goodyear’ın kış lastiği UltraGrip 8 Performance, sürücülere zorlu hava ve yol koşullarında güvenli ve konforlu sürüş sağlıyor. 

 Dünyanın en büyük lastiküreticilerinden Goodyear, soğukların kapıda olduğu bugünlerde sürücülerin güvenli sürüşünü, karda va buzda güvenle yolculuk yapmalarını sağlayacak UltraGrip 8 Performance lastiğini tüketicilere öneriyor. Kış boyunca görülecek zorlu mevsim koşullarıile başa çıkmak için özel olarak tasarlanan UltraGrip 8 performance, aynı zamanda 3D-BIS (3 Boyutlu Blok Kitleme Sistemi) teknolojisine de sahip. 

 Goodyear’ın UltraGrip 8 Performance lastiği, tüketiciler arasında yapılan kapsamlı bir araştırmaya veAvrupa çapındaki kış mevsimi yol ve trafik gerçeklerinin analizine dayanarak geliştirildi. Araştırmalar sonucunda tüketicilerin, karda aracın kontrol edilmesi için kullandıkları lastiğin sağlam kontrol, fren ve tutuş özelliklerine sahip olmasını istedikleri ortaya çıktı.

 “Sadece kar yağışı olduğunda değil, hava sıcaklığının +7 derecenin altında düştüğü bölgelerde sürücülerin kış lastiği kullanmasını öneriyoruz.”

 Yaz lastiklerinde kullanılan kauçuğun, +7 derecenin altında tutunma özelliğini kaybettiğini söyleyen Goodyear Türkiye Tüketici Lastikleri Direktörü Ersin Özkan, “Bundan dolayı, karlı ve buzlu yollarda performans düşüklüğü ortaya çıkar. Oysa kış lastiklerinde kullanılan özel kauçuk sayesinde, +7 derecenin altında da lastiğin tutunma özelliği korunur. Buda tüketiciler için çok daha güvenli sürüş performansı demektir. Sadece karyağışı olduğunda değil, hava sıcaklığının +7 derecenin altında düştüğü bölgelerde sürücülerin kış lastiği kullanmasını öneriyoruz.” dedi. 

Goodyear olarak, 12 Kasım 2012 tarihi itibariyle ülkemizde yürürlüğe giren TicariAraçlarda Kış Lastiği Zorunluluğu Yasası’nı desteklediklerini vurgulayan Ersin Özkan, “Kış lastiği kullanma zorunluluğu ile ilgili mevcut yasanın genişletilerektüm araç grupları için geçerli olmasının trafik güvenliği açısından çok önemli olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.

 Ersin Özkan, “Tüketicilerimize her şeyden önce can ve mal güvenliği için ilgili kış lastiği yönetmeliğine uygunhareket etmelerini  öneriyoruz. Kışlastiği sadece yasal bir zorunluluk değil, hayatınızı koruyacak bir güvenlikönlemi, aracınızın en önemli parçalarından biri. Üstün teknolojilere sahip kışlastiği ürün ailemiz UltraGrip, oldukça değişken ve zorlayıcı kış koşullarında güvenli sürüş sağlamak üzere geliştirilmiştir” şeklinde konuştu. 

 Goodyear UltraGrip 8 Performance karda %6 daha kısa fren mesafesi sunuyor*

 Alman bağımsız test ve sertifikasyon kuruluşu TÜV SÜD tarafından yapılan bağımsız performans testleri, Goodyear UltraGrip 8 Performance’ın mükemmel performansını ortaya koydu:

Kar üzerinde %6 daha kısa fren mesafesi.*

Kar üzerinde %3 daha iyi sürüş hakimiyeti.*

%2 daha fazla suda kızaklama direnci.*

TÜV SÜD’ün testlerindeki en düşük yuvarlanma direnci sunan lastik*Goodyear’ın yüksek performans kış lastiği : UltraGrip 8 Performance Karda Sürüş Hakimiyeti

3 farklı kılcal kanal teknolojisi sayesinde sırt sabitliği ve buzda üstün sürüş hakimiyetinin mükemmel dengesi

Çok sayıda derin kılcal kanal sayesinde lastiğin ömrü boyunca karda mükemmel sürüş hakimiyeti

Çok sayıda blok ve kanal dizilimi ile elde edilen çok sayıda tutucu kenar sayesinde geliştirilmiş kar performansı

 Karda Frenleme & Çekiş

Testere şekilli merkezi kanal yapısı frenleme anında etkili kar küreme işlevi görür

Değişken kenar açılı testere şekli karda üstün çekiş gücü sağlar 

Karda Yol Tutuşu

Lastiği çevresi boyunca yer alan 6 mm derinliğindeki kılcal kanallar, blokları bir arada tutarak daha iyi yanal yol tutuşu sağlar

 Buzda Sürüş Hakimiyeti

En son teknolojiler ile oluşturulmuş tam silikalı sırt hamur bileşimi sayesinde lastik düşük sıcaklıklarda esnekliğini korurken, oldukça geniş bir sıcaklık yelpazesinde yeterli sertlik ve sıkılık seviyesinden de ödün vermez.

 Buzda Frenleme

Merkezde yüksek temas yüzeyi ve geniş ayak izi, üstün fren performansı ve buzda daha fazla kontrol sağlar.

 Suda Kızaklama Direnci & Sulu Kar Performansı

Hidro-Dinamik Kanallar ile geliştirilmiş yönlü sırt deseni etkin su boşaltımı ile daha iyi suda kızaklama direnci sağlar.

Geniş omuz kanalları etkin sulu kar boşaltımı sağlar. 

 Goodyear’ınkış lastiği UG8 Performance’ın çevreci özellikleri

 UG8 Performance sahip olduğu soğuk tampon tabakısı sayesinde ısı üretimini azaltır ve daha iyi bir yuvarlanma direnci sunar. Bununla birlikte, yanakta lastik desen isminin aerodinamik yazım karakteri sürtünmenin ve dolayısıyla yuvarlanma direncinin azalmasına olanak verir. UG8 Performance daha hafif karkas yapısıyla enerji kaybını azaltarak çevrenin korunamsına katkı sağlar.

Bu haber 3811 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Renault’dan Hafif Ticari Atağı: Yeni Kangoo Ailesi Türkiye’de... 18.04.2024
Diyarbakır'da elektrikli araçlar için kurulan şarj istasyonları yaygınlaşıyor ... 18.04.2024
Toyota, Özel Olimpiyatlar İş Birliğini Uzatarak Kapsayıcı Yaklaşımını Genişletiyor... 18.04.2024
Consus Enerji’nin gelirleri 1 milyar 181 milyon TL’ye net kârı yüzde 176 artışla 209,4 milyon TL’ye ulaştı... 18.04.2024
Petronas Madeni Yağlar ve Mercedes-Benz’den Önemli İş Birliği ... 18.04.2024
Zorlu Enerji, abonelerine dijital faturaya geçme çağrısında bulundu... 18.04.2024
Bakan Bayraktar, 15 Nisan itibarıyla 3 binden fazla maden ruhsat sahasının denetlendiğini bildirdi... 18.04.2024
Kızıldeniz'den yapılan LNG ticareti durma noktasına geldi... 18.04.2024
AB’ye Rusya'dan gelen gaz % 23 arttı... 18.04.2024
DFSK Ticari Modellerinde Nisan Ayına Özel 0,99 Kredi Kampanyası... 18.04.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.