Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Shell Eco-marathon Avrupa için geri sayım başladı!

Güncelleme :05.03.2015

 Mayıs ayında Hollanda’nın Rotterdam kentinde 30’uncusu düzenlenecek Shell Eco-marathon Avrupa’ya, on yıldır yarışmaya katılım gösteren Türkiye’den, geleceğin mühendis ve bilim insanlarından oluşan 22 takım katılıyor.

Türkiye, dünya çapında binlerce öğrencinin daha az enerjiyle daha fazla yol gitmek için araçlar tasarlayıp ürettikleri Shell Eco-marathon Avrupa’ya katılımının 10. yılını kutluyor.

En az yakıtla en uzak mesafeyi kat etmek hedefiyle bu sene 30. yıldönümünü kutlayan Shell Eco-marathon Avrupa heyecanı ülkemizden yarışmaya 17 farklı üniversite ve 3 liseden katılacak 22 takımın İstanbul’da buluşmasıyla başladı.

21-24 Mayıs 2015 tarihleri arasında Hollanda’nın Rotterdam şehrinde düzenlenecek olan ve Avrupa genelinde 30 ülkeden 230 öğrenci takımının katılacağı Shell Eco-marathon Avrupa’da bu yıl en yüksek sayıda takımla katılan ikinci ülke Türkiye.

Bu yıl Shell Eco-marathon Türkiye’de 10. yılını kutluyor. Shell Türkiye 10 senedir, Türkiye’de öğrencilerin kendilerini inovasyon, teknoloji ve mühendislik alanlarında geliştirmesine Shell Eco-marathon ile katkıda bulunuyor. Bu kapsamda 2005 yılından bu yana Shell Eco-marathon’a Türkiye’den 100’ün üzerinde takım ve 1000’e yakın öğrenci katıldı.

Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, Shell Eco-marathon hakkındaki düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Shell, dünyanın enerji ihtiyacını sorumlu bir şekilde karşılamayı hedefliyor. Bu anlamda Shell Eco-marathon’un Shell açısından çok önemli bir yeri var.”

Shell, Türkiye’de kurulduğu ilk günden bu yana hem ürün ve hizmetleriyle, hem de yürüttüğü sosyal projeler ile “toplumsal fayda yaratma” hedefini titizlikle uyguluyor ve Türkiye’nin sadece ekonomisine değil, sosyal ve kültürel gelişimine de katkıda bulunuyor. Shell Eco-marathon, bu kapsamdaki en önemli sosyal yatırımlarından biri olma niteliğini taşıyor. Yarışmayla öğrencileri inovasyon ve teknoloji alanlarında geliştirerek Türkiye’nin enerji geleceğine de katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyleyen Erdem, Shell Eco-marathon’un gençlerin mühendislik ve tasarım yeteneklerinin yanı sıra kişisel gelişimlerine de katkı sağladığını sözlerine ekledi.

Erdem ayrıca, “Son on yıldır Türkiye’nin birçok farklı ilinden katılan takımların Shell Eco-marathon’da giderek artan başarısı, Türkiye’de yeni yetişecek mühendislerin otomotiv teknolojileri ve yakıt tasarrufu alanında elde edecekleri başarıların habercisi. 2015 yılında da İstanbul, Ankara, Kocaeli, İzmir, Çorum, Kayseri, Manisa, Isparta, Kırıkkale ve Eskişehir’den katılacak 22 takım Türkiye’yi Shell Eco-marathon’da temsil edecek. Takımlarımıza güveniyor ve başarılar diliyorum” diye konuştu.

Bu sene ülkemizden katılan takımlara bilgi vermek amacıyla Türkiye’yi ziyaret eden Avrupa Teknik Müdürü Gilles Vanier, toplantıya katılan öğrencilere Shell Eco-marathon’un amacı, özellikleri ve teknik kuralları ile ilgili bilgiler verdi.

Vanier, Shell Eco-marathon’a Türkiye’den katılan takımlarla ilgili yaptığı açıklamada: “2005’ten beri katılan takımların sayısında inanılmaz hızlı bir artış gerçekleşti. Fransa’dan sonra en çok takımla katılan ülke Türkiye.” dedi. Shell Eco-marathon’da takımların başarısının her geçen yıl attığını ve deneyimin çok önemli olduğunu söyleyen Vanier, Türkiye’den katılan öğrencilerinin heyecanının ve enerjisinin bambaşka olduğunu da sözlerine ekledi.

2015 yılında Shell Eco-marathon Avrupa’ya İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Facilis Electric Vehicle Group, İzmir Gediz Üniversitesi’nden G-TECH, Hacettepe Üniversitesi’nden Optimus, Hitit Üniversitesi’nden Pithana Hidromobil,Anadolu Üniversitesi’nden Hidroana, Marmara Üniversitesi’nden Hydro Marmara, Kırıkkale Üniversitesi’nden Hidrokale, Ankara Üniversitesi’nden High-Tech Community, Ankara Üniversitesi’nden Hitit Güneşi, Kalaba Anadolu Lisesi’nden Hidroket Jr , Yıldız Teknik Üniversitesi’nden AE2 Project Team, Boğaziçi Üniversitesi’nden BuAlert, Erciyes Üniversitesi’nden Temiz ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’nden SSAL Mechanic Team, Ankara Üniversitesi’nden Hidroket takımı, Süleyman Demirel Üniversitesi’nden HidroSafir, İstanbul Üniversitesi’nden Hidroist, Yeditepe Üniversitesi’nden Yeditepe Üniversitesi Eco-marathon takımı, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Electric Vehicle Team ve Terakki Vakfi Özel Şişli Terakki Fen Lisesi’nden Team TERAKKİ katılıyor.

Bu haber 3157 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Mercedes-Benz Türk, Teknik Eğitim Merkezlerinde İşgücünün Donanımlı Yetişmesine Katkı Sağlıyor... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.